И тоа голем!! Имам низок притисок по природа и кога е тмурно времево и јас сум тмурна, среќа овие денови се оправи, па и јас сум супер
Да. И особено ми е тешко преживувањето кога симптомите се комбинирани со физичките тегоби кои ми ги носи ПМС-от. А тоа често се случува.
Да, цела есен и пролет(кога е променливо времето) мене главава ми пука. Обично болките поминуваат откако ќе се напијам апче( Парацетамол, Аналгин.... итн.). Но кога времето се "мачи" да заврне и е тмурно, ни апчиња ни ништо не помага, а бе си мислиш очите ќе ми излезат од главава...
и јас да се приклучам кон мразачките на промена на времето, главата ме убива тогаш, некогаш и по два дена, ни апчиња не ми помагаат,ама тоа е
Да, да и тоа голем. Постојано сум со низок притисок, највисок 96/60 , ме малаксува, а тоа ме препотува, ми се лоши, поретко глава ме боли.
^ Би сакала да го знам одговорот ама мислам дека ни нема лек Јас имам главоболка и чувствувам тежина во главата кога се менува времето секогаш. Исто и татко ми па претпоставувам е наследно. При таква главоболка не ми помага ништо, ни апче, ни јако кафе ... Особено сега со вакви нагли промени тешко нас метеопатите
Јас мислам нема потреба да одговарам на ова прашање - се знае. И јас и татко ми си сме метеопатчиња, само јас и тој. Често ме боли главата, нервозна сум, а со тоа последица - ме боли повеќе желудникот. Многу често чувствам замор и не сакам да станам од кревет и онака се ми е глупо, лошо. Најпосетувани страни ми се оние за времето
jas sum ogromen meteopat, eve sega e oblachno, tmurno i nikakvo a jas se nerviram i u depresija sum zasho e vakvo
јас имам вртоглавици главоболки мигрени ..хаос ми се случува во глава ,психички и не ми делува баш,ама физички потешкотии имам многу
Дали е можно времето толку многу да ни влијае ? Јас оваа недела сум крш, со тегоби , несоница, некоја безвеза напнатост, обично околу ваквиот период секоја година сум . Би сакала да не беа барем дел од симптомите, оти ме напнаа ептен
Така е затоа што настапува смена на годишните времиња од есен во зима, организмот се прилагодува. Исто вака ми беше во септември и мислам дека ќе потрае уште една недела отприлика.
Мислам дека никоаш не бев но сега сум. Ко ќе се смурти и јас ќе се смуртам, глава ме стега, од дома не ми се излегува а имам тежина на душата и плачам.