1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сте метеопат?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од vodnicka1, 8 јули 2010.

1. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Уф и тоа како сум остелива на временски промени! Чудо едно!
    Во зима како и да не постојам....
    Најоселива сум во рана есен, кога секое намалување на температурата ми создава главоболка, болка во мускулите и вртоглавици. Од кревет не можам да станам.
    А и преку лето, кога е многу спарно немам воопшто сила.

2. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Ептен многу, Есен ми е најтешка за издржување. Едвај чекам да помине. Во лето се ми е погодено :) пуфче сум тогаш.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  3. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Уф, среќа јас не сум.Но затоа пак мајка ми е страшна работа.... Ах тие нејзини синуси-ја полудуваат!

4. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Ќе започам со фактот дека мојот нормален притисок е 90/60
    Порано само што ќе се наоблачеше јас бев во кревет- малаксана, без сила и без желба :( ....а тек па да заврнеше- кран не ме изнесуваше од дома. Се сеќавам како да беше вчера, се ќе дадев да не одам во школо кога врне :worried: Есента ми беше смрт!
    Во зима друга приказна, но пак слична на оваа....а зајде сонце јас спијам......и така ми се случуваше да си спијам по 12 саата и многу да слабеам :^)
    Во последниве две-три години некако ми се сменија работите, повеќе не ми пречи дождот (иако сеуште не ми е омилен) не ми се приспива кога ќе се стемни, имам повеќе енергија. Искрено не знам на што се должи тоа, но повеќето ја имаат забележано таа промена кај мене :)

5. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    До пред 6 години, денот а со тоа и животот тој период во целост ми зависеа од времето...ако врне...е тогаш беше страшно по мојата психофизичка состојба.....како и многупати до сега што истакнав, откако почнав со здрав начин на живот и исхрана.....многу вода, чаеви , зеленчук и овошје, немам никаков проблем, а порано притисокот редовно низок, редовна главоболка, на секое менување на времето во несвест паѓав за спиење и од замор, а притисокот до 70/50 ми одеше.....сега ...сега ми е супер...какво си сака така нека си биде времето....главоболка незнам од кога не сум имала...пу пу пу :rofl:

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.905
    Допаѓања:
    81.175
    Обично кога се наоблачува времето, пред да заврне ме 'вртат' колената..ужас! :doh:

7. bla20

bla20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    9
    enca ќе можеш ли подетално да ми објасниш на што точно се базира твојата исхрана затоа што на мои 19/20 години не можам веќе да трпам секогаш кога ќе се наоблачи да имам нагони за повраќање, ужасна омалаксаност и главоболки. искрено веќе ми е премногу смачено! проблемов го имам негде добри 2-3 години :worried:

8. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    И мене моите синуси ме полудуваат :doh:

9. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    Мене глава ме фрка тогас,ми се гади и притисокот мислам дека ми е 0

10. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Не сум, промената на времето не ми предизвикува никакви болки, ни промени на расположение.

11. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Не баш, ама есента ми е малку проблематична.
    Штом ќе заврне и ќе залади малку времето, имам главоболки и настинувам. Понекогаш сум многу малаксана и немам сила и волја за ништо. Во такви периоди и расположението ми е нула, ништо не ми се прави само ми се спие.

12. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    За жал, сум :( . И на моменти многу ме мачи тоа. И најмалата промена на време ја чувствувам.
    Бидејќи имав операција на ногата кога имав 14 години, до денес на секоја промена на време ме боли раната. Прво тоа ми е еден вид предвесник на промена на време, па после почнуваат другите тегоби (мала главоболка, мачнина во стомак, итн...).

13. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Сум секогаш кога има промена на времето или ме боли главата, половината, раката која сум ја скршила понекогаш тешко дишам :puke:

14. love.edward

love.edward Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    245
    Не, напротив. Јас дури и сум повеќе расположена кога е облачно такво пријатно или да врне, па со еден тост и чајче во кревет мераци :) одколку кога грее сонце.

15. Summer.Love

Summer.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    40
    Значи вака имам проблем и мислам дека тоа е од сонцето.
    ( се извинувам доколку ја утнав темата не успеав да најдам соодветна)
    Заблежувам дека кога температурите се повисоки по кожата ми излегуваат нешто слично како акнички кои ме чешат, а кога ке почнам да ги чешам ме болат. :o Ситни се и мали , и полни со бела течност.
    Вчера имав само на раката но утрово кога се разбудив забележав неколку и на лицето... многу ме нервираат ве молам за помош. Ми се имаат појавено и претходно но само на дланките и исчезнаа. Немам поим што е тоа но претпоставувам дека е од високите температури. :?: Ме интересира дали некој има познавање за мојот проблем? Или пак некој кој го има истиот за совет?
    (се разбира ке одам на доктор во најскоро време но до тогаш ме интересираат вашите мислења)

:)

16. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Да, сум. :(
    Дури на мала промена на времето почнуваат да ме болат колената (бидејќи сум активна цело време) и главата, премногу. :doh:

17. skenco

skenco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    49
    да сум,навистина лоша работа :(

18. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Да, премногу.
    А заврне, застуди, заоблачи мене ми е страшно лошо. :|
    Ме боли глава, ми се врти, неможам воздух да земам, ми се повраќа. :(
    А топлото време ми годи. :sun:

19. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Јас од ден на ден имам многу променливо расположение. Сметам дека тука нема врска времето. Но, обично во оние врнежливи есенски денови главата ме боли. Во летните горештини пак ми смета пеколот и топлото сонце и најчесто ми се јавува кивање со течење на носот.

20. ana.n18

ana.n18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    56
    Да сум. :( При секоја промена на времето мене ме боли главата, а се случува често. Главоболка имам и кога ќе сменам рутина на пример ако сум станувала цела недела во 7, па сменам да станам во 12 тогаш ми е најтешко