тестот што го направив беше негативен требесе да ми дојдит на 1или 2 бев многу под стрес зашто не имаше дојдено со ноќине спиев само на то милсев од го напрајв тест сега сум посмирена и сега почнаја градиве да ме болат и стомаков ме болит ама уште не ми идат незнам зошто сега на ми идат во аптека прашав и ми рекоја сега уште појке ке ти каснит ама незнам зошто не ми идат неможам појке под стрес да сум зошто пак мозит да ја одолжам зошто не ми идат
Се зависи колку ризичен секс си имала и после колку дена од тој ризичен секс си го направила тестот обично се точни тестовите
А да си направиш уште еден тест за сигурно. Кај мене немаше ни 11 часа откако го испив и пак не ми делуваше...Значи не бидете сигурни во тие апчиња. И во упатството пишува дека имаат околу 80 % успешност во спречување на бременост...Жал ми е што јас бев во тие 20%
Ве молам за совет.Значи вака со дечко ми имавме односи ( незаштитени) една недела пред менструацијата после тоа добив,ме интересира дали може да останам бремена и ако сум имала менструација.... ?
Минатиот месец со дечко ми имавме односи ( прв пат ми беше мене ) еднаш само имавме незаштитен однос но не сврши во мене, и тој месец си добив нормално кога што требаше иако имам слушнато дека би можело да касни после првиот пат. Е сега, потоа тој бидејќи мораше да замине со неговите во Србија кај некои роднини и не се гледавме немавме односи овој месец. Мене сега ми касни.. Минатиот месец добив на 7, сега требаше некаде околу 5 да добијам но не.. Знам дека не е долг период но мене ме загрижува. Исто така знам дека не е можно да сум бремена бидејќи добив минатиот месец, но од што би можело да биде?
^^ Па има многу причини од кои може да ти доцни, се влијае на тоа. Немаш потреба од секирање мислам, плус и едвај 2 дена да ти доцни, така да, не мисли на тоа.
^ Сега знаеш дека нема шанси да си бремена ама пак се плашиш? Штом знаеш дека е некој друг проблем а не е можна бременост во прашање, има тема општи прашања поврзани со здравјето па таму прашај.
Па знам ама сепак се плашам бидејќи сум слушала дека има случаи и кога биле бремени да добиваат орвите месеци.. затоа и го поставив тука прашањето, и побарав одговор не да ми посочуваат каде да поставам прашања. Moonlight-girl.55 ти благодарам на одговорот
И чекај сега, знаеш дека не си бремена, прашуваш што би можело да биде, ама пак се плашиш дека си видела случаи каде што дрн дрн што знам јас. Me иритира кога човек одвојува време да се занимава со вашиот проблем а глумите лудило. ЗНачи велиш дека знаеш дека нема шанси да си бремена, затоа и те цитирав и ставив акцент на болдираното, и притоа прашуваш од што би можело да биде, па затоа ти ја предложив темата за општи здравствени прашања. А уствари не знам што губам време, изгледа најдобро е човек да не се замара или па да си игра мајтап.
Ке ве молам за совет вечерва имав однос ама незаштитен а ми беше 5 ден од менструација а ми трае по 7 дена иначе во 5 ден неми тече многу, а после сексот почна обилно да ми тече, имавме 2 пати однос незаштитен 1 пат го извади надвор сврши а 2 пат тоа беше после 15 минути од 1 пат имавме повторно незаштитен однос ама предходно беше да мокри и не сврши 2 пат неможеше да сврши бидејки беше и малку пијан. дали има место за паника дали е можно да останам бремена ве молам за совет. ке ве молам за одговор превише сум исплашена
не се нервирај не би требало да им ашанси за бременост бидејки си во менструација но секогаш има некое али ,,,,,, не бе нема шанси
Не можеш да знаеш, почекај една недела, потоа направи тест за бременост, а во меѓувреме seks/seks-za-vreme-na-menstruacija-t200/ П.С. Без паника, може ништо нема
Dali e mozno da sum bremena minatata sreda dodeka imav odnosi kondomot se skina i fala bogu na vreme vidovme, a toj den mi bese 12den od menst, a sega poslednite pri dena me bolat gradite mn i od vreme na vreme me bolat jajnicite??
Епа тие дрн дрн што ти незнаеш и што за тебе се небитни, се причините поради кои тука пишав, ама тебе така ти одговара и ги занемаруваш. Може јас лошо се изразив со тоа дека знам дека нема шанси, бидејќи тоа ми е прашањето, дали има..Не е битно, ако мислиш дека глумам лудило не ми одговарај и готово. Се извинувам што бев оф топик, морав да се изјаснам бидејќи постојат многу арогантни личности на форумов.
Zdravo imam problem .. so decko mi imav nezastiten sex na 14 avgust, a ciklost trebase da mi dojde na 1 deneska sme 9 ... voobicaeno mene sekogas mi docni ... ne custvuvam nikakvi simptomi za bremenost no sepak se plasam da ne sum trudnaa ... ve molam kazete mi :/
Нема што ние да ти кажеме, не ни идат визии , појди си до аптека и земи си тест , а да ти биде најсигурен направи го наутро
GabyP,штом бил незаштитен има шанса.А колкава тоа е др. работа... А ти најубаво си знаеш колку одприлика ти доцни секој месев. Ако е повеќе од вообичаенот.Трк во аптека по тест.
Тоа ќе си читаш и прашаш во оваа тема: bremenost/abortiranje-so-tableti-t4790/?hilit=%D0%B0%D0%BF%D1%87%D0%B8%D1%9A%D0%B0%20%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%82%D1%83%D1%81