Не. Туку испаднеш злобен (оти си кажал како што е). Бидејќи никој не сака да ја слушне вистината, let's be honest
Искреноста е доблест,а сите луѓе не се способни да се носат со таква карактеристика. Дали се цени? Сите се декларираат како искрени,а всушност не се(посакуваат да се ) Според мене не,не се цени воопшто.Искривени се вредностите денеска,други работи имаат приоритет!
Јас сметам дека се цени. Другарките секогаш ми зборуваат за тоа како сум имала среќа со мажите, бидејќи,покрај личноста со која сум моментално и многу ме сака, рака на срце, сум била вистински сакана од неколку, и тоа ми го покажувале и откако сме се разделиле... Веднаш да расчистиме, не сум нешто екстра убава или згодна, затоа секогаш им кажувам дека верувам дека ме сакаат(ле) затоа што секогаш со сите нив сум била своја и искрена, никогаш не сум им глумела лудило или недај боже некои забрани да поставувам, а и не сум изневерила ниту еден до сега. Не велам дека сите ме испочитувале, но љубовта е секако најголемиот подарок за некој кој е искрен и добар со тебе, затоа што го даваш несвесно и искрено.
Сите бараат искреност ама ко ќе им плеснеш нешто во лице одма се лутат. Мислам дека не, се сфаќа како навреда.
Кога станува збор за сериозни теми, би сакала да ја слушнам вистината, без разлика каква е и колку ќе боли. Сепак гледам дека многу луѓе не сакаат да ја слушнат, иако тврдат дека ценат искреност. Искреноста не секогаш се цени, искрените луѓе повеќе патат. Што се однесува до оние мали лаги, не се на одмет, ако се добронамерни и не штетат никому
Не се цени. Колку само пати сум била искрена со дечко ми околу било која тема, за на крај да добијам едно - Ти само сакаш да се караш. Искрена сум буквално во секој сегмент од мојот живот, не само во врската, не можам да глумам лицемерие ама сфаќам дека за да опстанеш денес, искреноста е нешто што најмалце ти треба. Жално ама тоа е.
Нее, и не вреди ! зашто ако бидеш искрен и на некој му кажеш све у лице одма се љути, а и ако го лажеш пак се љути.. Па сеа ти види, и иди па погоди им
Јас ја ценам.Премногу. Доколку е некој скроз искрен према мене, ќе ја има мојата почит и лојалност што и да биде меѓу нас.
Се цени. Обожавам искрени луѓе. И секогаш сум искрена, па тест на пријателство и човечки односи ми е тоа кој ќе ја злоупотреби искреноста, а кој ќе ја цени.
Мислам дека не се цени (колку и да не ми се допаѓа ова), или евентуално подоцна кога ќе се увери личноста дека другата страна навистина била искрена.