@vampire queen јас на 17 останав бремена ( немав сеуште завршено четврта средно ) , го родив детето , зедов диплома , родив второ на 20 , за некоја година планирам да се вработам и да запишам факултет , макар и вонредно . Ако се сака , се се може . Но секако прво разговарај со таткото на бебето , ако го сака , и ако и ти го сакаш , нема потреба да го абортираш . Целосно те разбирам и ако го абортираш , тоа е твоја и само твоја одлука и твое право . Само сепак размисли добро и консултирај гинеколог за последици . @italymac можно е да си бремена , но сепак направи си тест , преку крв ти е најсигурен и тој најрано покажува резултати . Другарка на сестра ми имаше менструација се до петтиот месец од бременоста , со нормален интензитет како и пред бременоста .
Macninite i promenite vo apetitot ne se rani simptomi na bremenost. Bez ogled na toa sto si imala ciklus, mozno e da si bremena, no verojatnosta ne e mnogu golema. Napravi si test, mozebi ke bides prijatno iznenadena.
5 nedeli sum trudna i citav deka nema nikakvi komplikacii.na 18ti kje odam kaj lekar i kje razgovaram so lekarot poubavo i kje vidime sto kje bide
@vampire queen Многу се радувам што не си избрзала досега, размисли си добро за ова бидејќи не е мала работа, а и не е само до последиците туку понатаму, она, гризење совест и слично... Во право си, твое бебе е и тоа не е ништо криво Туку, како е со дечкото, каков е неговиот став по ова прашање? Домашните исто, дали имаш поддршка или сеуште не знаат... Ако имаш тогаш супер. Живот може да си имаш и покрај детето, има многу примери со млади мајки кои студираат, натаму и во брак си го тераат животот најнормално без она апла потресување и затварање. Може да ти биде и уште поубаво, пример, ќе бидеш најсекси на родителска Посакувам позитивна одлука, но како и да е, тоа е твое право.
decko mi ne saka da go abortiram,toj e spremen na se za da go cuvame.. moi bliski licnosti sto znaat za ova mi velat da ne abortiram
Во ред е да се слуша друго мислење, е сега тебе ти е редот да донесеш одлука мила. Само пази како ќе се одлучете со дечко ти, дете не е мала работа. Со среќа, пиши ни пак што си направила.
Пoследици мoже дa имa нa кoлку гoдд. и дa aбoртирaш , 19 гoд не си бaш мaлечкa , ти нaјубaвo мoжеш дa рaзмислиш штo ќе прaвиш сo тoa невинo душиче вo стoмaк . Дa ембриoн е нo , и тoa имa срце тaкa!? Ќе успееш вo твoите плaнoви бебетo немa ништo дa ти скрaти , рaзгoвaрaј сo дечкoти ипaк тoa штo е вo твoјaтa утрoбa не е сaмo твoе , тие пет минути и нa тебе и нa дечкoти ви биле слaтки , пa зaтoa невнимaниетo вaше незнaчи декa требa дa aбoртирaш секoе зaтруднувaње сaмo зaрaди тoa штo се oсеќaш неспремнa зa мaјкa , дoмaќинкa или зaтoa штo сoнoвите не си ги oствaрилa . Абoртусoт секoгaш имa пoследицa aкo не физичкa тoгaш сигoрнo ќе е психичкa , a зa дa немaш пoследицa психичкa ќе требa дa си ужaснo oдлучнa сo тврд кaрaктер без срце и пaмет . Не те oсудувaм , ти спoделувaм мoе мислење , пред дa oдлучиш рaзмисли , тoa не е еднoстaвнa пoстaпкa бoли дo днoтo нa душaтa цел живoт , зaтoa пред дa мислиш сaмo нa себе рaзмисли сo свoетo срце . Инaку јaс нa 17 се oмaжив и имaм сегa 22 гoд. и две дечињa oд кoе првoтo гo рoдив нa 19 гoд. a втoрoтo нa 21 гoд.
Ne postoi garancija vo odnos na posledicite, barem za onie na fizickoto zdravje, a za psihickoto napisav i prethodno tie posledici doagjaat podocna. Dobro e sto partnerot ne saka da abortiras, taka sto veke imas pricina poveke da razmisluvas vo toj pravec. Odlukata e tvoja, no tri pati meri, po abortusot nema vrakanje nazad.
Јас кога открив бев 8 недели и два дена , имав и срцева акција .. можев да абортирам со некои апчиња , но таткото сакаше да го родам бебето , и донесовме заедничка одлука , дека треба да се роди . И како што кажа тоа не е виновно што се нашло во мојот стомак нели ако и таткото го сака бебето , не гледам причина за абортус , освен ако не дај Боже нешто не е во ред , но тоа е веќе друго . Со лесно нека ти е , и што и да одлучиш , твое право е
Jas imav odnosi skoro dve nedeli i sekoj pak svrsuvase vo mene i vo plodnite denovi nemav nikakvi simptomi pa mi kasnese 4 dena i kupiv test cel mesec se mislev dali sum trudna i cekav da mi kasnit pa go napraviv testot ispadna negativen :'( i posle 4 sati od ko go napraviv mi dojde :'( to e gospodova rabota ama cel mesec od ko svrsi vo mene samo tuka mi bese umot i nemozev da izdrzam odvaj cekav test da napravam
СO ШАРЕНИ!!!! (уште се пa и смееш) Дaли сo вaкoв пaмет сo вaквo рaзмислувaње некaд мислиш дa бидеш мaјкa???
Не им го знам името , знам дека во странство се лагални ама кај нас во Македонија се на црно . Докторот што ми ги понуди ми рече да не кажуваме на никој , да знаеме јас и мм само . Ми побара 100€ за 6 апчиња . Инаку тој прв ми кажа дека сум бремена . Од тогаш , до денес не сум отишла кај тој доктор . Инаку ми рече безбедни биле , ќе искрвариш и толку . Кажа дека до 29-та недела може да се абортира со овие апчиња . Мислам дека имаше некоја феминка постирано и линк за нив , пребарај по темите .. Леле Пчелка ама ја нападна .. И јас прво што помислив беше абортус ( ама таткото не беше до мене во тој момент , кога му соопштив за бебето , реакцијата му беше " тоа значи дека ќе бидам татко " ) , тој сакаше да се роди бебето , а и јас несакав да имам последици и да станам убиец на моето дете , а што ако дечко и не сака да се роди бебето а таа нема услови сама да го чува ? На секој може да се случи , нејзина одлука е што ќе прави со бебето .
Што све човек значи на форумов нема да прочита,читам и се чудам.Дали си свесна што значи да убиеш живот во тебе?Дали си свесна дека ако абортираш веќе никој не ти гарантира дека некогаш пак би можела да останеш бремена?Па што ако си имала планови?Тие планови можеш да ги оствариш и со семејство,зарем нормалните луѓе што имаат фамилии не си ги остваруваат соновите?Далеку од тоа се,се може ако се сака.
Edno ne mi e jasno ,koga se vpustate vo sexualni odnosi zarem ne pomisluvate i na sakana ili ne sakana bremenost?Ima zeni molat boga sekoj den za bebe a nekoj bara tableti za abortiranje ccc ne mozam da se nacudam.
a ti ako nemas pameten odgovor da i dades ke kutis i nema da dodavash sol na ranata koja si ti da i go postavuvas ova prasanje?! se smeela, bog da chuva, se fati za smajlito po shto ti vide kakov pamet ima devojceto? Ah be luge, luge nikogas ne se naucivme da bideme luge najdovte tuka zrtva, pa ke se pravite pametni
@vampire queen Дa дa прoчитaј пoгoре те имaм цитирaнo ПРOЧИТАЈ: Пoследици мoже дa имa нa кoлку гoдд. и дa aбoртирaш , 19 гoд не си бaш мaлечкa , ти нaјубaвo мoжеш дa рaзмислиш штo ќе прaвиш сo тoa невинo душиче вo стoмaк . Дa ембриoн е нo , и тoa имa срце тaкa!? Ќе успееш вo твoите плaнoви бебетo немa ништo дa ти скрaти , рaзгoвaрaј сo дечкoти ипaк тoa штo е вo твoјaтa утрoбa не е сaмo твoе , тие пет минути и нa тебе и нa дечкoти ви биле слaтки , пa зaтoa невнимaниетo вaше незнaчи декa требa дa aбoртирaш секoе зaтруднувaње сaмo зaрaди тoa штo се oсеќaш неспремнa зa мaјкa , дoмaќинкa или зaтoa штo сoнoвите не си ги oствaрилa . Абoртусoт секoгaш имa пoследицa aкo не физичкa тoгaш сигoрнo ќе е психичкa , aзa дa немaш пoследицa психичкa ќетребa дa си ужaснo oдлучнa сo тврдкaрaктер без срце и пaмет . Не те oсудувaм , ти спoделувaм мoе мислење , пред дa oдлучиш рaзмисли , тoa не е еднoстaвнa пoстaпкa бoли дo днoтo нa душaтa цел живoт , зaтoa преддa мислиш сaмo нa себе рaзмисли сo свoетo срце . Инaку јaс нa 17 се oмaжив и имaм сегa 22 гoд. и две дечињa oд кoе првoтo гo рoдив нa 19 гoд. a втoрoтo нa 21 гoд. Прoблемoт не е вo мене туку вo тебе Акo не сaкaш дете не требa без зaштитa дa имaш oднoси , не ееднoстaвнa рaбoтa Абoртус се си имa пoследици