Да, многу, и многу ја почитувам искреноста кај машките.....Мразам кога ме лажат, па дури и за ситници
najmnogu od se pocituvam i cenam ISKRENOST!iskrena sum sekogas so sekoj..ednostavno toa mi e vo karakterot..i ocekuvam iskrenost od sekoj..no za zal ima se poveke neiskreni,dvolicni lugje
Jas imam vpecatok deke iskrenosta ne se ceni,bez razlika na polot,ti sto lazat podobro im e vo zivot,poradi takvite stradaat tie sto se iskreni,iako se malku no gi ima.ubavo e covek da ve cita,no toa e samo teorija,vo praksa pak toj sto ne e iskren poveke se ceni.za zal
Точно е дека вистината може да боли повеќе од лагата. Инаку се цени искреноста ама само доколку човек е искрен постојано, неможе лажи па биди искрен, тоа не оди. Кога јас се фатив со дечко ми ми беше многу чудно што е толку искрен , ама за секоја девојка, за секој другар, за било што он беше искрен, дури и за некои машки теми или муабети што си ги правеле во машко друштво он искрено ми кажуваше. На почетокот на бев навикната на таква искреност ама сега гледам дека затоа имам доверба во него, што и да се случи он искрен ќе биде а за секој проблем има решение, нели ?
Како да не ги ценам? Кога знам дека повеќето од нив знаат да излажат за да имаат некоја корист, јас повеќе ја ценам вистината, колку и да е болна... затоа што лагата повеќе боли од вистината ако си ти таа што последна дознаваш дека се работи за лага... и мојот свршеник е целосно искрен со мене, за се ми кажува, не ми преќутува ништо, па како после да немам доверба во него?
Мене ми се допаѓа кога некој се обидува да ме подлажнува.Ако некој ми се додворува и нон-стоп ми зборува само вистина, набргу ми станува здодевен... :? Вака интересно си правиме, тој ми кажува по некоја ситна лагичка, јас се правам дека му верувам и така се остварува прекрасна хемија Но кога станува збор за некои важни теми сакам апсолутна вистина!
Да ценам искрени машки,кои што не се лицемерни,ако тој е искрен добар кон мене,јас ке бидам тродупло искрена и добра спрема него.Само ретки се искрените машки.
bitna mi e iskrenosta za nekoi navistina znacajni raboti,i nema koj ne ceni iskrenost-so iskren covek nema neizvesnost i mislenje vaka ili onaka, sekogas znaes na sto si
Да и јас ја ценам искреноста иако таа ретко се наоѓа и сакам партнерот се да ми кажува и да биде искрен,но ние жените знаеме да бидеме малку незгодни сакаме да ни признае се, зборувам за покрупни работи, а кога ке ни признае или му ја лупнуваме вратата и му викаме збогум или му простуваме а после тоа му го префрламе долго долго време или пак никогаш не забораваме затоа сите си викаат дај ке си прекутам болје ке биде и сите се плашат од реакцијата . Истото важи и за нас, затоа изневерениот партнер последен дознава за се . Тоа е мое мислење иако точно е дека вистината повеке боли но е поубаво да ја знаеме .Ама еве кажете ми ако го изварате дечко ви, едноставно се случило, се каете, сте згрешиле итд. се случило еднаш и никад више и никад нема шанси он да дознае,вас тоа ништо не ви значело, ќе му признаете ли???
мислам дека искрените машки се ретки ко дијаманти и јас ја имам среќата што имам една искрена душичка покрај мене и јас се му кажувам и он на мене и секако на зезанција понекогаш се подлажеме и секако ја ценам искреноста и тоа мн
Искреноста ја ценам кај сите луѓе , несакам да ме лажат, МРАЗАМ лажење. Кај машките искреноста ја ставам на прво место со карактерот и интелегенцијата . Зошто ми е машко да ме лаже? ако ме лаже ќе се излаже самиот, вистината секогаш доаѓа на виделинаа.
За да се случи такво нешто, потребно е да ми недостига нешто во врската, било што. Ама ако не ми чини врската од било кој аспект, попрво ќе раскинам, отколку да изневерам. И ако бидам со друг, би била после прекин на неуспешната врска, а не претходно. Ама има луѓе (и девојки и момци) кои прво бараат друг/а, а после раскинуваат со тој/таа со кого што се во моментот. Ама има и такви кои се во врска со повеќе истовремено. Таква неискреност не оправдувам. Не би сакала да направам нешто такво, затоа што знам колку боли, и мене ми го направија тоа. Затоа, подобро, вистината, колку и да боли. Што и да е, ќе помине.
Da se slozuvam so tebe no obicno nikoj, 99% nema da priznaat zosto kako sto kazav se plasat od reakcijata deka ke ja izgubat licnosta koja e do niv ili pak strav deka licnosta poveke nema da gi gleda so istite oci, zatoa i nikoj ne priznava neverstvo. E sea ti ubavo kaza deka toa se slucuva koga nesto nedostiga vo vrskata ili koga ima krizni periodi(a gi ima vo sekoja vrska) samo problemot koj jas go gledam se pocesto e slabosta na lugeto koja doveduva do neverstvo. Postojat razni luge, no i kaj najiskrenite cisto sumljam deka ke mu priznaat neverstvo na partnerot ako znaat deka zgresile i ako planiraat idnina so nego. Zatoa iskrenosta e retka bidejki e bolna a skoro nikoj ne e spremen da ja slusne kolku i da go vikame sprotivnoto i zatoa smetam deka partnerot koj izneveril nema da priznae neverstvo. Ne zboram za onie koi odat so poveke ili onie koi konstatno izneveruvaat tuku za onie koi bas vo tie krizni periodi ili koga nesto nedostigalo vo vrskata izvrsile neverstvo.
Искреност ценам најмногу од се. Кај било кои луѓе затоа што имам искуство со такви неискрени луѓе. Што ќутат ќутат ти се умилкуваат а за тебе што не зборат и викаат ме нервира онаа каква е таква. Барем нека ми каже у лице што мисли за мене повеќе ќе го/ја почитувам
искреноста е многу важна но еве да бидеме искрени во денешно време мислам дека не постои искреност што мене многу ми смета..сите ми се некако лицемерни,тајни и ни малку искрени
да исто и јас и многу ми е драго поради тоа што до себе имам личност на која што можам да и верувам и да се потпрам на неа во секој момент beautiful87 напиша:Ама еве кажете ми ако го изварате дечко ви, едноставно се случило, се каете, сте згрешиле итд. се случило еднаш и никад више и никад нема шанси он да дознае,вас тоа ништо не ви значело, ќе му признаете ли??? се случи еднаш во почетокот јас да направам грешка и избрзав многу се смував со едно дете кое воопшто не ми значело во тој момент знаев дека сакам и сум сакана но не знам зошто сакав да повредувам но сепак му признав на партнерот и ми прости помина преку се и пак сме заедно и никогаш не ми вратил за ништо.Но за тоа пак сега сум многу променета и мило ми е поради тоа.зависи до човекот и карактеро-малку забегав
убаво е да знаеш како навистина стојат работите, но искрено па и не би сакала буквално секоја работа да ја знам до крај.она што не треба да го знам и нема шанси да го дознаам,може и да ми го преќути.помалку се страда