фала ви многу...се надевам дека е така...и уште нешто..ова со плодните денови...тие 14 плодни дена почнуваат со почнуванјето на менструацијата од првиот ден..или....?
имав секс со децкоми и имавме без кондом само со го истаде и одма сврши ми е страв дан имат малце свршено во мене ми се лосит малце мозно е да сум бремена
Епа прашај го дечко ти,сигурно тој најдобро знае кај свршил. А ти доцни менструација? Симптомите се појавуваат откако ќе почни да доцни менструацијата. Ако има поминато 2 недели по односот можиш да си направиш тест за бременост, макар што според ова што го кажуваш јас не верувам дека си бремена.
Oва со плодните денови...тие 14 плодни дена почнуваат со почнуванјето на менструацијата од првиот ден..или....? Ве молам некој да ми го објасни
Плодните денови се бројат од првиот денна менстуација и тој плоден период трае од 5-7 дена. Е сега не мора да биде баш 14 ден најплоден, затоа сто зависи на колку време ти иде циклус. Ако добивас на 30 дена , тогас најплоден кје ти биде 15 ти от ден и оние 2-3 дена пред и после помалку плодни. А ако добиваш да речеме на 25 дена тогас 12 тиот ден од циклуор ти е најплоден и излегува дека стом ти заврси менструацијата ти почнува плодниот период. Но , како и мензиост така и овулацијата се пореметува, па некогаш може да мислиш дека не ти се плодни а да ти се плодни. Затоа треба многу пазење од несакана бременост.
што зборуваш глупости ма, ова не е гламстик! таа капка како ке влезе до матката, ај не се глупирајте.
На пример како? Он да сврши на 5 метра од мене, да дувне магично ветре и да ги вгнезди неговите сперматозоиди длабоко во мојата матка? Се е можно, да...
nema sansi da si bremena.....ne se nerviraj,bez potreba.....nemalo ni penetracija,a ne li pa bremenost....
Разгледував и наназад.. Али страф ми е страф страф... Пред околку 3 недели имавме однос со дечко ми без заштита ... Аама само малку... Никако не сврши во мене.. Откако гои извади усхте долгооо време го дркаше за да сврши ... Ех сеа мене некако деновиве стомакот ме болит као да ми се вртит истовремено и добицв... незнам шо е работава .. Длаи ми се привртува од тоа со имам добиено или сум трудна ве молам кажете Имам неполни 18 години и многу ми е страв...
Велиш дека не свршил во тебе а ако не свршил значи не си бремена А и нели си добила менструација а болки можиби имаш од менструацијата па на секој тоа му се случува!
Не мора да значи. Има предсемена течност која се лачи пред ејакулација која содржи сперматозоиди. Како што кажуваат мал број забремениле на овој начин, но сепак шанси за забременување постојат. Затоа јас би те советувала земи си тест и што си е сигурно сигурно си е. За предсеменате течност еве повеќе информации: seks/predsemena-tecnost-pre-ejaculation-fluid-t1041/
знам јас се што се пишува за предсемената течност....но реалноста покажува други податоци јас со дечко ми ида 4 години....ниту еднаш до сега не сме имале секс со кондом....секогаш имаме без кондом....па еве ништо не се случи
Имам и јас читано дека шансите се многу мали, дали една девојка во илјада ќе забремени така и не викам дека 100% е бремена, не ни треба тука да кажуваме со сигурност: „бремена си“ или „не си бремена“, па и гинеколози да сме, од напишан текст не може да се познае дали е бремена или не, туку само да се забележат симптомите, а тие симптоми можат да се јават и при стрес и сл. Туку велам да игра на сигурно, да не си ја мачи душичката и да не се паничи, да си купи тест или да оди на гинеколог. Преглед си е преглед, тест си е тест.