Дали се цени искреноста?

Discussion in 'Врски' started by Superiska, Mar 8, 2010.

1. Echo

Echo Истакнат член

Уххх, јас сум премногу искрена, дури премногу за мое добро, ама што да правам кога не научив дека во животот треба да знаеш да бидеш и лицемерен, за да можеш да успееш. Сакам кога луѓето се искрени кон мене, го ценам тоа, ама го ценам и начинот на кој некој е искрен. Ако си искрен, тоа не значи дека треба да бидеш и дрзок, безобразен и саркастичен. За све има фин и културен начин како да се каже. Исто така и јас можам да се пофалам дека со партнерот сме искрени еден кон друг и све му кажувам, а и тој на мене. Едноставно, колку и да станува збор за некоја лоша ствар, сакам све до крај да знам, макар тоа ме повредило до срж. Изгледа сум мазохист. :?: Напред искреност! :hai:

2. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Postoi iskrenost ama tie se isklucoci! Inace da se slozuvam deka mn luge deneska se licemerni.........jas sum iskrena licnost, i sum se naviknala da ja zboruvam vistinata sekogas, i imam zaprimeteno deka mnogu licnosti ne me obozavaat zaradi toa (poradi toj fakt imam samo nekolku drugarki),i nekogas si pomisluvam dali e podobro da si iskren ili licemeren?!....Ama kolku i da se trudam da bidam losa......ne mi uspeva........

3. Lux

Lux Форумски идол

Искреноста некогаш знае да биде злоупотребена што е многу лошо.
    Јас најповеќе од се ценам искреност, ама тешко дека некому ќе можам целосно да се поверам, не знам чувам некоја резерва.

4. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Јас ги ценам искрените машки.
    Затоа што и јас сум многу искрена...но кој да ја цени мојата искреност, а ? :^)

5. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Најмногу од се ги ценам искрените луѓе. Понекогаш знам да претерам со искреноста до тој степен што би навредила некого (лоша карактеристика ми е тоа), ама не можам да глумам нешто што не сум.

6. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Искреноста е едно од нештата што најмногу ги ценам кај машките.
    Секогаш им кажувам „Биди искрен со мене, не ме лажи за ништо, колку и да боли, немој!“
    Подобро би живеела во болка али барем ја знам вистината, знам се’ како што е, знам дека не сум излажана, дека никој не си играл со мојата доверба! И можам да ја издржам таквата болка, а и токму таа болна вистина полсно се преболува бидејки сепак е вистина, реалност, нешто со што ке се помириме или мора да се помириме!

7. Ingvild

Ingvild Популарен член

Овој сега е премноооооогу искрен. :)
    А тоа мене страшно ми се допаѓа ! :lol:
    ...дури и ми се чини дека ми делува како афродизијак :P

8. ocila

ocila Истакнат член

да и тоа многу...

9. sunrise17

sunrise17 Истакнат член

ги почитувам искрените машки и тоа многуууу :D

10. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

почит!

11. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Ги ценам искрените машки ама никој не е искрен денес. :(
    Мислам на другари. :call:
    Додека на срцкото никад не му се десило да ме излаже бидејки кога ме излажа му бев многу лута и истиот момент си помислив да го избришам од мојот живот, но сватив дека не е се така црно и ако го избришам ке можам ли да го вратам пак... :@ :@ :@ Поминав низ тоа некако и знам дека не ме излажал.Кога некој ке ме излаже јас осекам,имам 6то сетило ;)

12. izgubena5555

izgubena5555 Активен член

искреноста е свето нешто за мене! ценам искреност барам искреност и давам искреност. во одредени случаеви ги оправдувам белите лаги на пример еве идам за 5 минути а доагам после 15 но да не се претера :lol: поентата ми е зошто да го лажеш човека кажи му ја вистината тоа е најдобро.... но сепак мислам дека искреноста не се цени дури познавам и личности милион пати вистина со факти да му ја кажеш не и не прифаќа дека е така ццццццц :?:

13. ang246

ang246 Истакнат член

МРазам кога некој не е искрен и ме лажи... поубо нека биди искрен и нека ми ја кажи вистината колку и да боли отколку да живеам во заблуда... Ценам и тоа како искреност ;)

14. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Искреноста мислам дека најмногу се цени, а денес е многу тешко да препознаеш искрени намери, чувства.. Секој само за себе си знае колку е искрен :)

15. Gentleman..D

Gentleman..D Истакнат член

точно и јас така мислам иако јас сум искрена кон сите светов е преполн со неискрени и дволични луѓе :rock:

16. V.e.n.e.r.a

V.e.n.e.r.a Активен член

Да и тоа многу ја ценам искреноста.Иако ретки се искрените машки. :( :(

17. Westlife

Westlife Популарен член

ДА!Ја ценам искреноста и сум му благодарна на господ што ми подари искрен партнер!
    Искреноста отвора многу врати,ја одржува врската помегу луѓето подолга,посрекна,похармонична!

18. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Премногу ценам искрени личности иако се rara avis, денеска никој не цени ни искреност ни ништо секој гледа да те исшутира како вреќа

19. Te.Ic

Te.Ic Истакнат член

Ги ценам и тоа најмногу.

20. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Најмногу од се почитувам и ценам искреност.
    Секогаш сум велела дека повеке ја сакам вистината значи каква и да е, отколку лага.
    Сакам кога машкото е искрено со мене и дури тогаш сметам дека доволно ме цени