Па не се сите баш родени за да бидат војници. На некој тоа во крвта му е, силен, снажен, голем, кога ќе го видиш крвта да ти замрзне, а некој слаб, килав, со тесни фармерчиња на него залепени и како може од него војник да биде? Така е роден човекот... Имам колега што стварно многу си учи, интелигентен е, брзо сфаќа, учи 5 јазици паралелно, плус свири на гитара и има група, има јавни настапи... Ама има многу нежно здравје и вика среќа што не е задолжително за војска инаку јас што би правел? Не сум јас за таму... Си го интересира човекот наука, јазици и музика, и не може со сила да оди војска.. Ете тие што си сакаат, си одат доброволци... Па за женски да не коментирам... И од женските кој сака нека оди, ама јас ни планирам да се тепам, ни да бранам држва... Два дена не би издржала таму...тоа ќе биде права тортура за мене, мачење невидено..
cudna rabota,tuka povekjeto zeni protiv zadolzitelen voen rok.a na temata svekrvi, eden kup mamini sincinja. sluzenje vojska vrska nema so ubivanje.edvaj 30 kurshumi dali pukas vo prvite tri meseci koga e obukata. povekje e za disciplina,da naucis deka nema site da bidete direktori,da naucis deka nisto tebe ne ti sleduva vo zivotot samo poso si se rodil,nego deka treba da si odrabotis,deka treba da nauics da primas komandi pred da se drznes da davas komandi.da vidis kakvi se karakteri ima vo nashava zemja.momentalno maskive si ziveat vo svoite stakleni meuri pa dobivaat se povekje zenski bolesti.da naucis i ti i tvoite sogragjani na zaednistvo,.ja imav eden avni od aracinovo(bunk beds),slabo zborese makedonski,skoro ic.ama koga kje dojdese vreme za zaednicki obvrski,ko popcinja sorabotuvavme poso toa e.nema koj drug a sam ne mozes. da naucat maskive deka nema nikoj da gi ceka ako si go skrsile noktot.da naucat da izdrzat mentlno ebenje(tresenje sneg od graniki) poso i onaka kje ima od toa bajagi vo realniot svet.a ne ko eden moj vrsnik,dade otkaz od rabota poso mu ukinale skype(ne se izdrzuva brat) 3te meseci obuka se ok,bitniot del se 3/6 meseci posle toa prekomanda koga zapocnuva realniot zivot. ako nisto drugo,bar maminite sincinja da vidat kako e da se zivee bez mama,pa da ne ve zamaraat pa da pisuvate vo drugana tema za svekrvi i ne zaboravajte,vo jugoslavija imalo i po 2 godini rok,pa imalo fudbaleri,kosarkari,umetnici i sve. btw,od drzava edvaj 2 miliona,kolku profesionalna vojska kje izleze?ete plus pricina za zadolzitelen voen rok i rezervenn sostav p.s. sea citam mislenja od tipot'ne e sekoj roden za vojnik,nekoj e slab ovakov onakov' posle toa toj kje osnova familija.koj kje mu gi vrsi 'teskite' raboti okolu familijata? komsijata? voeniot rok bil eden vid filter,zatoa porano vikale,koj nemal jna,nemozel da se ozeni.a sea pa zenite baraat da ne se vrakja filterot za maskite.cudna rabota
И јас сум за да се врати, денешниве ДЕЧИЊА бетер од девојките се. Сите кремови, водат грижа за себее, многу нежни. Нема веќе цврст карактер, сите со педерастично однесување..
Гласајте за Стојанче и коалицијата ВМРО за Македонија. Они ќе го зголемат воениот рок до 9 месеци http://off.net.mk/lokalno/razno/stojanche-raspuka-em-raspali
Треба да се врати служењето на воен рок затоа што во последно време има појава на многу педерчиња во нашата држава.
Денешниве мажи не се способни за ништо, повеќето од нив се однесуваат феминизирано, неодговорни се немаат никаква дисциплина која се учи во војска. Инаку во војска баш и не примаат педери
Очигледно е дека не си била во војска, немаш појма што таму се учи, работи и вежба..а за педерите, хммммм, незнам како ги познаваат на систематски преглед дали ги проверуваат кој има поширок ауспух немам слушнато таква информација
Ја сум за да се врати воениот рок, дисплицината, рутината..Чисто колку младите да се свесни што значи живот не е се розево и дека е океј ако не станеш филмска ѕвезда па да паѓаат у депресија оти немаат свое тв шоу. Нема тоа никаква врска со лицата што се геј , некои баш изгледат мажествено. Татко ми имаше пријател што беше геј и служеше војска.
Да, да, да, и те како треба да се врати. А не машкиве денес депилација на нозе и раце, веѓи потенки од моите, скинати фармерки на колена и што уште не. Знае се како треба да изгледа вистинскиот маж, а не овие денешниве машки шмизли.
Ги гледам тие од генерацијата на нашите родители - све прави мажишЧа - со даљинското у рака, од домашни апарати, знаат само телевизорот да го укључат. А оние помладите, што служеле војска у самостојна Македонија, а не у СФРЈ, може не научиле како се станува машко, ама научиле шѕо е тоа беда и мизерија.
Дали на боксерите, пливачите и на сите останати кои мора да бидат депилирани поради својата професија им е простено или? #Прашањакоимемачат