Дали сте задоволни од вашата коса?

Дискусија во 'Коса' започната од sweetgirl1106, 6 ноември 2012.

1. strawberry111

strawberry111 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    57
    Бев. :!: Се додека не ми текна да ја скратам бидејќи ми беше малку оштетена и отиде малку повеќе и... сега не ја сакам :( .
    И плус и се лутам затоа што бавно ми расте.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Па си ја сакам косата затоа што ми е долга,обожавам долга коса.Ама многу ми е оштетена од фарбање.
    Значи-не сум задоволна,ама ја сакам.

3. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Не ,неможам да ја постигнам вистинската боја која ја сакам.

4. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    Должината ми е таман,ама веќе ја изгуби формата и не ми личи на ништо а имам фобија од фризери. :puke: Еднаш ме зезнаа,од тоаш не сум појавена на фризер. НЕ не сум задоволна. :|

5. Caliopea

Caliopea Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    61
    Да, имам сува и плава коса како и густа :)

6. Valenteen

Valenteen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    65
    Да , само да ми беше уште малце подолга :)

7. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    не. би сакала да ми е подолга, да расте побрзо и да е скроз права да не морам да ја горам со пегли и 300 глупости за исправување и да не морам да седам дома секој пат кога надвор ќе заврне малку дожд или да е малку влажно времето, веднаш станува грмушка и неможам никако да ја скротам. -.-

8. Imini

Imini Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    27
    си ја сакам косата ама не сум задоволна баш..
    да престане да паѓа веќе редно време е, да беше малку подолга и тоа е тоа!

9. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
    Jа мразам ..

10. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    524
    Па во глобала да. Сакам само да ја замолам да не се оштетува толку многу, и да расте побрзо :D :D

11. DramaQueen1

DramaQueen1 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    156
    Задоволна сум од мојата,должина на косата,бојата али што ми се мрси многу брзо.. :|

12. kathy-style

kathy-style Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    191
    Бев премногу задоволна од косата и многу си ја сакав ама...ја оштетив начисто.Последната година многу ми капе,влакното ми е многу тенко и многу брзо ми се мрси.Да не ја измаијам косата 2 дена...Нема шанси!!!Веднаш се познава.Пред тоа имав многу густа,убава и долга коса ама јас сум си крива....Летото ја миев по 2-3 пати на ден,нон стоп ја пеглав и ја расипав :(

13. Konfetka

Konfetka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Од бојата да, баш си ја сакам ваква црвена а и убаво ми стои и не планирам да ја менувам во скоро време. Сакам да порасне уште некои 10-тина цм и ќе биде супер.

14. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Делумно сум, ама не можам да кажам дека и целосно, затоа што некогаш ни се води - ни се тера.
    Никогаш ја немам фарбано или експериментирано со фарби на неа, така да ја имам природната боја, костенлива. Јас не сум некој голем љубител на бојава, ама што е тука е, ќе помине некако.

Имам природно виткана коса, жбун, гнездо и не знам веќе како да ја наречам.
    Е, од овој апспект, не сум уопште задоволна од она што ми го нуди. Не можам ред и крај да и најдам, ниту еден препарат за коса не ми помага, него само ја ,,ублажува'' состојбата на косата. И заради тоа, секој ден порано ја пеглав, а сега ја фенирам. Полесно ми е и поубава форма и давам. Само се уште ја немам најдено совршената четка за фенирање :D.

Со должината постојано експериментирам, од екстремно долга - до екстремно кратка одам.
    Шишање на само сантиметар,два ми е исто како ништо да не сум и правела и не ми е интересно :D, така да одам од крајност во крајност.

15. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    3.152
    Па да, иако мислам дека ако ми беше за нијанса погуста ќе бев уште позадоволна.
    Инаку имам долга права костенлива коса. Нема потреба ни од пегла, а ни од фен иако сега во зима ја сушам а воедно и ја фенирам поради ладното време. Исто така го има оној здрав сјај што значи задоволна сум и од нејзиниот квалитет. Единствено можеби не ми се допаѓа тоа што брзо се мрси, но што е тука е.:)

16. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    430
    НЕ! НЕ! :x Мнногуу брзо ми се мрсии.. :swear:

17. Anja98

Anja98 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    553
    Задоволна сум од бојата. Некако е помеѓу црно и кафено,некоја недефинирана нијанса. Од должината сум задоволна така,така. Да беше подолга некои 5 сантими ,ќе бев пресреќна. Формата ми е ептен погодена,и највеќе ми се допаѓа ваква. А нешто што многу ме нервира е,што многу ми е густа,и кога и да се извиткам,испеглам,исфенирам,повеќе од 2-3 саати не ми стои :doh: Исто така многу ми се мрси,ама тоа е повеќе ради мрсната кожа на главата отколку ради пречестото миење.

18. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.897
    Допаѓања:
    4.903
    Искрено да,задоволна сум.Иако многу брзо ми распукуваат врвовите,ама задоволна сум од густината и од должината.Ретко ми се мрси,а и фриезерката ми вика дека сум имала доста квалитетна коса.Иако понекогаш се нервирам што ми е како гнездо кога ќе ја исмијам.Инаку природна ми е малку навиктана,ама никогаш не е носам таква,затоа што сум како подвижна грмушка :D :rofl: :rofl: :rofl: И секогаш е носам фенирана права или пак пеглана,а со тоа многу ми се оштетува косата...и ми распукуваат врвовите. :rofl: :rofl:

19. Cake.pops

Cake.pops Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    24
    Косата ми е долга густа права и кафена.. Можам да си ги правам сите фризурчиња така да многу задоволна :) :$ :)

20. LolyPoP191

LolyPoP191 Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    3
    Да , презадоволна сум . Голема ми е си ја сакам си ја врзувам во репче,си ја фенирам премногу ја сакам. Но треба малку сега да ја скратам да се обнови :D :P