1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ќе падне Владата на Заев?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Mateo mark, 20 октомври 2021.

1. Mateo mark

Mateo mark Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2021
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    157
    Веројатно има уште за лапање?!?

На 999 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    9.349
    Дај боже да падне, што е премногу, премногу е.
    Искрено не сум партиски фанатик, и не сум среќна што победи вмро, стварно мислев дека народов почна да се освестува и ќе донесе нова промена, нова власт, ама не бре сеуште паметот не му иде на овој народ, 30 години само во круг се вртат и топката се подава само на вмро-сдс.
    Исто ќе се разочарам и од левица ако влезат во коалиција со вмро, нека останат независни и така ќе стекнат поголема доверба кај народот.

На Golden и karak им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.550
    Допаѓања:
    139.828
    Се прават нови коалиции во моментот. Заев кажа си оди од влада и од патија, а сдс се страшно испокарани, Муртинско и скопско крило се, ако не забележа, Рада не с епојави никаде за изборите, едвај ќекаат Зоќи да падне. Ова и нив им одговара.

Не, не... владата нема да падне оти он си оди, он смао оставка ке си даде, заменикот ќе биде премиер, Артан груби, се до ново мнозинство, на пример 62 пратеници кое веќе е извесно.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Терористот што тргуваше со органи ќе биде заменик премиер?
    Ако сега народот не се дигне незнам кога.
    Заев јавно продаваше дрога во Македонија нели тоа му е бизнисот, зборувам од сигурни избори зашто имам видено слики со дилери кои работат за него, значи продаваат дрога на наши деца, така премиерот се грижи за народот и за нашите деца.
    Груби кој јавно кажа дека бил дел од тргување со органи во жолтата куќа, дали ќе си продолжи легално со бизнисот ако му се даде поголема власт? Па човекот добро е запознаен со обој бизнис ништо чудно, после снемуваат луѓе, е ќе ги снема.
    Ајде малку да си ја чукнеме главата какви криминалци има меѓу нас.
    А да не зборам во Министерството за внатрешни работи кој се е вработен и какви зделки се матат. Член на семејството на еден тежок криминалец баран по потерница, заштитен е во Македонија од моменталната власт, и уште еден криминалец кој переше пари на големо е пуштен на слобода по доаѓање на Заев на власт исто хара по државава.
    А и да ги спомнам пасошите издадени од власта на најголемите криминалци.
    Оф боже кај ќе им оди душата.

5. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.229
    Допаѓања:
    50.818
    Заев ќе си одил ако Шилегов не победил.

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.295
    Од кај знајш?

На referentka и Vivienen им се допаѓа ова.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.813
    Допаѓања:
    97.297
    Ко да ја имам реченицава слушнато за секој можен циркуз што ни се случува. :D

На oblace1, MilaSs12, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Управо си

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.550
    Допаѓања:
    139.828
    Народот не се дигна за името, не се дигна кога без потпис на претседателот се објави у службен весник, кога спротивно на закон се избра прв заменик премиер, сега.... Народот своето го направи на избори.
    Имаше објави, а и јас не грешам у проценки.

Чисто онака, внукот на Али Ахмети го поддржа кандидатот на ВМРО у Кичево.

10. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.265
    Допаѓања:
    35.150
    Јас само не сакам злото што го претрпев од ВМДО да се врати. А како што се си остана по старо во ВМРО веројатно ќе се врати. Уплав имам од ВМРО. Страшно нешто колку многу ја донесоа земјава до немајкаде. И ќе да е дека имаме помнење на златни рипки. Во диктатура живеевме и пак си ја бараме изгледа. Со Ѓорчев и Милошевски на чело. И нормално Апасиев советник (пошто овој е најголема превара и десница што постои).

Не сум фан на СДСМ. Прават многу грешки, ама барем послободно се дише со нив на власт. И можеш да гласаш за кого сакаш и да кажеш јавно дека нема да добијат поддршка и све е ОК. СО ВМРО од сенката своја се плашиш освен ако не си ВМРО. Тогаш си силен и живи луѓе јадеш и никој ништо не ти може.

Мене ми е најстрашно што ВМРО буквално има војска. Луѓе што не размислуваат за ништо и само нив ги гласаат. СДСМ има многу попроменливо гласачко тело. И гласачите ги казнуваат СДСМ кога ќе згрешат. СДСМ има повеќе луѓе што размислуваат со своја глава што од време на време им даваат доверба. А нешто не им се свиѓа менуваат. Затоа сега има и независни листи во совети, зелена опција и слично. Ама ВМРО не се менува тие се луѓето. КОнстантна бројка гласаат за нив и тоа е. Како култ нешто ќе му дојде.

Последна измена: 22 октомври 2021
    На Einhorn, Bratot, oblace1 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.550
    Допаѓања:
    139.828
    Не сум СДс ама имаш мислења Наќе е крив :) се пресликани од твитер ти се политичките мислења

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.295
    Само твоите се автентични.

На oblace1 и Mantub им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.550
    Допаѓања:
    139.828
    Барем се конзистентни. И не се кријам што сум, тука се некои јас не сум СДс, не сум ВМРО, а по штабови оро играат. Тате претседател и министер у СДС, јас не. Маж ми палачинки врти за у штаб, по две мислењаз јас сум само шарена.

Кој што сака нека биде, ама зошто се срамат од своите одлуки и избори нема да сфатам. Не е толку срамно да си член у СДС. Има прекрасни луѓе таму. Срамота е да се криеш од себе.

На Tanjamm, orevokrsacka, Snowflake97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.295
    Тагнувај мори госпоѓо.

Никогаш не сум гласала за конзервативна партија, вклучувајќи ја и ВМРО.
    Гласам исклучиво за левичарски.
    СДСМ, кога сум релативно задоволна од работата; некоја помала, ако ја посе*ат.

Немам никаква допирна точка со конзервативност.
    Од шо мака да гласам за некој кој промовира конзервативни политики?

Само што кај нас не важи идеологија, туку членска книшка, па не е ни битна идеологијата на партијата која ќе те вработи

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Не е срамно да си член, тоа се граѓански Задруженија формирани за народ.

Ама разбери дека луѓето гледат, слушаат и размислуваат и имаат право да си сменат мислење.
    Се додека има нешто што не им одговара од актуелните случувања, тие имаат право да си пишуваат, без разлика за која странка се работи, па сведоци сме на членови на одредена паритја кои размислуваат со свој мозок

На oblace1, Lilit и JoyJoy им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.120
    Допаѓања:
    257.770
    Да не те навраќам назад, ама и Скопје во 2017 година ќе имаше албанец градоначалник, се сеќаваш? :D
    И многу други проценки кои ги имаш напишано.

Чка, нема срам да си партиски член, ама убаво е некогаш да имаш свое мислење, да си и критички насочен.
    Колку време сме на форумот, а јас еднаш не те прочитав да ги искоментираш политиките на Вмро. На пример за криминалот, бомбите итн.
    Правник си, паметна си, се си знаеш, ама да, конзистентна си во мислењата кога се Вмро во прашање ;).

На Bratot, oblace1, Waverly Raven и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.813
    Допаѓања:
    97.297
    Дечки, преку к му е на секого од глупостите на двете партии Ќе направиме патишта, ќе направиме болници, заспав :yawn:
    Јас имам прашано хард кор членови од двете партии и легендата вели дека уште чекам одговор.
    Како си ги оправдувате работите што ги прават, што вика Вајлд на законот за абортус заборавивте, ај пошто форумов врие жени, па чекам жена да ми разјасни како после тоа уште гласа за вмро.
    За другава партија, трагедии се случија дури тие се на власт, уште постојат луѓе што со главата у ѕид одат.
    Ве молам речете ми пари ни даваат и затоа тоа го правиме, ќе разберам, ама образовани луѓе, елоквентни, паметни, со дипломи, прошетани меѓу луѓе како мижат на овие работи нема да разберам.
    Од вмро запнале што направил Заев, од другава партија запнале што направил Мицкоски, ама онака еднаш себе си да се искритикувате, да се искритикувате и да кажете што ве држи да гласате за нив, може ќе ги предомислите луѓето тогаш.
    Чекам.
    Иако мислам дека ваква ќе се направам дури добијам одговор ама ај надежта умира последна.

upload_2021-10-22_14-10-15.png

На oblace1, Snowflake97, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.550
    Допаѓања:
    139.828
    И јас тоа викам, зошто се срамат да си кажат? Член сум да. Десничар сум/левичар сум. Ги поддржувам, гласам, одам по штабови/само онака сум член/не сум член ама ги поддржувам.
    Ама се срамат од своите одлуки, и тоа ми е нејасно.

Јас вртелешки не сум сакала никогаш. Ако си член треба да си заради иделологија. А не можеш од десничар да станеш левичар. Или обратно. Тоа у времето на НСДП кога сите комуњари отидоа кај Тито, па после се зачленија у ВМРО. Нема логика. Вртење страни е заради личен интерес, нема врска со парија, има со корист. Посебно при промена на власта.
    Имам пишувано, не си ме читала. Критикував во периодот кога ВМРО не застана напред, по цена на живот, слобода и здравје за Македонија, туку оставија Заев да уништува. Ако и сега при промена на власта не ги исправат огромните грешки на сдс, пак ќе критикувам.
    А несогласувањата у парија од типот, не ме вработија и не чинат, според мене се многу ниски. Тоа се решава во рамките на партијата, не јавно. Јас повеќе критикувам таму, отколку јавно. Оти целта не е само да плукаш, туку да направиш промена. А промена не се прави на форум.

Исто така не ги почитувам ни тие што си плукаат по својата парија која им е матична, за која се бореле, и при прва грешка и несогласување, да плукаат по неа. Лојалност има термин, што ретко кој ја има, НСДП верзија во рамки се тие :)

Отсекогаш повеќе почит сум имала кон сдс членови, истакнати и кои не се срамат од тоа, од ВМРОци кои се срамат од тоа. Зборува за личноста, не за партијата.

Не сакам ова да излезе едукација за лојалност кон паријата и почит кон себе, своите ставови и своит избори, темата е дека ќе падне владата на Заев, време беше.

Е јас за овие 5 години, ни еднаш не отидов да молам кај нив, не сменив став, избор и не се срамам од себе. Останав своја. Ама сега после овие избори, ќе има такви од другата страна,како секогаш, а ВМРО како секогаш, ќе ги прими со раширени раце. Е тоа ќе критикувам, ама не можеш да им забраниш...

На orevokrsacka и JuLleE им се допаѓа ова.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.813
    Допаѓања:
    97.297
    Толкав пост, а не им одговори ни на Јуле ни на Рефка тоа што прашуваа.
    Ватевр
    Не е лојалност да не критикуваш партија при прва грешка. Грешките за кои ги критикуваат коштаат животи. Не е ова грешно ја направивме болницата, многу сонце им влага у очи на пациентите, туку болницата ја направивме таква што вивна за 3 мин.
    Посрамота е да ја критикуваш партијата, пошто нели лојалноста е доблест, а не е срамота да браниш секакво срање што го сервира партијата. Пак ќе речам, за двете големи партии зборам.
    Многу се оди со тоа лојалност, патриотизам дрн дрн дрн.
    Луѓе немаат пари од први до први да поминат, мислиш има сила народот за патриотизам да мисли кога јаде маргарин цел месец, а една рака луѓе во државава се милионери.
    Жими се не ми се верува некогаш што читам :sweat:

На oblace1, Waverly Raven, Lilit и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.550
    Допаѓања:
    139.828
    Само у Македонија е срамно да си патриот.

На Tanjamm, Veta и orevokrsacka им се допаѓа ова.