Коа го слушнам ова "домаќинка" за маж ми се превртуваат цревата или папучар За мене поголема флегма изрод или немаж е баш тој што е "мачоменот" во приказната, уствари не е свесен дека е изрод.
Да даа, само вие подржувајте ги. Нам ни се вродени редот и дисциплината, нив мора некој психо да им се дере над глава за да научат дека и они се способни да здиплат алишта, да раскренат позади себе,да си зготват јадење, да наместат кревет .. После да не се чудите кога велат дека местото ни е во кујна. Сами се ставате таму.
Простете, но тоа е слепа послушност на претходно исперен мозок подготвен да гине за туѓи интереси и фотелји. Такво нешто не му треба на овој и на ниту еден друг народ.
2001 уште во јануари ме однесоа во танушевци и потоа уште на 2 фронта, ако ја немав воената обука а посебно психичката спрема што ја стекнав во специјална единица на АРМ јас или ќе загинев или ќе останев пореметен. кај нас таква е ситуацијата да мора да си воено оспособен за дејство. поздрав и секое добро. (резервен состав бев).
1 Kazav deka ke vodi vojna,kako toa sum kazala a neznam 2 Sekogas teba da si podgotven na se koga se raboti za vojna 3 Se pravat dosta gluposti so ime i sto uste ne mozebi ke pomine mirno mozebi ne 4 Da se vrati cisto radi disciplina i mazite da stanat mazi tolku od mene pozz
Јас би да се врати. Соберете ги сите шовенисти, сексисти, расисти и хомофоби на превоспитување, подалеку од контакт со интернет. Барем да не мора по форуми да ги читаме.
Модерни војни се водат со хемиски оружја и нуклеарни напади. Како против ова ќе се одбраниш со пушка и машкост? ( Што демек се стекнува во војска) И ако им треба војска за да бидат мУжи, шта речи...
НАТО не штити од внатрешни конфликти, вооружени криминални групи, граѓански војни и слично. НАТО штити од надворешен агресор кој што ќе изготви декларација за војна. Треба да декларираат, затоа што инаку потоа интернационално ќе бидат судени.