Дали ќе падне Владата на Заев?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Mateo mark, 20 октомври 2021.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.957
    Допаѓања:
    116.977
    немој да се плашиш од ВМРО. Не може да е полошо од сега, пошто под дното сме сега. Подобро ќе биде со вмро, ќе видиш.

На Vivienen, LejlaD, Cka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.841
    Допаѓања:
    9.493
    Тоа беше резултат од некој проект за заглупувување на десницата и нејзините симпатизери на глобално ниво :rofl: Туку ме интересира од другиве што циркус ќе искочи.

3. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.239
    Допаѓања:
    34.933
    Мене животот ми е многу подобар сега од што било кога ми бил во ВМРО. ВМРО одеше да го уништи образовниот систем од кој јас сум член и скоро им успеа. Скоро. Ќе успееа уште малку. Нормално лошо образование повеќе можност за контрола на „полуписмени“ луѓе. На крај веќе и сите донатори се повлекоа зашто му ја претераа. Удираа по Универзитетски професори, удираа по наставници, удираа по студенти (и тука се зезнаа). Со смената почнаа нови проекти, донаторите се вратија едноставно мрдна работаат напред. Сакаш верувај сакаш не, ама така е. Почнаа пак да се наградуваат наставници (наместо да се казнуваат) што од проекти што од Влада. Почнаа проекти од донатори пак нема толку страв. Не сум убедена дека ВМРО нема да продолжат да трошат пари на глупирање пак, наместо навистина да вложуваат во квалитет на високо образование (нема пари за се) преку стимулирање на нови програми, финансирање на научни проекти и слично.

Лута сам на сегашниве што не ги вршеја локалните работи како што треба (пример паркингот позади зграда не го средија четири години, ама изградиле 2 нови градинки во општината. Тоа на луѓето од моја зграда не им е битно). Ги казнив сегашниве и јас. Ама со навистина трета опција барем според мене. Не со бирање на некои што навистина лошо правеа.

Ние сите дома сме без партиски книшки и успевавме до сега да се снајдеме и да си создадеме супер живот.
    Мене ме плаши политичката нестабилност која ВМРО ја создава (2001, меѓуетнички тепачки секогаш кога се на власт, упад во Собрание, па ако сакаш и Смилковско езеро и многу други такви).

Последна измена: 29 октомври 2021
    На Ang_ela, ForeverYoung, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.903
    Допаѓања:
    186.795
    Ако падне Заев, тоа ќе биде оти нема веќе капацитет да спроведува наложени промени. А промените доаѓаат одозгора и нема да бидат на подобро. Сдк кого и да донесат, ќе биде полошо. Добрите времиња поминаа мислам.

5. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    Ти знаеш многу добро на кого мислам. Политичка страна не заземам ама за некои работи убаво е да бидеме реални, бидејќи од верни заслепени поддржувачи на власт доаѓаат секакви да не речам никакви.

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.801
    Допаѓања:
    80.551
    @JoyJoy Мила Царовска изјави дека книгите биле штетни за децата. Неколку пати немаше што да каже и се вадеше со ,,Не е во надлежност на министерството за образование". Јаа, мајката. Негираше дека во некои училишта нема соодветни услови, за хигиена на пример. И викаш во времето на вмро било образованието полошо. Јас не би рекла дека е така. Не било полошо од што е сега.

На jacqueline.s, La Stilla и Vivienen им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.526
    Допаѓања:
    139.443
    У среде центар, им пукнала канализацијата, водата се напикала и у парното и у водата за пиење, децата се дома, уште не го решиле проблемот, ама сите ќутаааат. Мила ја нема никаде.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.295
    Ќе падни СДСМ, ќе дојде ВМРО и 1000 години ќе живееме во мир, слога и просперитет.

На Cookie21, oblace1, wannaBeMomma и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    Амин

На Vivienen му/ѝ се допаѓа ова.
  10. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.239
    Допаѓања:
    34.933
    Цел живот сум у образование ама добро ти знаеш подобро од мене како било и како е.

11. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.801
    Допаѓања:
    80.551
    Имаме факти сите ние, не се секирај. Убаво ќе беше да кажеш дали ти е во ред се' ова што моментално се случува со образованиево наместо да се фалиш дека цел живот си во образование.

12. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.239
    Допаѓања:
    34.933
    Подобра и поприлагодена на возраста на децата е програмата од Кембриџ. Ама ОК еве го пак тоа "ние" кое мене ме плаши. Ние силните и паметните. Цело времњ поделби. Почна од сега.

На Cookie21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    На дното бевме и тогаш, само брзо изгледа се заборави. Истите погубни политики, различни политичари. Како да ми речеш, бирај меѓу Хитлер и Сталин.
    Не, и двете партии го оштетија и осакатија народот.
    Нормално дека не може да биде полошо, затоа што сме научиле да живееме бетер. И ако таквата мисла ни е водилка за животот, барем субвенции за отров и ортома нека ни дадат, аир да видиме.
    Мицковски и премиер, како да му дадеш на магаре да свири на харфа.
    Ваквиот став само ќе доведе, единствената комуникација со децата да ви биде преку Скајп.
    Ако не овие, дај тие, ако не тие, дај овие. Што гледате и слушате на телевизија и читате по портали? News flash со тие партии на чело, ние секогаш ќе бидеме само една тоалетна хартија, чија намена многу добро ја знаете.
    Жал ми е што воопшто се уште и покрај трагичните политики, не сакате промени.
    Замислувам, Македонија 2068, парламентарни избори, борба меѓу ВМРО и СДСМ, право на гласање 2000 гласачи, и истите расправии кој бил полош.
    Инаку не дека нема други опции, само ако сакате да гледате или пак ви одговара од себични и лични причини да мижите.

На oblace1, jacqueline.s, JoyJoy и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.725
    Допаѓања:
    41.613
    Во време на ДПМНЕ одлично живеевме. Подобро од сега. Дел од тоа одличното и подоброто какво нè чека изгледаше вака, да се потсетиме:

Нема зошто да се плашиме од ВМРО, нели? Видеава покажуваат едно сосема нормално однесување (fingers)

Последна измена: 29 октомври 2021
    На Cookie21, oblace1, Ang_ela и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.801
    Допаѓања:
    80.551
    Ако зборуваме за страв, јас би рекла најстрашно ќе биде како ќе падне владата на Заев. Без проблеми и немири нема тој да остави фотелја. На локални избори се закани и ја спомна 2001, а не па тогаш. Ќе видите.

На eliesaab и Cka им се допаѓа ова.
  16. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.891
    Допаѓања:
    16.856
    Ако останат СДС сигирно многу млади ќе се иселиме, затоа што вакво лудило веќе не се трпи.

На venus♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Прати линк молим те. :rofl:

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.891
    Допаѓања:
    16.856
    Што рипнавтее од комуњарата, се гледа дека сте фанале убави работни позиции па сега ви се тресе газето. Како не ви е срам бее да не правите ненормални многу убаво се живеело за време на СДС. Даа убаво сте си живееле, ги извадија компетентните, способните и се напикавте на работни места за кој ниту имате диплома, ниту сте компетентни, ќе извадите лажен сертификат, диплома и убавкоо ви е а. Убавко ви е да си ги вработите ќерки, синови, снаи, внуки, клати врата, земај плата, е убавко ее.

На eliesaab, La Stilla и Pea им се допаѓа ова.
  19. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.168
    Зошто би паднала уопште? Лани имаше избори така да ако требаше да паѓа тогаш ќе се случеше. Ова фамава со локалниве нема никаква врска со некаква грандиозна победа на ВМРО, не победија они туку другиве изгубија. Гласовите на десницава се горе доле слични со парламентарните од лани што не значи дека народов нешто се претргнал за да има нова Влада.

На Cookie21, oblace1, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.295
    Мојот впечаток е, дека им е преку к**от на повеќето.

Кој и да биди, ќе се молиме пред болници да не' прегледа некој.
    ... судејќи по досегашното искуство

На eliesaab, La Stilla и Pea им се допаѓа ова.