Кажав дека беше моја голема грешка што не се едуцирав пред тоа али касно е веќе фала на сите за мислењата повеќе нема да пишувам на оваа тема сакав од вас поискусни да се едуцирам а за овие правила баш и не ги користам пошто сум почетничка вчера се зачленив, поздрав
Dali Mora da znaci ako si ostanala Bremena I deka Mora da imas vrtoglavici I da povrakas prasuva mojata drugarka bidejki imala vcera odnosi I nisto ne mi raskaza samo mi kaza da prasam
Преејакулат - предсемена течност е чиста безбојна вискозна течност која се јавува во тек на сексуалниот акт главно на средината на сексуалниот акт додека понекогаш може да биде веднаш пред оргазмот додека некогаш може и по оргазмот , а разликата од спермата е тоа што оваа течност потекнува од булбоуретралните жлезди и содржи сперматозоиди од уретралниот канал , а покрај тоа има и различни хемиски својства , а се мисли дека тоа претставува течност која има својство на лубрикант додека има други тврдења дека тоа е течност со пуферирачка способност за да овозможи нормално пробивање на сперматозоидите низ вагиналниот канал. Ризикот да се забремени е различен , зависи од количеството на сперматозоиди , pH вредноста на вагината , денот од месечниот циклус кога е извршен коитусот итн. Сега во некои ситуации има испитувања кои покажуваат дека кај некои индивидуи во преејакулатот нема воопшто сперматозоиди , додека кај некои индивидуи нивото на сперматозоиди е скоро идентично како и кај спермата , но главно во најголем дел има многу мал број сперматозоиди поради кое шансата да се забремени од преејакулат е многу мала <5% , но како и да е сепак доколку не сакате бременост тогаш најдобро е да се користи кондом , со што и да пукне кондомот сепак шансата да се забремени е минимум 2 пати помала и од шансата да забремените од преејакулатот а воедно нормално штити и од сексуално преносливите инфекции.
ќе направам тест треба да ми дојде на 11 а моето прашање е дали тестот може да се направи и по 2 недели доцнење на циклусот
Па требало да настојуваш да ти раскаже. Како ние сега да знаеме ако не ти раскажала? Јави и се нека ти прераскаже, од предигра до свршување. Вчера имала односи а денес вртоглавици и повраќање Абе немате ли друга работа, знам дека е топло ама вруќинава ви удира во глава, па затоа имате вртоглавици.
Епа пред да пишеше неможе,требаше да си отвориш ова на Википедија што си ми го копирала тука,па после да пишеш дека не може. Ако си доволно писмена ќе пишеше да згрешив,можело.А не тука да копираш текстчиња од некои страни па уште и да обележуваш со црно како битно,и тоа нај иронично е што текстов го потврдува моето мислење а не твоето.!!!!!! Тоа дали шансите се 5 посто,или 1 посто или 50 не е битно,важно е тоа што ги има.
Ако беше за така како што викаш ти до сега сите тука ќе бевме бремени. Значи шансата е мала, не може аман читај. Како може кога има многу мал број на сперматозоиди. Шансата е мала и не може. И не ми се надерувај тука на форум си. Смири си страсти више аман. Ако имаш 21 години ќе сфатиш дека ако некој треба да отвори википедија тоа си ти.
јас ќе ви скокнам вака во муабетче, ама морам да те исправам буба4е дека на прашањето дали може да се остане бремена од предсемена течност, точниот и правилниот одговор би бил: да, може! Не е во прашање колкав процент е, бидејќи тоа воопшто не е важно, ако речеш мала шанса е, тоа исто може да важи и за прашањето: можам ли да останам бремена од прв пат? Пак може да се рече па мали шанси се (бидејќи тоа е и вистина) ама правилниот одговор би бил: да, може да останеш бремена и од прв пат ејакулирање, а исто така може и од предсемената течност. Многу бремености се случиле токму на овој начин, затоа се и препорачува заштитен однос, и од сексуално преносиви болест, ама и од потенцијални опасни, брзи пливачи Патем, во текстот што го постави пишува дека кај некои мушкарци нема многу сперматозоиди во предсемената, а кај некои има во ист процент како и во самата сперма, така да не може да се знаеме, освен ако не ја истестираме нели.
Муабетот ми беше за предсемена течност.Не за ејакулација. Таа праша дали може од предсемена течност е како може кога се мали шансите. 3 милијарди девојки во светот имаат секс без кондом и сега од предсемената течност сите се трудни? Прочитајте си во оваа тема каде самите кажувате дека се мали шансите. Може само ако он претходно ејакулирал па да си собере таа доволно сперматозоиди и да забремени. Јас не прочитав дека ејакулирал тој. Јас до сега таков муабет не сум чула да остане некоја бремена од предсемена течност. Може велат од тоа е па мижи да ги лажам демек трудна од предсемена течност. Значи повеќето девојки тврдат дека се мали шансите 5% од вкупно 100. И горе си напишав убаво. А дека сите машки се различни како што напиша да така е. seks/predsemena-tecnost-pre-ejaculation-fluid-t1041/10.html Секој различно кажува во темава, ама 80% од членките кажаа дека нема шанси и шансите се мали. Јас тоа го сметам дека не може.
Оф буба4е мила моја, нека биде како ти кажеш да е, бидејќи јас немам намера да се натегам по форумов со некого кој мора, ама мора да е во право, нели? Нема смисла дискусија со тебе кога ти "се знаеш" и се сакаш да го обрнеш во својата полза демек.
Јас пак го мислам следново: Не треба секој да се базира врз пишано од форум туку да си посети лекар и да си се информира за се. Не ме знаеш за да знаеш што сакам јас, не се базирај врз муабети. Поздрав и се најубаво
Бременост Значи вака... со партнерот имавме сексуален однос без кондом. Неколку пати во денот имавме односи (без кондом), иако ниту еднаш не сврши во мене. Верувам дека ми се неплодни денови, бидејќи до вчера имав добиено. Предсемената течност ми создава сомнеж, дека можно е да забременам. Е сега прашањето е дали и покрај тоа што тој нема свршено во мене можам да останам бремена со оглед на тоа што имав добиено до вчера?
Девојки мене нешто не ми е јасно па решив да се консултирам со вас.Минатиот месец добив менструација на 12 . Сега по редослед треба кај и да е да добијам , но јас ги немам оние симптоми пред доаѓање на менструацијата. Имав 1 недела порано болка во градите и болка во јајниците сега ја немам. Прашањето за вас ми е ДАЛИ Е МОЖНО ДА СУМ ЗАБРЕМЕНИЛА ПОФТОРНО? Имам некој мачнини , гадење,болка во половините . Претходно кога бев бремена немав ама баш никаков симптом на бременост. Ниту повраќав,ниту ми се гадеше од нешто , ниту пак имав некоја болка.Со мм ретко кога имаме односи бидејки малово спие кај нас на лежај па кога рано сум заспала кога сме преморени. Но исто така му кажав на мм дека неќам др дете дури ова не порасне 4 години. Дали е свршил во мене некогаш не се сеќавам зошто секогаш го вади кога му доаѓа свршувањето.
Ако свршува надвор и ако си сигурна дека несврсил во тебе, тогаш не си бремена. Прашај го и него дали направил такво нешто ако ти не си сигурна. Немора да значи дека секој месец треба да имаш ПМС, можеби ет баш овој месец се погодило да немаш симптоми за добивање.
Од тоа и се плашам. Кога и да го прашам ми одговара „Е ДОБРО ДЕ И ДА СИ БРЕМЕНА ЕТЕ ЌЕ ДОЈДЕ И ФТОРОТО ДЕТЕ „. А јас не се чуствувам спремна за друго дете од х причини. А на мм баш му е гајле , гледа само мама да не си ја растажи. Таа пак запнала не било страшно да се роди дете едно по друго , она била стара сега требало да гледа внуци.
Ти изгледа си малце неписмена.НЕМА ШАНСИ и ШАНСИТЕ СЕ МАЛИ се сосема две спротивни работи.А ти ги кажуваш како да е едното исто. И престани да се инаетиш ко мало дете,кога сите ти кажуваме едно а ти тврдиш сосема друго.Прими критика и кажи да можеби е така. На студент на медицина не му се вика да отвори Википедија,затоа што колку за твоја информација си има дел за изучување токму за фертилизација(ако знаеш што значи зборов,ако не ти отвори си википедија.Всушност ти беше таа што копираше од таму не јас )
Женски незнам каде да пишам но можете ли да ми дадете некој странички за тоа Како да не забремените или нешто слично ? фала мн