Прво, муабетот со вооружено војување, е глупост невидена. 90% од воените подвизи се прават со самонавигациски оружја и со дронови. Пешадија оди само за 'одржување ред', а акции со директни напади, исклучиво специјални воени единици. Иначе. Денес најголемите војни се водат со шпиунажа и разузнавање-контраразузнавање. Поинтлес се војници со 1 година воена обука.. Само топовско месо би биле, и ништо повеќе.
Не! Дечко ми требало да оди војска, ама баш пред да појди го укинале задолжителниот воен рок. И ден денес му велам арно што не си пошол, бидејќи во никој случај не би дозволила сакана личност да мора да оди во војна ако дојде до тоа. За оваа држава не вреди повеќе да се бориш, нека се борат прво тие што седат во фотеља. Таман работа ако дисциплина само војска сте научиле, или да "менаџирате со фирма". Инаку, тие што се за воен рок а немаат завршено, нека повелат слободно нека одат, оставете не' нас што немаме интерес за војни туку сакаме мир во светот и да гледаме далеку понапред од тоа.
Така е. Сега стана и експерт за воени тактики. Гугл се знае. САД не е број еден сила во светот само затоа што има врвна технологија, туку затоа што кај нив секој трети маж активно користи оружје во секојдневниот живот. Пак се се сведува на човечки фактор и бројка. Земјите со големи популации се моќни, затоа што го имаат факторот бројка и културата на војување. Кога имаш просечна популација која знае основни работи за оружје, кампување, преживување во природа е огромна предност од тие нации коишто ништо не знаат.
Изрично ДА! Какво време дојде, машки не знаат штрафцигер да држат во рака, а не па да ги замолиш сијалица да сменат. ( Чест исклучоци)
Дали навистина мислиш дека тоа е добра работа? Затоа после имаат психопати кои со оружја влегуваат во училишта и убиваат се' што ќе им се најде на пат. Не е оружје за секој, сфатете. Ама да не одам многу офф топик, добро знаеме што прават американските војници во исламските држави. После ќе имало бегалци, терористи. Епа ќе има, кога некој ќе дојде од нигде никаде и ти уништи се' што си знаел дотогаш во животот, заради туѓи интереси на власти.
Секогаш тој го мести креветот или кога-како? Супер што татко ти работи по дома, ама на воен рок не ги учат да готват, туку да чистат касарни, оружје и да местат кревети. Така да, убаво си пишала, до човекот е.
Имам во фамилија професионален војник,венчан е со моја роднина. Ич не е педантен.Знае само да вика и расфрла. Други кои не знaат ни што е пиштол,знаат и кревет да наместат и јадење да зготват и цела куќа да исчистат. Примарното воспитание за солидно однесување и помагање на други се учи од семејството во кое човекот е роден,а не од војската.
Татко му нека го научи за штрафцигер... или уште поарно, ти научи да држиш штрафцигер. Не мора сите да се хаусмајстори. Уааа феминистка!!
Јас сум ваков. Знам само сијалица да смемам, друго ништо по дома не знам да поправам. Ми се чудат и други како можам така. Викам ќе викнам мајстор да поправи за тоа и постојат и од тоа заработуваат.
japonija i kina kopiraat tehnologii a ovie se eden del sto gi gi spomnav.... oracle... amazon...google.... site se startup-i so izraelski asset .. a i tie sto prethodno gi spomnav... site se se svetski poznati vo svojata industrija....
Za zal taka ispagja .. sto ako nasite menadzeri ucele fakultet... koga ne im se ni na maloto prste na izraelcite koi ete iskustvoto go steknale vo vojska
Што се секираш. Може жената ќе знае да поправа дома. Па башка ако не оди на работа, ќе има време да научи се да работи дома
Израелците толку меѓу себе не се сакаат и поштуваат колку ти нив. Што толку виде кај нив јас не знам, си нашол кому да се восхитуваш.
Според мене не поарно нека се едуцираат младите за напредок во светот ако се врати воениот рок пак ке дојде тоа шовинистичко време каде што жената треба само да е во домот и да готви.