Имам многу тешка коса,и е пуштена да си расте до кај што може до половината ми е и немам никаква форма ниту шишки,планирам сега во V форма да си ја правам
Не се мрси брзо (дури во 5тиот ден од неделата е мрсна, но само кај коренот), а ако е мрсна не се приметува; не е дива после бањање но свежа е; мека; долга и права како да е пеглана... па да задоволна сум, со оглед на тоа што таква ми е природно и само шампон за коса ставам на неа...
Бланширана ми е 3 пати плава сум многу ми е сува оштетена и ми се крши ако може да ми кажете што да користам да ја опраам?
Не сум задоволна ! Уште од вториот ден ми е мрсна, треба да си отворам фабрика за зејтин Сега брзо се шишав степенасто па и шишки на страна и ужасна е Шишките уште првиот ден се мрсат а заедно по нив одат и останатите делови. Се осеќам ко цвеќарка на моменти, да можат до корен ќе отидат цветовите што ги имам И во последно време многу ми паѓа косата, по цела рака од едно чешлање.. Значи, НЕ!
Јас иако сум машко сум повеќе од задоволен од мојата коса, одсекогаш сум имал природана коса од која добар бербер може да направи убава фризура или како и да се вика тоа машко кога ќе се потшиша. Јас сум во принцип нарцис и сум задоволен од се а посено од косата. И, да можам да бирам подобра не би избрал, така да ништо не би менувал.
Половично. Понекогаш ми е најмила на свет,а понекогаш најголем непријател. Природна боја,но должината и нејзиното брзо уништување ме депримираат најмногу.
Моментално ми е во најлошо издание што некогаш сум го имала во животот! Виткана, долга и ретка, фарбата од шатирањето пред година и пол ми е дојдена до пола коса, среќа што се работи само за две нијанси посветла. Густината ми е преполовена во задниве неколку месеци (после пороѓајот) и под хитно морам да мењам фризура. Кога ќе врзам репче ми летаат бебешки влакна од секаде, како глуварче сум Во план ми е за почеток да се ошишам до врат, па здравје кога ќе престане да паѓа косата да се шатирам и да станам плавуша таму пред летото
не сум, имам виткана коса и ич не си ја сакам зашто ми е како метла и кога ке ја исправам одма ми се витка ич не ми стои
Задоволна? Па може да се каже.. Не ми се мрси првите 3, најмногу 4 дена. Имав расцветани и прегрди врвови ама се средија откако ја скратив, така да.. Многу, многу ме нервира, првите два дена одкако ќе ја измијам никако не ми стои јас како што ќе ја наместам, се витка, се сплескува,уф Понекогаш дури си мислам дека поубава ми е кога е малку мрсна
Долга е скоро до половината, густа и умерено виткана. Имам слобода да ја соберам, да ја исправам или да ја навиткам со фигаро, во зависност од тоа како сум расположена и каква гардероба носам. Често добивам комплименти за косата, но и вложувам многу труд за да изгледа убаво. Долгата коса не е воопшто убава ако не е негувана и средена.
Долга, густа и природно виткана коса имам.И фарбана темноруса, која постепено се осветлува и има златест отсај.Коренот редовно го фарбам секој месец. Бара нега, многу нега.Да не кокосовото масло, не знам што би правела.Исто така и силиконските капки на база на арганово масло од HairCare ми ги спасуваат врвовите, Редовно ставам од него пред миење, спречува(многу ефикасно!) од распукување на врвовите, а на коренот ставам рицинусуво масло.Малку потошко се одмива, ама вреди каков сјај дава, чудо едно. Пошто е густа, тешка е за расчешлување ама ставам спреј од Глис и ја контролирам лесно .Среќна сум што не се мрси.Ама не е ни сува. Тешка е за одржување ама секој ритуал поврзан со косата го правам со љубов.Ја негувам со внимание еквивалетно на мајка спрема мало дете.И ја сакам како мајка што си го сака детето.Не би можела да се замислам со кратка или со средна должина.Не, не.Њет! А, ако некој у сред муабет ми спомне зошто не ја ишишам, одма се накострешувам како мачка и добива таков злобен напреку поглед од мене...Ако соговорникот не го сфаќа погледот, станувам bitchy и оќеј...го вртеме муабетот у друга насока.Затоа тие што ме знаат(и ме сакаат), не ни спомнуваат такво нешто. Кога ја пеглам ставам спреј за заштата од топлина. Да сумирам, настрана негата која бара посветеност и трпение(една од ретките работи, за која имам толку трпение оти по природа сум многу нетрпелива личност), јас сум многу задоволна од мојата долга и свиленкаста коса.