Свекрва ми за маж ми 4 месеци си добивала и толку и не знаела дека е бремена. Се додека не и станало лошо и тешко, па одишла на преглед и што да види цело бебе Одмарај, уживај, па после 9 дена да си слушнеш и срценце
А ја да ви кажам искрено иако мразам нагаѓање. Првиот пат кога бев трудна многу рано уште пред да ми касни ми се јави чудна болка у грло.. (после коа гуглав испадна тоа прилично чест симптом бил ) И еве сеа исто така почна грлото да ме боли веќе трет ден и иам чувство на “полна матка” Дајбоооожеее да биднало ајмооо кој ќе чека за тест ќе си приумрам.
Мајтап настрана, можи да доцни од промена на клима, а и од стрес. Еве паниката овај пат нека е причина двајцата со дечкото да седните да прочитате. Нема ќеф во односот ако пред секое добивање се плашиш дали ќе добиеш и правиш тестови. Немајте секс додека не сте спремни.
И мене првиот пат ме наболуваше грлото 4тиот и 5тиот ден после овулација ( знаев кога ми е овулацијата со тестови за овулација). Тоа се случува бидејќи паѓа имунитетот за да не го отфрли плодот нашето тело. А на 6тиот ден од сон ме разбуди силен бодеж во стомакот. Чувствував дека е тоа тоа и направив тест уште пред да ми закасни и покажа позитивен.
Јас прва бременост немав никакви симптоми, не ни размислував дека сум бремена, дента кога требаше да добијам сабјлето само и реков на мајка ми дека имам чувство дека сум бремена, направив тест и позитивен, второ детњ планиравме да останам бремена јуни/јули 2022 т.е сега хах пошо и пред бременоста и сега добивам менс без болки, без отечено гради, овие болки што ги имав овие неколку дена ми се чудни. на 24 ми беше овулација, на 20-22-24 имавме односи, на 25 имав немормални болки, грчења во долниов дел од стомаков, денес истите.. 3 дена имам до недобивање, по споро никогаш не ми поминувале деновите,имам тест дома за рано одкривање ама се си велам почекај.. дај Боже да се симптоми на бременост и кај тебе
Прво, не си бремена. За да забремениш треба да имаш незаштитен вагинален секс и партнерот да сврши во тебе. Второ, уште си многу млада имаш само 16 години, не мора да значи дека на ист датум мораш да добиеш менструација како што си добила претходно. Нормално е за твои години да ти доцни или да имаш нередовен циклус. И трето, едуцирај се. Не се впуштај во било каков сексуален однос неедуцирана барем за најосновни работи како ова. И од сега понатаму никако не практикувај незаштитен секс без кондом. А вие не моравте толку да го заебавате девојчево, можевте културно да одговорите, наместо да се нафрлате.
Ве молам за искуства, имав добиено и на 28ми ми заврши, денес имав големи болки во долниот дел на стомакот. Сега кога бев во тоалет на гаќите имав крв во кафеава боја а потоа светло црвена/розева боја. Дали е можно да сум бремена или е нешто друго?
Вака девојче можам мајка да ти бидам и ќе те искарам малку не многу ама многу се нервирам ко ќе прочитам дека имаш 16 год. и не си бремена и јас можи сум заостаната ама зошто бе девојче уште од сега да имаш сексуални односи рано цел живот е пред тебе млада си знам можи ти вријат хормоните ама рано е или веќе ако се одлучиш обавезно со кондом и со него не е 100% сигурно ама бар да се заштитиш и од бременост и од болести и инфекции оваа младинава незнам веќе удрена е само на сексови а едукација од болести никаква и после ќе кукаат немој да ми се лутиш за ова ама биди многу внимателна и читај на нет едуцирај се за да понатака во животот немаш мака.
Clear blue за ултра рано одкривање, наводно 5 дена пред добивање, јас првата бременост на ден на добивање имав две жар црвени линии со тој тест, дали оти има таква опција или порано имав овулација не знам ама и овој пат се одлучив за таков само ми е прпа да напраам. Странство ги има, а Мк не знам можеви во ДМ
Дали е можно од промена на клима да доцни циклус? Од ск дојдовме охрид требаше да добијам на втори еве уште ми го нема.
Можно е. На ќерка ми од ваква промена овој месец и задоцни 5 дена. А кај мене пак е обратно и појдам ли некаде уште додека се отпакувам ми иде
здраво имам едно прашање со дечко ми немавме однос само со раце го задоволував и имаше пред семенс течност но не сврши (се сецна заврши работа и веце)и тоа остана на мојте раце и беше исушено кога дојдов дома значи поѓмина пола саат но кога дојдов дома отидов до веце и заборавив раце да измиам и се допред доле кај клиторисот и не сум баш сигурнс и дали таму подоле и се штрекнав се избришав се измив уринирав и се ме фати некоја паника и по 12 дена направив тест кој излезе негативен но еве ми доцни два дена..да напоменам дека тој имал свршено два саата пред и се имал измиено ама не уринирал и ми е страв и дс не заборавам две недели бев опседната со ова и тоа далли ќе добиам сега сум на одмор промена на клима можеби и од тоа а ги имам сите симптоми градите ме болат бубулици ми излегоа ама џабе нема има потреба за паника и страв? Фала однапреф Фала ви за советите многу сега знам дека не сум спремна уште за вакво нешто секој прави грешки но сепак фала ви што ми одговоривте❤️
Овулација. И мене чудно ми беше првиот пат кога ми се случи, па до сега 4,5 пати ми се случило. Јаки овулации имам и некогаш имам така кафено, со крвче чат пат...