Дали треба да се врати воениот рок?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Silver.E, 12 мај 2015.

1. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.782
    Е ајде де бабе, и ја тоа се чудам.

2. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Не се чуди, не пречи воопшто за да си ја работат професионално работата.

3. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.782
    Муабетот ми се однесуваше на претходните коментари кои паѓаа у несвест и падавичареа како младинава се попедерила, па затоа им требала војска. (facepalm) Демек у време на ЈНА педери немало.

Иначе, се слагам дека сексуалната ориентација нема никаква врска со тоа дали некој е или
    ќе биде добар војник или не.

На eloves, Gosh, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    ^ Море на педерите војска и затвор најбоље им е.
    Све мужи околу нив, заедно јадат, заедно спијат, а вала и заедно се тушираат.
    Jaшааа. :D

На eloves, Nausicaa, Umbrella22 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Може исто да се каже и за лезбејките, и нив ги има и во затвор и во војска, заедно се бањаат...Нема разлика.

6. Lewis Hamilton

Lewis Hamilton Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    20
    Денешнава војска е ептен безвеза така да не гледам потреба да служам во неа. Чистење на лисја од двор, расклопување/склопување и пукање со оружје, станување рано и местење на кревет, рибање на вециња не се некој работи што неможеш да ги научиш и правиш ако сакаш и во секојдневниот живот без војска. А за бранење на “држава“ искрено воопшто не ме интересира оти за идеали ѓинат будалите, додека огромен дел од оние што ја бранеа државата 2001 едвај преживуваат политичарите и терористите сега во владата си делат тендери. Фамилијата секако ќе си ја заштитам но да ѓинам за туѓи идеали нема шанси..

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  7. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    440
    Грешка си, за хомосексуалците, војската е Рај, ко тебе ако си стрејт , да те стават во соблекувална со мажоретки, ...

8. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    440
    Еве , ја ке ти одговорам на неколку работи во постот, не сум геј подржувач нити геј=хејтер, Реален сум, значи од кога постои светот постојат сите видови секс и сексуална ориентација,
    Сега по ред, - Во турско немало Војска и воен рок нити за турците, си имало само профи-Аскер, акога беа најаки османлиите имаа специјални единици составени од Јаничари= потурчени џристиојани, кои имале огромни привилегии..
    2 - што се однесува до Александар, да тој имал многу жени и деца, но од љубомора само првиот другар си го убил, по што привремено одлепил..Треба да се гледа реално, и тоа што бил Геј на Аце не му го одзема велот на најголем војсководец

9. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Ти си грешка и тоа голема,војската е за МАЖИ не за педерчиња разбери за МАЖИ.

10. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Абе чекајте малци, разграничите ги работите..војска е за МАЖИ(ако се педери), Војската не е за МАЖИ што се педерчиња во душа...Најхрабрите мажи се тие што е**ваат се живо и диво..хахаххаха

11. Скопјетесакам

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    се знае на што се мисли педерчиња,а на таквите во војска им се менува семката,нека прашат некој што имал искуство со такво племе во војска и ке видите што им се случувало,јас нема да објаснувам а ни па сум должен нели :)

12. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Аха, ти имаш против педерчиња у душа, т.н,женчиња..е да, во право си, нив не им е место во војска..едино кувари да бидат:rofl:

На Скопјетесакам му/ѝ се допаѓа ова.
  13. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    440
    епа извини ли игри од типот прст без и слично, се се у касарна измислени, и ако сакаш толку да бидеш војник оди биди професионален платен било каков, биди маж таму бори се на рака , прави склекови , биди послушник на друг маж(старешина), станувај легнувај по негова команда, јас преферирам да живеам слободно да правам што сакам и кога сакам, биди си ти мажиште опкружен со мажишта, јас ке си бидам човек опкружен со луге-повекето жени, и не сме педери ние што несакаме војска, едноставно несакаме да губиме време од животот во пасивна подредена улога на сите хиерархиски над тебе, мене војската ми личи не само на Геј работа, туку на Садо-Мазо,, работа...

14. Скопјетесакам

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Не е битно јас што сакам да бидам,јас го работам она што сум го сонувал фала му на Господ,а кога ке пукне војна тек тогаш ке си ги чешате газињата мазни и депилирани,е тек тогаш ке молите Бога што не сте биле војска и што незнаете што е правилен начин на живот.Господ бог нека ви помогне пријателе.

На real-man му/ѝ се допаѓа ова.
  15. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    440
    Пријателе, тоа дали сум бил во војска незначи дали знам или незнам да ракувам со оружје, или дали сум спиел под отворено и дали можам да истрчам 20.км, јас сето ова го можам и го правам од кеф. кога сакам и со кого сакам, но не сакам да бидам послушник и да губам време во војска..А онаква војска ЈНА=пропаст, се докажа во југославија и на многу други места..

16. Скопјетесакам

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Како војска што може да те обучи сам неможеш тоа е факт,заради тоа што војаската има скриени работи,да не навлагаме детално што и како,војник е војник,а вежбање за себе е сосема друга работа.Кога ке дојде време на војна ке ги видиме правите мажи.Поздрав

17. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    440
    Гледај да не дојде, најдобро да не дојде, колку сакаш биди извежбан ке се разнесе некоја будала со 30 кг тротил и се околу отиде у ПМ, служело или не..

18. oblando

oblando Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    447
    Сум за тоа само под услов и јас да се вратам на 18 год.:D

19. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.540
    Dobro be lugje se potepavte okolu voeniov rok , poleka malku . Mm pred 2 godini sluzese voen rok u Veles , i da znaete PEDERI ili NE IC ama IC ne e vazno zatoa sto im davaa caj sonekoj prasak li tableta li za da nema erekcija vo tekot na denot , im davaa dvapati dnevno , sabajle i vecer taka da mazinjata si spijat bez nokni erekcii . A kako bi se e**le ako nema erekcija ? Cajot mora da se ispie , staresina gi proveruva site vojnici , inaku da ne bidam off , dovolno bese off topik , jas mislam deka bi bilo ubavo da se sluzi voen rok , ama nemora da e zadolzitelen .. Kako sto napomena nekoj pogore , ako sakas da cistis wc , ili da mestis krevet , kje go pravis i bez voen rok .. E sega na denesnicava , povekjeto sluzat voen rok za podocna da mozat da se vrabotat , pod drzavna kapa sto se veli , bidejki gledate kako e so privatnoto denes si utre ne si ..

На Biny му/ѝ се допаѓа ова.
  20. oblando

oblando Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    447
    Чајот не мора да се испие, тоа е ако сакаш чај...доброволно е.
    Точно е, Бромот во чајот е стандардна процедура во секоја армија.
    Со тоа се намалува ерективната функција на љубовниот мускул, но и не се губи потполно.
    А и дозираната количина не влијае на секој организам исто(пошто нели се црпи од казан чајот за сите).А лугето имаат индивидуални потреби во врска со сексот, некои помалце, некои повеке, некои воопшто а некои нон-стоп.
    Јас не го пиев чајот во војска ама и немав проблеми од претерана некоја ерективна природа.
    Што знам, нешто за да неможам да издржам па да му се свртам на некое машко таму не ми се десило.
    Едноставно од премногуте обврски и генерален замор од тренингот и задачите немав сила на крај од денот до толку за да патам по некоја неделна сексуална агенда.
    А и за потикнување на таква желба влијае повеке контакт со женскиот пол каде што нормално е да во секој разговор помеѓу машко и женско постои одредена доза на еротичност...или ако сакате испирација(а со мажи еден куп таму тнко од таа инспирација).
    Мислам дека проблемите со ерекцијата се или од презамореност физичка или ментална.
    Стресот кај мажите(исто како и кај вас жените) има големо влијание за сексуалната желба во моментот.
    Затоа и е направена војската, таа е за служење и оспособување на младите особи за да може да се оформат во здрави личности кои ја ценат тимската работа а не е за нивно сексуално оформување.