За животни ставови и размислувања, секако дека не. Не гледам начин на кој пар со различни погледи во животот, би функционирал добро. За карактер, искрено не знам, комолексен дел. Меѓутоа со различни интереси, зошто да не? Јас искрено не сум привлечен од луѓе кои ги имаат истите интереси со мене, ама воопшто. Генерално сакам кога луѓето имаат да понудат работи за кои немам чуено, или не сум запознаен со истите. Мислам идеално би ми било кога со партнерот би имале различни нешта за кои би биле заинтересирани. Така би можеле ем да се надополнувате еден со друг, ем да си имате свое нешто за кое нема да сте обврзани да го правите заедно.
Во електротехниката, да, северен и јужен пол, т.е. + и - се привлекуваат. А, во психологијата, пак, не знам сѐ уште
Me privlekuva slichna energija na mene vo sekoj pogled..! Slichnostite se privlekuvaat ..Sprotivnostite se odbivaat ! ( se privlekuvaat privremeno, kratkorochno )
Само за краткотрајна страст. За нешто повеќе и подлабоко и за вистинско заљубување невозможно е ако личноста не е слична на мене, а неговата душа огледало на мојата.
Зависи како гледаш. Мажот е целосна спротивност на жената, ама те привлекува. (хомосексуализмот на страна, со целосна почит, ваша работа). Прифатете го малку како хумор.
Се привлекват ама ретко останват заедно. Во секоја врска мора да се има разбирање и слични интереси. Инаку ќе мора едната страна појќе да попушта, другата да трпи и то нечини. Ретко кога партнерите се толку различни а има баланс.