Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    Секогаш има шанса да се случи неочекуваното :)

2. snegulka.-3

snegulka.-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    фала ви многу...се надевам дека е така...и уште нешто..ова со плодните денови...тие 14 плодни дена почнуваат со почнуванјето на менструацијата од првиот ден..или....? :worried::worried: :(:(:(

3. doni-doni

doni-doni Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Фала Monchy.21 :)

4. Monchy.21

Monchy.21 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Нема проблем doni-doni тука сме да си помагаме....И ајде извести ме што си направила...

5. Maja1993

Maja1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    имав секс со децкоми и имавме без кондом само со го истаде и одма сврши ми е страв дан имат малце свршено во мене ми се лосит малце мозно е да сум бремена

6. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    Епа прашај го дечко ти,сигурно тој најдобро знае кај свршил. А ти доцни менструација? Симптомите се појавуваат откако ќе почни да доцни менструацијата. Ако има поминато 2 недели по односот можиш да си направиш тест за бременост, макар што според ова што го кажуваш јас не верувам дека си бремена. :)

7. snegulka.-3

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Oва со плодните денови...тие 14 плодни дена почнуваат со почнуванјето на менструацијата од првиот ден..или....? :worried::worried: :(:(Ве молам некој да ми го објасни :(

8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.404
    Допаѓања:
    114.550
    Плодните денови се бројат од првиот денна менстуација и тој плоден период трае од 5-7 дена. Е сега не мора да биде баш 14 ден најплоден, затоа сто зависи на колку време ти иде циклус. Ако добивас на 30 дена , тогас најплоден кје ти биде 15 ти от ден и оние 2-3 дена пред и после помалку плодни. А ако добиваш да речеме на 25 дена тогас 12 тиот ден од циклуор ти е најплоден и излегува дека стом ти заврси менструацијата ти почнува плодниот период. Но , како и мензиост така и овулацијата се пореметува, па некогаш може да мислиш дека не ти се плодни а да ти се плодни. Затоа треба многу пазење од несакана бременост.

9. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416

http://www.femina.mk/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... 0%B2%D0%B8
    Тука пресметај си ;) :)

10. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    што зборуваш глупости ма, ова не е гламстик! таа капка како ке влезе до матката, ај не се глупирајте.

11. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    На пример како? Он да сврши на 5 метра од мене, да дувне магично ветре и да ги вгнезди неговите сперматозоиди длабоко во мојата матка? Се е можно, да...

12. Anastasia94

Anastasia94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    6
    nema sansi da si bremena.....ne se nerviraj,bez potreba.....nemalo ni penetracija,a ne li pa bremenost.... :)

13. snegulka.-3

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    мхм..се надевам...ФАЛА ВИ многуу ..:/

14. Tamy1

Tamy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    34
    Разгледував и наназад.. Али страф ми е страф страф... Пред околку 3 недели имавме однос со дечко ми без заштита ... Аама само малку... Никако не сврши во мене.. Откако гои извади усхте долгооо време го дркаше за да сврши ... Ех сеа мене некако деновиве стомакот ме болит као да ми се вртит истовремено и добицв... незнам шо е работава .. Длаи ми се привртува од тоа со имам добиено или сум трудна ве молам кажете Имам неполни 18 години и многу ми е страв... ;( ;(

15. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Велиш дека не свршил во тебе а ако не свршил значи не си бремена А и нели си добила менструација а болки можиби имаш од менструацијата па на секој тоа му се случува!

16. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    тоа што читаш е............знам случај не е се како што пиши на нет....велком ту д риал ворлд

17. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    ako ne svrshil vo tebe nema shansi da si bremena....

18. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Не мора да значи. Има предсемена течност која се лачи пред ејакулација која содржи сперматозоиди. Како што кажуваат мал број забремениле на овој начин, но сепак шанси за забременување постојат. Затоа јас би те советувала земи си тест и што си е сигурно сигурно си е.
    За предсеменате течност еве повеќе информации:
    seks/predsemena-tecnost-pre-ejaculation-fluid-t1041/

19. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    знам јас се што се пишува за предсемената течност....но реалноста покажува други податоци
    јас со дечко ми ида 4 години....ниту еднаш до сега не сме имале секс со кондом....секогаш имаме без кондом....па еве ништо не се случи

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Имам и јас читано дека шансите се многу мали, дали една девојка во илјада ќе забремени така и не викам дека 100% е бремена, не ни треба тука да кажуваме со сигурност: „бремена си“ или „не си бремена“, па и гинеколози да сме, од напишан текст не може да се познае дали е бремена или не, туку само да се забележат симптомите, а тие симптоми можат да се јават и при стрес и сл.
    Туку велам да игра на сигурно, да не си ја мачи душичката и да не се паничи, да си купи тест или да оди на гинеколог. Преглед си е преглед, тест си е тест. :)