Your score was 86 of 100. This puts you in the category of the high Machs, people who do not belive in the goodness of the world and that because that it must be manipulated, people who Machiavelli would approve of. 86/100 Треба да го поправам резултатот.
Your score was 87 of 100. This puts you in the category of the high Machs, people who do not belive in the goodness of the world and that because that it must be manipulated, people who Machiavelli would approve of.
Your score was 73 of 100. This puts you in the category of the high Machs, people who do not belive in the goodness of the world and that because that it must be manipulated, people who Machiavelli would approve of. Еве кај мене колку испадна.
Your score was 61 of 100. This puts you in the category of the high Machs, people who do not belive in the goodness of the world and that because that it must be manipulated, people who Machiavelli would approve of.
Кога мора, кога извлекувам добро од тоа, зошто да не, оправдано е. Постојат некои ептен покварени, лажат и се служат со манипулации без да имаат потреба или корист.
Мене ми имаат речено "Можеш да манипулираш само со поглед кого сакаш и за што сакаш" ден денес неможам да го сфатам тоа, али вака како што звучи мислам дека ми се допадна, лол.
Your score was 67 of 100. This puts you in the category of the high Machs, people who do not belive in the goodness of the world and that because that it must be manipulated, people who Machiavelli would approve of.
Манипулирањето е дарба или пак вештина која не секој ја поседува. На тоа не гледам како лоша особина туку како оружје во 21виов век во борба за опстанок... Секогаш кога имам потреба, простор и можност за тоа, го правам, секако однапред промислено се со цел да никого не навредам или пак материјално или емотивно наштетам.
Мене ми е многу смешно што многу луѓе си го присвојуваат за себе зборот манипулатор, притоа носејќи го како некој епитет, како нешто што не секој може да го има, а во суштина се обични трчи лажи лажговци. Вистинскиот манипулатор никогаш за себе нема да каже дека е манипулатор, затоа што тоа е пред се една особина за која самиот човек не е доволно свесен дека ја поседува. Тоа оди инстинктивно, а не ќе ковам планови како да лажам и да сплеткарам и така ќе ги манипулирам луѓето. Разграничете, вие сте само искомплексирани лажговци и ништо повеќе. И дарба е навистина, не секој може толку да се внесе во тоа и да успее да мачка очи на маса на луѓе, да ги врти и превртува како сака.
Your score was 60 of 100. This puts you in the category of the low Machs, people who will hold out for the goodness of the world and avoid manipulation. Not the people Machiavelli would approve of.
Your score was 63 of 100. This puts you in the category of the high Machs, people who do not belive in the goodness of the world and that because that it must be manipulated, people who Machiavelli would approve of. Така некако
Оф леле... Не е никаква дарба несвесно да манипулираш, без намера. Тука веќе се работи за психичко нарушување.