Дали треба да се врати воениот рок?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Silver.E, 12 мај 2015.

1. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.377
    Допаѓања:
    40.704
    Слободно изрази желба дека сакаш и немаш никаква пречка за да одиш 3 месеци на обука. И да имаш било каква, ќе потегнеме ние работа од форумов и нема да имаш проблем. Еве ја ти стојам на располагање. :)

На Mrs. right, Amellie13, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.891
    Допаѓања:
    186.704
    У реду е. Остав! Или Вољно! Како и да беше(heidy)

Ќе гледаме циркузи во брзо време(facepalm)

На halfasoul му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.861
    Допаѓања:
    4.591
    Еве ако се пријаве и ка ќе се пријавам уш еднаш војнички другари ќе бидиме :D

4. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.861
    Допаѓања:
    4.591
    Еве еден саат циркуз е веќе :D

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.891
    Допаѓања:
    186.704
    :D
    Ти нели си у резервисти? Или и тоа распуштија?

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.861
    Допаѓања:
    4.591
    У резервисти прв да бегам ако пукне сум ја :lol:
    Нема ништо тоа џабе се удараат сите у гради.
    Прво немаме млади луѓе, второ нема економски капацитет државата за да одбезбеди ресурси за обука они чизми неможат да купат на војската не па обука да прават трето изгубен е патеиотскиот дух народот веќе нема желба да се бори за некој да се богати.
    Темава е промашена и за препирање само а ако дојде до војна ќе биде како у украина те собираат на пат ти дава пушка пукаш пет пати денес и утре на фронт.
    А и недај боже да дојде до тоа со новиве технологии дронови долг дострел ракети џабе е се. Така да џабе си прајме бајрам на мозокот

На Mrs. right, Billy Idol, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.891
    Допаѓања:
    186.704
    Па никој не рече дека ќе имаат чизми или што ја знам. Ко што воведе Хрватска, ко што воведува Србија...како беше, каде сите Турци, таму и гол Асан.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.254
    Допаѓања:
    26.580
    :rofl::rofl::rofl:
    Е баш такви ќе бидеме

9. halfasoul

halfasoul Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    284
    МИРНО !!! ке да е

10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.482
    Допаѓања:
    13.726
    Македонската армија е во 10-те најслаби во светот, а цело време нив ги обучуваат други, не дека чудо ќе ве обучат дури и да сакате, како што не сакате, туку проблем е што сте лојални само таму каде има интерес, пари, а не признавате, лажете и се плашите, многу, премногу, епа еден ден сите ќе умреме, нема да воскренеме. Апсолутно маж што не сака да оди во војска, не е маж, и не е лојален граѓанин. Ќе фателе врски во армија, боже боже, имам одено во АРМ, и во Генералштаб, ги знам командантите на гарнизоните, добар дел од воените експерти ги имам во именик, арно ама приземјете се, може да одите во АРМ, МВР и на шалтер да ве дочека некој со лош македонски, тешко дека врски ќе ми фатите за војска. Ко за пример дека навистина ги знам работите, ние имавме командант од муслиманска вера, по нација едно се изјаснуваше друго, и беше стар ерген. Имам одено и на презентација за привилегии во АРМ. Во касарната имам одено, дел воени објекти ни се запуштени, така што нема потреба од толку величење демек дете на 18 години ќе отишло во АРМ, со желба за служење војска, па овие ќе одобреле веднаш, или не знам што. Не е до толку нивото на професионализам во Македонија како што си замислувате. Тоест скоро ич не е.

Да имам власт во земјава, воена обука за сите, одбиеш ли, нема гратис лекување, нема други привилегии, ciao raggazi. Нема држава ако секој си зема за право да прави што сака. Како бе во други теми се фалите други народи за некоја дисциплина, ред, организираност, а ако е за вас лично, ред солзи, ред мрсули, абе тешко било.

Последна измена: 21 октомври 2024
    На Snowflake97 и eliesaab им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.891
    Допаѓања:
    186.704
    Не бе Мирно, обратно од мирно:D

На halfasoul му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.861
    Допаѓања:
    4.591
    https://x.com/gunsnrosesgirl3/status/1770162334175990017?s=46

13. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.176
    Допаѓања:
    56.742
    И тие 600.000+ украински мажи што имаат години за да војуваат и што се избегани надвор од Украина од почетокот на војната сигурно не се вистински мажи и лојални граѓани на својата држава и светиот зеленски. :nod:
    Другите што не избегале ќе ги влечат по улица ко партали и ќе ги фрлаат во оган. Лојалност де.

Кажаа и погоре, на кој му се оди слободно можи да оди и да служи војска. Сѐ друго е изговори. Ама да плукаш по тие што се против а самиот да немаш одено и да немаш план за тоа е крајно дволично.
    Не сакаат луѓето да гинат за туѓи интереси, бидејќи ако форсираат секаде задолжителен воен рок не ќе да е на арно.

На Mrs. right и Adidas888 им се допаѓа ова.
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.482
    Допаѓања:
    13.726
    Тие што избегале не се, без разлика Украинци, Руси, што сака нека се. За видеата веќе имаше дека се снимени со актери, сите се идентични и секаде се зборува на руски јазик. Мислам имаше од кои ИП биле пуштани, од која држава, нема да те разубедува, небитно. Види, да имате прилика за државна работа, оффф, како ќе ја цицате државата, ќе клатите врата ќе примате плата и ќе се правите лојални, а кога вие треба да дадете нешто за државата, а тогаш сите имате различни дефиниции за лојалност. Затоа на пример, пари од фриленсање, се вадат во соседни земји, за да не се плати данок на Македонија, и тоа се вика нелојалност, и криминал, не е од епски размери, ама е изигрување на закони на пример. Жити Бога, ве читам и се прашувам зошто некој воен инвалид е без дел од телото, заради вас што не сакате ни да чуете за обука? Зошто друг да ти брани грб? Ти некому ќе браниш грб? Да имам власт, повикувам на обука, нели се јавиш, ама не ме интерсираат твои срцепарателни лажно емитивни и манипулативно споредливи ставови, ќе ти укинам пола од тие никакви права во никаква држава и крај. Труд и матица нема да рамнам.

Туку согласно изнесените ставови, интерес, опортунизам, државава е одлична за нас, дури и ваква со армија и полиција каде пола не се Македонци. Секој е таму каде заслужил и за што се изборил, за колективитет зборам, така што немате право да се жалите ако самите сте ескиватори, а сте, чим една тема за војска на форум ве вознемири.

Тие снимките што ги пуштаат наводно снимени во Одеса, а пуштени од ИП во друга земја, и на сите се зборува руски јазик, и секаде е исто, еден маж пишти како кожа да му дерат, а има плус 7-8 луѓе, и тие нешто како гледаат, и овој демек се тегне и секаде е исто, па замислете се во такво видео, плус 10 пати пострашно. Срцев удар на лице место ќе ве стрефи. Иначе сите ли бе тие такви мобилизации ги снимаат, дека неовластено снимање на службено лице е казниво со закон, и плус попречување на службено лице во работата е исто кривично дело казниво со закон.

Последна измена: 21 октомври 2024
    На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. halfasoul

halfasoul Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    284
    Како ке кажете генерале :)

16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.489
    Допаѓања:
    176.255

На Mumoftwo30, Snowflake97, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.254
    Допаѓања:
    26.580
    Аман Пецо, на ниедна жена не и треба маж да држи само пушка. Тоа ти е исто како маж со кур во рака.
    Нека одат таму нека научат домашни обврски, нека научат како се гледа бебе, како изгледа крпа за прашина, нека научат дека црните и белите алишта не се ставаат заедно во машина. Нека научат да бидат корисни малку. 8)

На Mumoftwo30, Biljarkata, Milaaaaaaaaaa и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.861
    Допаѓања:
    4.591
    А грешка си на микс ако переш све иде у машина :lol:

На Mumoftwo30, Milaaaaaaaaaa, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.891
    Допаѓања:
    186.704
    И доброволци да си дојдат да си регрутираат:D

На Selena01, Realist1, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.254
    Допаѓања:
    26.580
    А доброволците.... жедни за крв, за убивање, силување.... :D
    Не се пушта секого во војска.