Дали тој се промени после стапувањето во брак?

Дискусија во 'Брак' започната од Aquarius7, 10 август 2012.

1. Hecate

Hecate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2022
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    948
    Да и тоа многу ,стана болно љубоморен постојано мислеше дека го изневерувам дека го лажам ,постојано се нешто му пречеше , дури ми коментираше зошто сум се шминка за на работа.... Буквално за секакви работи ми се лутеше ,бракот се претвори во тортура.

2. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    3.000
    Допаѓања:
    9.502
    Разговарај. Кажи му искрено, вака и вака јас не те варам и се шминкам за да изгледам средено на работа. Дај му го телефонот кажи немам што да кријам од тебе. Ти давам глуп пример. Седни го и разговарај кажи му што мислиш. Можеби и најобичен разговор ќе помогне.

3. Hecate

Hecate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2022
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    948
    Не сме веќе заедно :).
    И верувај љубомората не се менува само ескалира со тек на време , јас тоа си го научив на потешкиот начин.

На Malesia, Nela678, Just.do.it и 4 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.295
    Амин!

На Just.do.it и Hecate им се допаѓа ова.
  5. Mantisa

Mantisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    88
    Da. Voglavno samiot meguseben odnos se menuva

6. Pipaa

Pipaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    95
  7. Гладиоли

Гладиоли Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    593
    Да

На BambyLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    673
    Да и не.

9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.851
    Допаѓања:
    11.882
    Прашање: дали по раѓање на дете/деца со мажите сте горе-долу исти во односот ви останале старите навики на гушкање, допири, галење или тоа се изретчило?
    Дали ја оживувате врската повремено или сте се сфатиле здраво за готово, тоа е тоа, тука сте веќе, нема потреба од многу нежности?

На BambyLove му/ѝ се допаѓа ова.
  10. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.607
    Допаѓања:
    17.540
    Скроз никогаш не исчезнале ама сме имале период кога не биле баш чести.Двете деца мала разлика двајцата папсани,едното дете константно во раце или на града.Ама еве сега се поголеми и се враќа се во нормала.Ма да кога и да почнеме да се гушкаме одма имаш уште две ѓаволчиња што ни се придружуваат и забрануваат тато да ја гушка мама зошто они само сакале.

На mal.ecka, Гладиоли и elenaklasik им се допаѓа ова.
  11. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.739
    Допаѓања:
    3.419
    Ние сме и двајцата папсани, ама ништо не исчезнало само се намалило, верувај со деца и тебе фали ќе ти текнува на често мазење

На elenaklasik и diskreten32 им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.948
    Допаѓања:
    327.127
    Не

И понатака сме блиски мн .Пораки си пишуваме буквално секој ден,секс имаме редовен,филм и време за нас одвојуваме скоро секоја ноќ откако ке легнат децата,често разговараме на разни теми,готвиме заедно кога можеме,кафе насабајле сеуште он вари.

Излегувањето сами е проретчено поради малото.Ама да порасне она уште 7-8 месеци ке надокнадиме и тоа.

Трзавици,кавги,недоразбирања исто има понекогаш.Ама и тоа е нормално.Се собира некогаш умор,па некој стрес,ситуација и ете ти.

Ама е мн битно начинот на кој истото го надминувате/ме.

На dayla, minne992, H.VAGA и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.732
    Допаѓања:
    8.948
    Останавме во истиот однос како порано. Здраво за готово нема секако, јас како жена нормално после пораѓај целиот свет ми беше свртен околу бебето али полека се оправив.
    Е сега, нормално дека ке има периоди кога нема да ви е до ништо и на двајцата ама ке ги има и оние другите ,кога ви е до се. Така да,горе доле ,тука сме сеуште.

На Pacifist и elenaklasik им се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.123
    Допаѓања:
    124.398
    Исти , дури и мислам дека поблиски , т.е едвај чекаме да легнат децата и да останеме сами :rofl:
    Уморни сме да, ама секогаш гледаме да има време за нас, ако дојде ред само децата и легни спиј мислам дека нема што да бараме повеќе заедно.
    Откако ни се родија децата поретко се караме , порано може дека вишок време па само си наоѓавме р’чки (facepalm):D

На elenaklasik и dayla им се допаѓа ова.
  15. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    6.662
    Бидејќи ни се скоро врсници децата ќе ти пишам. Да, со мало бебе посебно како моево кое заспива баш доцна навечер и немаме многу време за нас. Работи во смени мојот сопруг така да уште понеизводливо е организирањето на повеќе време да сме сами. Не дека не сме седнале да изгледаме филм или да одвоиме време само за нас ама барем овој период е поретко.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.841
    Допаѓања:
    27.873
    Здраво за готово не, ама има моменти кога немаме време еден за друг. Колку и да врши обврски по дома, и со детето е цело време јас сум преморена понекогаш. Ама се трудиме барем една епизода да изгледаме од наша серија секоја вечер. Некогаш сме мртви, ама почесто другото. Секое сабајле пиеме кафе заедно, ритуал ни е па после тераме обврски.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  17. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Да, на подобро. Претходно имавме караници околу неговите родители, но сега е целосно на моја страна и ме штити од нив :)

18. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    Da, I nikako nemozam da svatam sto e toa sto se smeni... Za zal na poloso..
    10god bevne vo vrska, zaedno I vodime biznis, no eve 3 godini kako sme zemeni, se osekam kako dezuren krivec za se sto ne e ok, koga se rodi i malata uste tolku se zaostri se, vo negativna smisla.. Se sto pravam ne mu cini, seks ima no po retko, moeto libido e namaleni, priznavam..
    Sakam samo mir u kuci, skromna licnost sum, pari kolku se ima tolku, no vreganje i nemir ne znam uste kolku ke istrpam, seriozno imam razmisluvano da go ostavam
    Soveti

19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.661
    Допаѓања:
    273.527
    Што мислиш дека ви е главниот проблем? За што најчесто се карате? Што му пречи нему најмногу, што тебе?

Апсолутно навреди и психичка тортура не треба да трпиш, но вака не кажа конкретен проблем за да се размисли решение.

На Гладиоли му/ѝ се допаѓа ова.
  20. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    Mene mi smeta samo negovoto odnesuva je kon mene, a i promena tata tolerancija kon alkohol sto mislam deka kako staaree se poloso podnesuva pienje.. Nego sto mu preci ne znam... 100%se vlozuvam sebe si vo se, za sebe recisi I da nemam vreme...