Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сте задоволни од вашата коса?

Дискусија во 'Коса' започната од sweetgirl1106, 6 ноември 2012.

1. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    Па не баш :/ Многу ми е сува, не за друго..

2. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    Имам многу тешка коса,и е пуштена да си расте до кај што може до половината ми е и немам никаква форма ниту шишки,планирам сега во V форма да си ја правам :D

3. love11111

love11111 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    148
    Па да скоро ми е до задникот , а пречесто ми се мрси и права ми е. :)

4. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    После толку шишање ДА :*

5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    126.494
    Не сум,имам многу бујна коса,неможам да се снајдам со неа.

6. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    НЕ, НЕ и НЕ. Како лав сум. Па и секогаш е наелектризирана. И брзо се мрси.
    Ќе си пукнам. :@

7. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Не се мрси брзо (дури во 5тиот ден од неделата е мрсна, но само кај коренот), а ако е мрсна не се приметува; не е дива после бањање но свежа е; мека; долга и права како да е пеглана... па да задоволна сум, со оглед на тоа што таква ми е природно и само шампон за коса ставам на неа... :)

8. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    8.882
    Бланширана ми е 3 пати плава сум многу ми е сува оштетена и ми се крши ако може да ми кажете што да користам да ја опраам? :?:

9. goddess1337

goddess1337 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    64
    Не сум задоволна ! :!: Уште од вториот ден ми е мрсна, треба да си отворам фабрика за зејтин :lol: :rofl: Сега брзо се шишав степенасто па и шишки на страна и ужасна е :@ Шишките уште првиот ден се мрсат а заедно по нив одат и останатите делови. Се осеќам ко цвеќарка на моменти, да можат до корен ќе отидат цветовите што ги имам :rofl: И во последно време многу ми паѓа косата, по цела рака од едно чешлање.. Значи, НЕ! :wasntme:

10. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.188
    Јас иако сум машко сум повеќе од задоволен од мојата коса, одсекогаш сум имал природана коса од која добар бербер може да направи убава фризура или како и да се вика тоа машко кога ќе се потшиша.
    Јас сум во принцип нарцис и сум задоволен од се а посено од косата. И, да можам да бирам подобра не би избрал, така да ништо не би менувал.

11. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Половично.
    Понекогаш ми е најмила на свет,а понекогаш најголем непријател.
    Природна боја,но должината и нејзиното брзо уништување ме депримираат најмногу.
    :wasntme:

12. Pipaa

Pipaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    93
    Задоволна сум. Права, долга и густа коса имам и многу ми се допаѓа.

13. ilovemforever

ilovemforever Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    7
    мојата коса е долга права но многу е густа и ми се прекршува тоа ме нервира

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Моментално ми е во најлошо издание што некогаш сум го имала во животот! Виткана, долга и ретка, фарбата од шатирањето пред година и пол ми е дојдена до пола коса, среќа што се работи само за две нијанси посветла. Густината ми е преполовена во задниве неколку месеци (после пороѓајот) и под хитно морам да мењам фризура. Кога ќе врзам репче ми летаат бебешки влакна од секаде, како глуварче сум |(
    Во план ми е за почеток да се ошишам до врат, па здравје кога ќе престане да паѓа косата да се шатирам и да станам плавуша таму пред летото :)

15. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    не сум, имам виткана коса и ич не си ја сакам зашто ми е како метла и кога ке ја исправам одма ми се витка ич не ми стои :(

16. black's'thebest

black's'thebest Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    82
    Задоволна? Па може да се каже..
    Не ми се мрси првите 3, најмногу 4 дена. Имав расцветани и прегрди врвови ама се средија откако ја скратив, така да..
    Многу, многу ме нервира, првите два дена одкако ќе ја измијам никако не ми стои јас како што ќе ја наместам, се витка, се сплескува,уф:@
    Понекогаш дури си мислам дека поубава ми е кога е малку мрсна:lol:

17. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.674
    Долга е скоро до половината, густа и умерено виткана. Имам слобода да ја соберам, да ја исправам или да ја навиткам со фигаро, во зависност од тоа како сум расположена и каква гардероба носам. :makeup: Често добивам комплименти за косата, но и вложувам многу труд за да изгледа убаво. Долгата коса не е воопшто убава ако не е негувана и средена. :doh:

На cempres72, coolzhena, Dr.Awesome и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.241
    Допаѓања:
    10.357
    Долга, густа и природно виткана коса имам.И фарбана темноруса, која постепено се осветлува и има златест отсај.Коренот редовно го фарбам секој месец.
    Бара нега, многу нега.Да не кокосовото масло, не знам што би правела.Исто така и силиконските капки на база на арганово масло од HairCare ми ги спасуваат врвовите,
    Редовно ставам од него пред миење, спречува(многу ефикасно!) од распукување на врвовите, а на коренот ставам рицинусуво масло.Малку потошко се одмива, ама вреди каков сјај дава, чудо едно.
    Пошто е густа, тешка е за расчешлување ама ставам спреј од Глис и ја контролирам лесно .Среќна сум што не се мрси.Ама не е ни сува.
    Тешка е за одржување ама секој ритуал поврзан со косата го правам со љубов.Ја негувам со внимание еквивалетно на мајка спрема мало дете.И ја сакам како мајка што си го сака детето.Не би можела да се замислам со кратка или со средна должина.Не, не.Њет!:shake:
    А, ако некој у сред муабет ми спомне зошто не ја ишишам, одма се накострешувам како мачка и добива таков злобен напреку поглед од мене...Ако соговорникот не го сфаќа погледот, станувам bitchy и оќеј...го вртеме муабетот у друга насока.Затоа тие што ме знаат(и ме сакаат), не ни спомнуваат такво нешто.
    Кога ја пеглам ставам спреј за заштата од топлина.
    Да сумирам, настрана негата која бара посветеност и трпение(една од ретките работи, за која имам толку трпение оти по природа сум многу нетрпелива личност), јас сум многу задоволна од мојата долга и свиленкаста коса.

19. Rosonerka

Rosonerka Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    4.480
    Сум задоволна, башка даска права ми е :emo:

20. angela19

angela19 Активен член

Се зачлени на: