Дали ќе падне Владата на Заев?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Mateo mark, 20 октомври 2021.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Озбилно???
    Ич не го доживував така.

Ептен ми се одвратни препотентни луѓе.
    Политичкава порака, сега уште полошо изгледа.

Ај селанче, не е страшно, ама опичено говедо, шо глуми Jenny from the block, од такт ме вади :@

На Pea и Аргентина * им се допаѓа ова.
  2. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.839
    Допаѓања:
    9.490

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Ок, какво решение предлагаш ти? Според тебе подобро е да останат сдс на власт?

4. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.722
    Допаѓања:
    41.594
    Ако од другата страна е ДПМНЕ какво што е сега, дефинитивно да.

Инаку моето решение е обете партии да се реформираат ама од корен, ниту еден од сегашниве да не остане, ни од едните, ни од другите. Потполно нови лица требаат. Или, експертска влада во чиј состав ќе бидат членови на обете партии, зашто независни е практично невозможно.

Јас се молам да падне Заев, ама не гледам ништо подобро ако од другата страна стои Мицкоски, напротив.

На oblace1, Ang_ela, Осе и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    16.846
    Вмровците што се отепаа од крадење додека беа на власт и лукаво си се повлекоа кога требаше, пак изникнаа деновиве како феникс, ама народот не спие, памти.

На Tanjamm и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.773
    Допаѓања:
    40.569
    Се заебаваш нешто со мислењава или...?

На christinnn, Ева33, GrimTheReaper и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    917
    Тоа ќе биде на Св. Никад...

8. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Еднаш го имам сретнато пред 10 години и човеко вефнаш ми дтана одбивен, го има оној социопатски поглед во очите, лажливец, самобендисан... Од тогаш го имам стборено ова мислење и ниту еднаш не сум помислила дека е погрешно, напротив уште поубедена сум дека е таков. Од кога стана кандидат за премиер знаев дека лошо ни се пишува.
    Ова во јавност што излегува е само мал процент од вистинските зделки на Заев.

На Traveler91 и Осе им се допаѓа ова.
  9. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Вака не размислуваат ни членови на СДСМ, кои важат за учени и разумни луѓе и јавно ја критикуваат дејноста на СДСМ како власт.
    Претпоставувам дека си екстремно лојален член на СДСМ, кој под секој услов ги поддржува и оправдува (како прееска што рече дека ненамерно се запалила болницата, која бтв ненамерно била изградена со којзнае какви нелегалности и ненамерно никој не поднесе одговорност), бидејќи освен нив никој не го тврди ова како ти.
    Од друга страна, ја поддржувам идејава. Доста се поставува една партија како уценувач, и уште од создавањето на Македонија е непрекинато на власт. Затоа е потребно здружување на овие две партии, кои патем не се разликуваат во ништо освен во називите.
    Дефинитивно е потребно да падне Заев. Во најмала рака е потребна било каква промена. А за Мицкоски, иако не ми се допаѓа како политичар, не можеме да зборуваме како вистински би се остварил, бидејќи на почетокот сите имавме големи очекувања од Заев кој ветуваше далеку поразлични работи од оние кои всушност ги реализираше. Така што тек допрва (се надевам) би дознале каков почитичар е Мицкоски.

Инаку има многу подобри политичари кои би можеле да бидат на чело на ВМРО. Да речеме, Муцунски.

На Осе, Cka и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  10. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.722
    Допаѓања:
    41.594
    Хахаха, не. Не на сите избори сум излегол да гласам, нит ги поддржувам во сè, а ни имам членска од нив за да им бидам огромен поддржувач. Ниту пак ќе гласам на следни парламентарни ако ништо не сменат. Така изгледа можеби поради мојата омраза кон дпмне, што ништо не би можело да го надмине тоа.

Во однос на модуларната, секако дека треба да се поднесе одговорност од одговорните, вклучувајќи министер, премиер, градоначалник, директори итн, ама знаеме дека кај нас не се поднесува одговорност за ништо. Јас бев многу револтиран и сум сè уште после одбивањето на оставките секундарно, а примарно што истите не беа неотповикливи.
    Нејсе, не ми ја разбра поентата таму, да не се објаснувам залудно.

За Мицкоски можеш многу да заклучиш од неговите јавни излагања, по зборот му се познава дека ниту тој не мисли она што го зборува. Плус, многу очигледно дека само слуша наредби од неговиот претходник, редовно си е во посета на Будимпешта.

Има и вмро квалитетни членови, не велам дека нема. Муцунски колку што го имам забележано ми изгледа како исклучително добар политичар со добра репутација, за разлика од овој сегашниов. Ама така гледано и СДСМ има многу подобри од Заев за челната позиција, така да нема што да бараме подобри, кога овие се сега и нив ги гледаме.

Јасно ми е дека Мицкоски ќе биде премиер, ако не сега, за година- две, така да, ќе се увериме сите дека не се смениле ама ич. Времето ќе си покаже.

Длабоко се надевав дека после незадоволството од Сдсм сега, кое е 100% заслужено, народот ќе се сеќава и на она претходното, па ќе избере нешто трето или ќе бара друго решение, преку масовни протести или не знам што. Ама очигледно дека не знаеме така и постојат само овие две водечки партии, па ќе си ги менуваме само нив. Многу е иронично да се надеваш на Мицкоски како еден од директно вклучените во режимот и во таа партија дека ќе донесе подобар живот. Не, нема.

За Мицкоски, бонус:

FB_IMG_1635510238787.jpg

И за реформираното ДПМНЕ:
    FB_IMG_1635603084807.jpg
    FB_IMG_1635603006225.jpg FB_IMG_1635603000939.jpg

Омраза, многу омраза и уште повеќе нефер играње. Не се смениле :!:

Последна измена: 30 октомври 2021
  11. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Омразата кон вмро, тоа е главниот момент, која ги надминува сите работи што ги направија сдс изминативе години. Ова не го сметам за логична причина, освен ако не си член на сдс. Едниставно, не е диволна причина за така да размислуваш.
    Ама дефинитвно сите разбраа дека болницата е изградена со милион нерегуларности.
    Напротив, во главно бидејќи "одлуките" кои ги носеше не се својствени за Будимпешта. Мислам дека само не може да се справи во лидерска функција, како да нема карактер.
    Како сакаш кажи. Од актуелниов режим поголем нема. А јас прифаќам се' што е подобро од тоа, вклучувајќи го моментално и вмро, иако во главно сум поддржувач и поттикнувач за трети партии.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.722
    Допаѓања:
    41.594
    Значи не знаеш што е режим.

Гласајте си па ќе видите. Или можеби не, ако им кажете дека сте ги гласале вие ќе уживате гледајќи како малтретираат СЕ што не се согласува со нив.

Не осеќам веќе потреба да ти реплицирам тебе како некој што често менува ставови само за да се прилагоди на форумското мнозинство. Секое добро.

13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.526
    Допаѓања:
    139.442
    Отворете инфомакс и гледајте како комуњара даваат поткуп у живо и тепаат новинари. Се надминаа од првиот круг.

Сеа и бубрег да дадат, ЗИМАЈТЕ И ПАК НЕ ГИ ГЛАСАЈТЕ, ИСТО КАКО ПРЕД ДВЕ НЕДЕЛИ ДА ИМ НАПРАВИТЕ.

На Осе, Vivienen, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  14. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Сфаќаш дека не си во право, во тесно си и одма напаѓаш со навреди. Типичен белег на сдс-член.
    Какви и да ми се мислењата, барем не се по наредба од штабови.

15. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.722
    Допаѓања:
    41.594
    Реков дека нема да реплицирам, ама не ме држи :D Ако реалноста те вреѓа, тогаш извини.

АМА!

Ајде да речеме дека сум член на СДСМ (значи хипотетички) и дека она погоре е типично мислење на еден сдсмовец, ас ју сед ит. Типичен белег, како и да е. Значи, навреда е типичен белег на член на СДСМ, според тебе.

Сега, да споредиме мислења на типични вмровци:

FB_IMG_1635631590384.jpg FB_IMG_1635631611364.jpg FB_IMG_1635631615932.jpg FB_IMG_1635631629386.jpg FB_IMG_1635631643075.jpg FB_IMG_1635631647896.jpg FB_IMG_1635631967926.jpg FB_IMG_1635631972323.jpg FB_IMG_1635631987176.jpg FB_IMG_1635631993402.jpg

+ бомбите.
    * сликите од крстот за Заев и таа другата од Гоца нема потреба пак да ги постирам, си стојат пред некоја страна.

Кој е типичен белег на член на дпмне Венус? Кој типичен белег е полош и посуров?

Последна измена: 31 октомври 2021
    На ElenaOfRivendell, oblace1, Ang_ela и 5 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Најдолното од најдолните се ваквите луѓе.
    Без разлика од која партија.

Немањето симпатија и емпатија е одлика на социопати.
    Врие во земјава....

*Хинт: Социопатите се создадени со одгледувањето, психопатите се раѓаат како такви.

На oblace1, daylight, Осе и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.689
    Допаѓања:
    98.436
    А за уво што викаше да го вадат народот на гласање бркатата Гоца? Или во заборав отиде тоа? За греота.

Демек СДС поткупува, ВМРО не. Мало сутра. Во мојот град се турија од поткуп.
    Џабе се мачите едните да ги издигнете за сметка на другите, кога не се знае кој е побетер. Мртва трка.

Последна измена: 31 октомври 2021
    На ElenaOfRivendell, oblace1, referentka и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.526
    Допаѓања:
    139.442
    Е да, сега колите им ги зимаат да не одат.

Луѓе, ако ви ги земат колите за на технички, одете пеш! Одете гордо!

19. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.722
    Допаѓања:
    41.594
    Со идеи од вас обвинуваш други? :o

Гоца на технички праќаше на митинзи обично, да немало многу луѓе :D

Или, да ја цитирам "На технички сè им праќаме хаха, салата ги праиме бе хаха" :$

Во однос на Кочани вчера, ако ова е вистина, бедни се ептен, значи ептен.

FB_IMG_1635669473829.jpg

20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.526
    Допаѓања:
    139.442
    Отвори го видеото и гледај како се во штаб. Не само лаги да ставаш.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.