Дали треба да се врати воениот рок?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Silver.E, 12 мај 2015.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.319
    Допаѓања:
    26.987
    Стрикно рачно.

На Orthophill му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.475
    Така де и не само да научи сарма да витка туку и да научи да не збори жена ти е како сарма или е собрана или растурена|(
    Море има све да научи од бришење и чистење вц-шкоЉка до секаква друга корисна шкоЉа.
    По задолжителна чколија и оваа во пакет, како камп:D

На Adidas888 и Orthophill им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.139
    Допаѓања:
    188.808
    Епа летен камп, готвачки. Ете, морално у Прилеп, таму виткале сарми. Без сертификат од таков нема мужење. Не мора у војска да ги праќаш за готвење, се знае војска за што е, особено сега.

Инаку, сакале вие или не, ќе го воведат, па ќе биде таа поговорката- државата дава топови, богатите волови, сиромасите синови.

На Billy Idol, Adidas888 и Orthophill им се допаѓа ова.
  4. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.475
    Иначе све ова што штракаме независно од пол или како се осеќа у мигот, да не повредам нечии осети, се учи во камп за извидници.
    Е сега таму само грашок да давале, епа тоа е работава чорба:D

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.475
    Тутун БиЉо или Билјо, да бидам граматички коректна, тутун таму витка(ле)ат:D покрај сармите.
    За сарми тоа ти е универзално јело за Балканот, не е само дека наше си је:mm:.

Ќе видиме дал ќе го водведат или ќе биде задолжителен предмет часови по извидништво, наместо изборен како хоби.
    Ама па и таму што ги учеа едно време кога беше бучно говорено за одредени водници, ма има све тоа добро да се прочешЉа, провери, завери, акредитира:).

6. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.913
    Допаѓања:
    4.675
    Јас мое дете ни во камп за извидници не би пратил дете. Се сеќавате на случајот кога водители (стари магариња) на извиднички камп полово вознемирувале малолетнички?

На Mrs. right, jacqueline.s, Billy Idol и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.475
    Спомнав погоре:).

8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.139
    Допаѓања:
    188.808
    Во извидници никако. Строго летен камп готвачки, келнерски. Ако немате такви летни кампови да организирам нешто? Има кај мене и за коњи тимарење, може и за овци некој да измислиме. Тој за магариња веќе зафатен е знам, го испука некоја претходна власт- а битно е да се биде оригинален.
    Ама тоа е друга тема.

9. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    6.828
    Мене ми е непријатно од вујко ми срцки. Секој ден станат во 7, туширање, бричење, средување постелнина, пушта машина, го гледам вади брашно, квасец, му велам - што правиш, ќе ви правам ѓозлеме ми вика. Кога се размеси, мене солзи во очи. Го стави да се пече, додека се пече, почнува да усисава. После извади све од машина, го гледам реди алишта на балкон, гаќите назад за да не се гледаат, све друго напред. Си реков, ова мора некаде да го научил. Сите обврски ги изврши недеплиран, како прав маж, не како овие што се педерисуваат денес, што не одат во војска. Со растреперен глас го запрашав:

- Кажи ми вујче, каде го научи сето ова, како ние младите да бидеме како ти?

- Спасот ти е во војската сине, ме научи на ред, дисциплина и морални вредности - ми одговори. Ги зачешав депилираните пазуви, изненадувачки ја поткренав чупаната веѓа и молчев пред него засрамено.

Мала шала срцки, он е обична бумерска ленчуга и алкохоличар, варењето кафе за него претставува молекуларна физика.

На Shalitra, SummerGirl, MysteriousStrngr и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.475
    Како бе никако во извидници?:^)
    Ја би им задолжително. Има да се стави на разгледување, досредување, гласање и оп ете ти го на распоред:D
    Живот во природа или преживување во шуми е благословено нешто.
    Ми отиде паметот на темата во шума страв од маж или мечка попрво?:wasntme:
    Ете бе зш треба извидници, да се научи младинава на многу нешта, ај да подразмислам сега за дилемата:bandit:
    Мечок или мужјак, во шума, страв од кој попрво?:D

11. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.944
    Допаѓања:
    4.820
    Ако дојде до таму не само мажите и жените ќе ги земат, секако нели рамноправност треба деее, independent woman је*ига

12. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.475
    Чудо големо ако жени земале, први ќе сме денешниве во 21век:lol:
    Изгледа како на мали не ви ја раскажувале приказната на Мулан, ниту дома, ниту на извидници.
    Ете уште една асална причина зш инстант на извидници.

Погоре ме пресмеа со муабетот, скоро и да поверував иако потајно знаев:D
    За срцката, све е до карактерот, ама и како се научило така и може да се одучи, јер човек учи додека е жив.

Не треба враќање на воен рок туку домче да му/и раскажат или ако тие затаиле на извидници да му/и раскажат, ете како приказната на Мулан што ќе ја раскажат.
    А најдобро и дома и таму, дупло повторено побрзо влага во уши:D

На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.190

Мое дете нема никогаш да пратам да служи воен рок, ниту па да ракува со оружје.
    Дисциплина, вредности и остали работи се учат дома. Еве ги глеам говедата од ЈНА многу фини се, ни ебаат мајката секој ден.

14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.139
    Допаѓања:
    188.808
    Неее, жените сарма ќе виткаат, не им треба тоа. Додуша, која знае да витка сарма, која не знае-чорба:doh:

Со вакво стање нације на цел континент, богами трудно:|. Али живи били па видели. Хрватска почна, Србија почнува, германците ќе биле спремни до 2030. (lalala)

На Realist1 и halfasoul им се допаѓа ова.
  15. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.944
    Допаѓања:
    4.820
    Не ма биљо, жените нема потреба да ги учат на ред и дисциплина, само обука за ракување со оружје и ајт на фронтот. Мажите се стока треба време додека да ги ставиш у ред, а сарма ќе виткаат шознам еве најдобрите светски кувари мажи се, па и у војска у кујната само мажи работат така дааа …

На Billy Idol и Biljarkata им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.139
    Допаѓања:
    188.808
    Ме убеди, пошто стварно побрзо сфаќаме од мажи, еве се пријавувам, само некој друг да готви, да не морам јас.
    Само... пошто побрзо сфаќаме, да не испадне беља, да се договориме дека нејќеме војна па да напраиме примирје, а тоа не е планот, нели? Ќе ја налутиме шефицата упм:doh:

На Adidas888 и Realist1 им се допаѓа ова.
  17. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.944
    Допаѓања:
    4.820
    Незнам не сум проверил лично ама фор дер сајлент последен пат жена беше сма кој ти знае модерни времиња :D дај боже да се договорите

18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.319
    Допаѓања:
    26.987
    Епа Биљо, затоа не пуштаат жени во војна, ние размислуваме со сопствената глава :rofl:

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.403
    Допаѓања:
    40.818
    Се тоа убаво со примирја, ама да не испадне после "нисмо хтели, ал смо морали" и останати геноциди во духот на демократијата и правата. :^)

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.807
    Допаѓања:
    23.053
    А воен рок имаш отслужено доброволно и зашо не?