Искрено очекував многу повеќе од нив, многу амбициозно и решително настапија, но по толку години не видовме некој значителен резултат.
Реално гледано многу обвиненија покренаа. Е сеа понатаму не е до нив, судството треба да си одработи али со вакво судство никогаш нема да имаме правда
Не да се распушти, мислам екипата да се смени треба. Веќе добро познати фаци се на јавноста, а треба нови, свежи лица, со сили за борба. Секако освен Фатиме, она нека си остане
Точно, покренаа обвиненија, но мислам дека истите не беа доволно добро процесоирани. Не е добар обвинител тој што поднел милион обвиненија,туку тој што добил позитивен резултат од нив. Можеби е и до судството, требаше да се направат повеќе реформи, но да не ја префрламе секогаш топката, што можеше подобро да ја сработат работата, можеше.
Се сложувам донекаде со тебе ама и добар обвинител при лошо судство ќе нема резултати. Ај да не им бидам дрвен адвокат веќе доста е
Па и судијките од тефтерчето на Гоца земаат огромни плати а со нивната работа заслужуваат само да имаат гратис престој во затвор...
Сјо треба да продолжи со работа да си ја вршат ефикасно раб и треба да им се продолжи работата. Главната работа е дасе извршат законски одредби ако застари работата на Сјо , да ги преземе понатака Судот и Јавното обвинителство но таму треба да се извршат длабоки и коренити промени зада зафункционира. Овде владата треба да се заложи и секаде каде што ке се згреши за секого да има одговорност. Само вака ке се подигне степенот на ефикасност во судството наше.
Не, екстра се баш добро им годи скромната плата, дури некој се треска од земја за 250е. Ќе излези Катенце ќе си забрља некој збор. Невини ЧЕ си лежат, виновни со пари ќе му ја спраштат и така. Баш се ефикасни и продуктивни. Убаво си кажа членката погоре цела држава треба да ни се распушти а не само СЈО !
Абе аман шо збораш. СЈО и СДСМ не е исто Иначе, малку им се и тие пари што ги земаат. За оној ризик во кој се ставија, и себе си, и нивните фамилии. Јас не би се нафатила за толку малку пари.
Nisto ne srabotija, dgbe parite sto gi zemaa za platite. Nitu eden spor zavrsen , nitu eden kriminalec vo zatvor.Nesto osudija, pa pomiluvaa, pa pustija da izbegaat kolku na narodot da zamachkaat ochi. Nikakva efikasnost. Nema pravna drzava, nema telo koe ke osudi kriminalci, ili zapre criminal.Vo ovaa drzava kriminalcite si ja napravija I si ja vodat, a narodot se true so zagaden vozduh so godini I so zagadena politika na mafija .
Колку е тоа малку пари жити бога?? Учела за судија и треба да си одработи поштено а не малку и биле пари..види богати..па судиите се најплатени во оваа држава, најкорумпирани, поклони врштат од сите страни, живеат ко богови.....Па ако ти така размислуваш, тогаш неврохирургот нека не отвара глави и нека не лечи аневризми, тумори, нели оти малку му било платено...или сакаш да зборам за секоја друга професија?? Нека оди СЈО у три лепе пм..се што почнаа не го довршија.
До нив е да поднесат обвинение и да одат на судење, пресудата не зависи од нив. Плус, овај мајмунот шо избега, затвор требаше да лежи, баш поради нивно обвинување. Не се судии, обвинители се. И неврохирургот, а и сите доктори, малку се платени.