Од Марс да не си паднат? Да беше Израел технолошки моќна, немаше да биде загрозена од внатрешни и надворешни сили. Еден Ерусалим не можат да го заштитат од радикалните муслимани.Цела држава,па ич... Служењето војска треба да остане по слободен избор,не со сила.На кој му се гине нека гине,неморално е цела популација да страда.
Тебе они да не те искешираа па вака јуначки ги браниш? Ако се запна толку за Израел оди па убивај со нив цивили у Газа
kaj gi branam izraelcite??? jas samo fakti iznesuvam. eve ti na primer koristis mobilen telefon, i ima 50% sansa da koristis operator koj ima izraelski billing. sledno koristis smart uredi koi 80% imaat java cij sopstvenik e oracle sto e evrejska firma.... koristis facebook cij sopstvenik e evrej... koristis google cii sopstvenici se evrei... sakale nie ili nekeme, tie se faktite.... i bez da bidam jas iskeshiran od niv...
vo poslednite 5 godini poveke zaginati od napadi od radikalni muslimani ima vo evropa odkolku vo izrael... btw .. erusalim e okupirana teritorija od jordan i ja drzat... isto i gaza isto i golanskata visoramnina.... ti od venera da ne si
vo koj moment im e zagrozena taa teritirija? godinava go proglasija za glaven grad na izrael.... jas ne gledam deka nemizat da go zastitat zapadniot breg i erusalim. samo 3 drzavi oficijalno drzat okupirano teritorija vo svetot. SAD, Rusija i Izrael.... pa vidi ti sega
Татко ми не беше војска и е од оние семи- педантни, готви, чисти, заедно работат со мајка ми. Чичко ми пак, беше војска, ама стрина ми му носи се, поделена е работата на машка и женска. Многу работи, да, ама надвор од дома. Дома не работи ич. Така да, војска чоек не прај. Најдете нови аргументи.
mnogu raboti nadvor od doma... e nesto pozitivno mislam... znaci e vreden, nosi pari na familijata...e sega moze da e obratno, toj ke i nosi na strina ti sve...
И татко ми работи де, само во исто време едниот има манири дома, и е корисен и дома, а не препушта нешто само на едниот партнер.
ok ima razni lugje... ne velam deka individualno moze da se bara argument... no globalno, ako se vidi Izraelskoto opstestvo moze poveke argumenti da se nabrojat...
Па не чекам бе злато никој да ми смени. Знаеш, мене ме учеле на основни работи чисто да знам , а знам мн повеќе од грото машки. После его им работи ако некој ги заебава дека не знаат ситници.
А бтв, не секогаш треба буквално да читате муабет. Читајте и меѓуредови. Скроз друг беше контекстот на муабетот. @Mr. Right ај не си само ти, сите помлади се такви, ама тргам од муабетот што не сите признаваат, туку уште и се лутат кога некој ги чепка. Камо да си кажат едноставно. Не секој е роден за се.
Нема потреба од аргументи. Тоа што наброја погоре врска нема т.е не е последица од обавезниот воен рок. Доволно е да се каже само дека се држава која е константно во војна и се ќе е јасно. И отвори си тема за Израел.
Еве ти велиш знаеш да смениш сијалица, дали тоа го научи во војска ? НЕ. Значи до личноста е не е до фактот дали бил во војска или не. Повеќето се паразити, кои после завршувањето на рокот пак чекаат на мама или жена им, да им зготви, да им испере, исчисти и намести позади нив. Ебати "дисциплината".
mozebi pricinatae taa sto ja velis, deka se konstantno vo vojna ... no rezultatite od toa i krajniot ishod e toa... deka imaat neverojaten uspeh startup-ite koi se pocnati i se vodat od lugje koi direktno izleguvaat od vojskata... kazav primeri, ako treba i ke gi kazam pak.... a sto se odnesuva do temata... temata e za voen rok, a Izrrael e pozitiven primer kako zadolzitelbiot voen rok i za mazi i za zeni pozitivno vlijae vrz edno opstestvo so maltene isto neprijatelsko opkruzuvanje kako naseto..... Samoto toa sto insiuniras zabranuvanje na pozitiven primer e dovolen pokazatel na toa kolku sum vo pravo.
Никој не може да ме убеди дека нема бенефит поготово кај мажите од служење војска. Инаку ако си стока , стока си па што сака нека биде. П.с. аман со сијалицата. Кажав дека е пример. Тоа е веќе срамота некој да не знае.
Боже сачувај! Сега испадна дека и успехот на нивните стартапи, се должи на задолжителниот воен рок. А шо прајме со Јапонците? Швеѓаните? Чеј, чеј! ми текна.. сигурно и Зукеберг, Бил Гејт, Стив Џобс... еве нив сите ги знаат. И тие да не биле војска?
Што мислиш ти, маШ прав се станува само откако ќе отслужиш воен рок. Дечко ми не само штрафцигер што може да фати, туку ја знае цела механика на коли и камиони. Не го фалам, туку дека нема одено војска де.