Дали сте задоволни од вашата коса?

Discussion in 'Коса' started by sweetgirl1106, Nov 6, 2012.

1. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Конечно можам да кажам големо ДА! Задоволна сум и од бојата и од должината и од изгледот. После потрошени мноогу препарати за коса, пари за третмани за потхранување косата ми е жива пак!
    Ми беше и во многу лоша состојба, бланширана, пеглана секој ден!! :fubar: Сега ми е потемна ( слична со природната моја) со убав сјај и конечно сум си среќна со косата.. Е сега пак ја пеглам, ама што е најважно :!: и кога не ми е пеглана си ја сакам ( што порано неможев да ја замислам пошто ми беше изгорена) тоа значи дека сум успеала во мисијата :D Ама јас си продолжувам пак со препарати сега пак гледав нешто за кератински третман и така :)

2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

До пред да одам на одмор, бев задоволна. Бојата ми е убава секогаш (малку нарцисоидно, ама посебно внимание и' посветувам на бојата и навистина сум задоволна со изгледот), должината ми беше супер, немав расцветани врвови... Е, ама кога се вратив од одмор, состојбата беше поинаква. Солта и сонцето си го направија своето.

Стиснав заби и ја скратив солидно. Ми се обнови цела коса (ми беше со должина до градите, а сега ми е едвај до раменици, ама вредеше :D ). Сега ми е сјајна, лелеава, едноставно здрава. Ги немам веќе сувите врвови, вложив многу во квалитетни средства и препарати и гледам кога можам дури ни фен да не употребувам. Пегли за коса дома имам три, не користам веќе пегла со години и не ни планирам да користам. Си купив пред некое време квалитетна керамичка голема четка за фенирање и освен фенирањето, други тортури мојава коса не претрпува. Реално, нема ни потреба, бидејќи права коса имам и без тоа, само ја фенирам за да биде секое влакно на свое место, да не е разлетана :) Се шишам два пати годишно, користам квалитетни препарати за нега соодветни на мојот тип на коса, како и препарати за нега на бојата и тоа ми е доволно за да имам здрава коса.

3. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Да.Ја обожавам. :inlove:

4. Perina

Perina Истакнат член

Да не беше толку густа ќе беше поубаво :lol:

5. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

па сега за сега да ,тазе шатирана :D ,нема повеќе црна коса :P :P ,инаку ми е многу густа ,цврсто влакно и то :D

6. sara3

sara3 Популарен член

И мене да не ми беше многу густа подобро ќе беше, иначе од бојата на косата задоволна сум ,а на должината моментално сум посветена :)

7. tea4e

tea4e Популарен член

8. BellaS

BellaS Популарен член

Презадоволна... како што сум плава, долга ми е веќе до половината а лекот е само природно сушење и НИКАКО пегли (среќа што моето влакно е јако и ми е таласеста и изгледа убаво непеглана :lol: )

9. nikiiii

nikiiii Популарен член

НЕ! :( :( Преку 1 ден ми се мрси, ја мијам секој ден веќе ми се смачиии. Што да направам? :x ;(

10. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Па задоволна сум но не во целост, за долга долга ми е, не ми се мрзи, ми стои кога ќе си направам некоја фризура, не ми е фарбана но си ја сакам бојата , е сега само сакам да ми е погуста и тогаш ќе бидам презадоволна :)

11. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Па не баш. Сега после одморот од сонцето, солта, а и многу ја пеглав така да ептен ми е расцветана и сува. Планирам да ја скратам колку треба и повеќе треба да и се посветам. Мора да ми порасте уште, да и ставам маслиново или некое друго масло пред секое миење. Малку повеќе време ќе одзема, ама после ова кратење ептен сум решена. Не бива веќе вака.

12. Winterborn77

Winterborn77 Истакнат член

Сега не бидејќи престанав да ја фарбам и коренот ми е израснат, не можам да дочекам да ми се врати природната боја на косата и правам се за побрзо да порасне и + делот од косата каде што има уште фарба е сув. :@

13. Rama

Rama Форумски идол

Моментално не сум задоволна,бидејќи ми се пораснати корените,ми дели бојата ама ми е гајле дури не најдам боја соодветна на претходната не се фарбам :lol: а некако тешко ми оди наоѓањето,ќе треба да ја посетам пак Турција за боја :lol:

14. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Не. Многу ми се мрси и убава ми е само првиот ден кога ке ја измијам,наредниот веќе ми е скоро мрсна. Многу ми е круто влакното и неможам една обична плетенка или пунџа да направам мора да штрчи нешто. Исто така многу споро ми расте.. :( Инаку имам права коса,како да ми е пеглана ми е природна,ама сакам на краевите да ми е малку виткана,ама тоа е,тоа дал господ.. :/

15. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

НЕ!!! :( Многу ми се мрси, ја мијам на секој втор ден... аман :@

16. anggell

anggell Форумски идол

Моментално НЕ. Си ја унакажав косата :| , андолација никогаш повеќе во животот, дури сега сватив дека косата иако не ми е многу густа сепак природното си е најубаво, уфф едвај чекам целото да го скратам што ми е андолирано, за памет ова нека ми биде :!:

17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Леле неее, баш пишав и во друга тема дека сакам да си ја вратам природната боја само поради тоа што срце ме боли колку ми е оштетена. :(

18. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Па,неможам да речам дека ја мразам,ама не ја ни сакам баш баш...Понекогаш многу ми се плетка и затоа ме нервира,инаку бојата,должината си се погодени. :)

19. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Мора да ја мијам на секои два дена,што е големо малтретирање ама многу брзо ми се мрси.Сакам да имав и подебело влакно,ама ај да не се жалам добро е :D

20. Feodora

Feodora Популарен член

После многу труд кој го дадов конечно ми се стабилизира косата.
    Инаку од нијансирање имав многу сува и оштетена коса.
    Сега сум задоволна, но и мене брзо ми се мрси. Битно квалитетот на влакното е подруг. :)