Дали ќе падне Владата на Заев?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Mateo mark, 20 октомври 2021.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.801
    Допаѓања:
    80.550
    Ќе падне кога тогаш. На следни парламентарни, се надевам. :) Им паѓа рејтингот малку по малку.

На John Snow му/ѝ се допаѓа ова.
  2. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.168
    Тоа да, се согласувам. Јас да бев некој фактор у земјава ќе воведев ротирачки систем, 4 години едните 4 другите. Чисто да не спијат на тоа уво дека имаат висок рејтинг и ќе тераат 2,3 мандати а да не сработат ништо :!:

На Cookie21, oblace1, Waverly Raven и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.335
    Допаѓања:
    90.007
    Владава на Зајко ќе се смени ако од горе испланираат така.
    Ако решат да го сменат со некој друг послушник, ќе го сменат.
    Да видиме со Данела што ќе биде сега и со ДУи.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.722
    Допаѓања:
    41.594
    Ова во ДПМНЕ ве убедуваа(т) дека ако не поддржуваш и си анти едни, автоматски поддржуваш и си про други и тоа само по цена на работно место? Разбирам тогаш, последици си се :)

Може ќе те разочарам, ама не сум вработен од СДСМ, а ниту од една друга партија, никогаш, па ни сега. Не ни работам за Мк. А дека сум гласал за СДСМ, да, не кријам, иако сега додека е Заев на чело нема да гласам за нив на парламентарни. На локални гласам за човек, не за партија.

Едноставно, за разлика од други не заборавив шо "убаво" ни беше пред 5год., и единствено затоа сум антивмро секогаш и ќе бидам. Иако ултра антивмро, да бев од Аеродром ќе гласав за Муцунски, ако бев од Кавадарци ќе гласав за Јанчев, ама тоа на локални, затоа што како што реков, мислам дека заслужуваат и гласам за човек. Ама дека ќе гласам за Коњањовски во Битола ко најголем оговарач, криминалец уште од времето кога брат му беше министер пред неколку години и ред други работи, тоа ни на сон.

Затоа не напнувајте, ако рипнеме ние од комуњарата со реалноста од пред неколку години која лесно ја заборавивте (ќе ви повторат за брзо, нот а проблем. Веќе и почнаа некаде :)), не значи дека ги поддржуваме моменталните политики на СДСМ.

На Cookie21, oblace1, Ang_ela и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    16.847
    Јас не сум од никоја партија, не ме интересираат партии, никогаш нема ни да бидам потрчко на никого. Сакам нормален живот, а не некој при здрав разум да ме прави будала. Не гледам зошто се најде прозван во моето мислење.

На Angie1432, Biljarkata и Ahoy им се допаѓа ова.
  6. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.239
    Допаѓања:
    34.933
    Ако имаш квалитет ништо од ова нема да те погаѓа. Или сакаш да се пикнеш на нишај врата земај плата место. Праксата ја воведе ВМРО. Конкурирав за место за кое ретко кој имаше квалификации во време на ВМРО и утредента ми се јавија дека немам книшка. Ако сакам да ми го разгледаат документите прво тоа било потребно. Им реков да ги искинат. Ид сегашна перспектива услуга му направија. Останав независна и имам супер кариера и можам да бидам објективна скроз.
    Жално е што СДСМ ја продолжи таа пракса. Затоа и се казнети.

Ако си квалитетна ќе се наметнеш со квалитет и ќе бидеш сигурна во себе. Само еве ќе се потресуваш дали бекој ќе ти ја направи нестабилна државата. Инаку квалитетните имаат супер стандард тука. Надвор од партиски кулоари. Ама ако ти треба жртвено јагне за сопствен неуспех жално.

На Ang_ela, An-na, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  7. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Туку најголемата болка е што на сите не ви е убаво, се расправате кој бил полош или подобар, а реалноста е дека ДУИ ќе ви го крои животот, всушност целиот хаос и безредие во оваа продадена тендер држава.
    Еднаш да се соединевте едни со други?!
    Раздели па владеј, одлична стратегија што датира од 1990 година.

На La Stilla, Vivienen, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    31.462
    Не значи дека ако сме против ВМРО, мора да сме од СДСМ. Јас цел живот сум независна и не ни гласам, два пати ако имам гласано. И овај пат излегов да гласам.
    И кажано му е, пред избори да не ми идат пред врата ни од едните ни од другите, јас лично ги имам избркано, да избркано оти ми е преку глава. Оти 100пати имав конкурирано со најголеми бодови од сите и в лице ми беше кажно дека оти немам книшка, нема вработување. И да ги гласам тие две партии, никогаш.
    Оваа Влада испадна најлоша до сега да, ама во времето на ВМРО не бегаа тогаш млади ? Не беа исти вработувања? Вмро, мислам до 3колено вработи, нема кој не вработи тогаш. Еве сега градоначалник тука од Вмро, уште пред да седни на фотеља одма се знаеше кој му е возач, кој ќе биди на ова позиција, на онаа.

ЈАс не можам да сфатам како верувате дека Вмро, кое беше 12г. дека ќе дојди сега и ќе не просветли сите.
    Заглавени сме 30год од тие две партии и искрено се разочарав како луѓето уште му даваат гласови.
    Во големо дно сме и само бетар можи да заглавиме, за поарно тешко, најмалку со Вмро.

На Cookie21, oblace1, Ang_ela и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    16.847
    Хахахх па тоа е проблемот што неспособноте се наместени на местото на способните и немој да ми кажуваш дека ако имаш квалитет ќе просперираш. Даа ако гребеш со нокти и со заби и си ненормално упорен, се додека не ги изгубиш сите нерви и здравјето, а за среќа па јас сум многу упорна, си имам знаење, се сум успела сама а таквите некомпетентни со прст ќе ги покажувам секаде и секогаш оти ми се може.

На Vivienen и JoyJoy им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    На некои парламентарни во наредно време ДА.
    Предвремени нема да има.
    Така да, оние кои се надеваат,.ќе причекаат:)

На Cookie21, oblace1 и WildMk им се допаѓа ова.
  11. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    16.847
    Самата пишуваш дека ако ги критикувам едните по дифолт не значи дека сум за другите, не ми е јасно зошто ми се обраќаш дека сум за ДПМНЕ. СДС ми се особено омразени и штоо, да не треба да барам дозвола??

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Велиш?

13. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    31.462
    Јас се обратив на пишаното твое, а за кого си не потенцирав ни ме интересира.
    Оти некако брзо изгледа заборавивте како беше со Вмро, па сега само со Сдсм е вработувањето.
    За дозвола не знам, прашај си на друго место.

На Cookie21 и Ahoy им се допаѓа ова.
  14. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    16.847
    Немам потреба јас од никаква дозвола. Последниве 4 години се знае кој се на власт и кој треба да бидат критикувани.

15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    НекоИ велат...дека "калето" сега нема да дозволи.
    Политика е тоа.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    и те како треба да падне. на сите нивоа. катастрофа, крадење и криминал.
    живи луѓе горат, мува не ги лази.

смеа ме фаќа кога ќе читам некои сдс активисти ќе пишат и кукаат дека
    ако се смени власта ќе им се наруши „слободата“ т.е. привилегиите да
    ништо не се работи и само крадат ли крадат, користејќи аргументи како
    приказни за мали деца (уште чекам да кажат дека и баба рога ноќе ќе
    им влезе низ прозорецот да ги штипне по газот).

На Guns N` Roses, Sofronko и venus♡ им се допаѓа ова.
  17. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Во секој случај не е пострашно од ова.

На GrimTheReaper му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Види, и двајцата сте во право. Само во снимките на Ahoy постоеше директен атак врз слободоумноста на народот, а твоето видео е нус појава од лошите политики и фушерај. И со оглед дека се работи за Тетово, град во кој најголемите партии се избор на малцинство, сметам дека поголема е вината од оние што со години коалицираат со власта. И се додека, не постои излезност на народот, и се тепаме меѓусебно за тоа кој поубаво и дискретно не краде, трет решава за нашите судбини, истите што бараат привилегии и не знам какви ти права, што со години ги уживаат.
    Нејсе, пуштајте видеа од тоа што е полошо. Каков избор имам, просто да не можам да одолеам, да ме шамараат и тепаат или да загинам во пожар. Како воопшто знаете што е полошо?
    До кое дереџе сме, да се прават градации на зло?

Последна измена: 30 октомври 2021
    На Angie1432, Biljarkata, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.526
    Допаѓања:
    139.443
    На Vivienen му/ѝ се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на: