Сериозно промовираш насилство врз жена ,ќе ја удриш најсилно најболно најбезмилосно? па уште ја нарекуваш суштество..
Да ти се појави бившата пред тебе ќе ти се пресечат нозете ќе ти застане срцето и ќе почнеш да плачеш и молиш како мало дете.Позз
Да беше бившиот мој тука ќе пишував на форумот во најсреќните и највеселите теми, ќе бев среќна и сигурно ќе барав идеи како да го усреќам или идеи за состанок.. Немаше да сум во депресија, немаше да барам совети за љубомора, немаше да пишувам за идни свекрви и проблеми, ќе беше само за убаво...
Девојко те попрочитав и во другите теми. Не дозволувај никој да те прави несреќна. Ако нешто и некој те прави несреќна - прекини го тоа. Прекини ја таа агонија! Само ти може да го запреш тоа. Не се измачувај себеси! Ако сметаш дека не можеш сама , побарај помош од стручно лице - чисто онака да те ислуша и да ти даде совет.
Во план сум мила, многу ми е потребна поддршка. Не бе, не се споредуваат сегашниот и бившиот. Кажи ми како ќе се осеќаш ако не ти е убаво со сегашниот, не се осеќаш како да те сака и да му значиш, и од друга страна биди искрена, како ќе се осеќаш доколку бившиот поради финансиски тешкотии дојде ПЕШКИ од Охрид до Скопје да те види? И кога на бившиот ќе му отвориш фб да ти биде прво и последно отварање, кога ќе се изначиташ како секаде те кажува и како наместо да флертува со жени бара совет од жените на фб како да те усреќи и изненади? И дома кога ќе му отидеш да видиш твои фотографии, слики, се што си му дала, и цело маало сите да те знаат?
Бевме уште деца, беше збунет, прва му бев и последна, сам е, додека бевме заедно мајка му се мешаше што од денешен аспект мислам дека делумно беше во право, и беше страв да не забременам и го сјебам факултетот, викаше дека малку се знаеме за да си одиме по гости, до душа малку беше патријахална и и беше истовремено чудно што не сум домакинка, некако беше несфатлива.. Дечково ми раскина, нејќеше но не знам зошто, немавме кавга, баш викаше не сакам да раскинеме и те сакам, што и да биде еден ден ќе бидеме заедно, сите не поддржуваа, ме правеше среќна....но изгледа не ми е суден или не знам како да го вратам..
Раскини со сегашниот. А за бившиот кога ќе се соземеш од сите случувања, тогаш обиди се да стапиш во контакт со него и напрајте сериозен муабет.
Се согласувам со @cresa-jagoda време е за крај на врската.Ти не си среќна и не смееш вака да продолжиш.Откако ќе ставиш крај стапи во контакт со бившиот и дознај ја причината па можеби ќе се смени нешто и ќе се роди ново возбудување меѓу вас двајца.Среќно
Пфф, не гледам зошто би бил овде, секогаш во врска улетував кога имав расчистено со срцето од претходниот. Не дека ги имав многу дечковци де, ама кој и да ми се појави ама баш сеедно ми е, личност која сум ја познавала некогаш многу одамна... А и многу остареле бре, ја уште се држам