Да направиме приказна

Дискусија во 'Форумски игри' започната од A.M.M, 17 август 2017.

 1. A.M.M

  A.M.M Активен член

  Се зачлени на:
  17 август 2017
  Пораки:
  28
  Допаѓања:
  122
  Пол:
  Женски
  Вака јас ќе кажам една реченица и вие ќе се надоврзете на таа реченица,и ќе направиме приказна.

  Правила : Несмеете повеќе од една реченица.

  Ајде да се забавуваме.

  Реченицата : Мари е адвокатка во една позната фирма, во која работи 3 месеци.   
 2. _minnie

  _minnie Активен член

  Се зачлени на:
  31 јули 2017
  Пораки:
  60
  Допаѓања:
  336
  Пол:
  Женски
  Таа е многу добар адвокат и прави се за своите клиенти.
   
 3. A.M.M

  A.M.M Активен член

  Се зачлени на:
  17 август 2017
  Пораки:
  28
  Допаѓања:
  122
  Пол:
  Женски
  Но,еден ден додека работеше слушна чудни звуци од кујната.
   
 4. _minnie

  _minnie Активен член

  Се зачлени на:
  31 јули 2017
  Пораки:
  60
  Допаѓања:
  336
  Пол:
  Женски
  Не сакаше да ризикува и да влезе во кујната сама, па веднаш повика полиција.
   
 5. A.M.M

  A.M.M Активен член

  Се зачлени на:
  17 август 2017
  Пораки:
  28
  Допаѓања:
  122
  Пол:
  Женски
  Кога дојде полицијата,во кујната,веднаш до блендерот имаше шише со млеко.
   
 6. _minnie

  _minnie Активен член

  Се зачлени на:
  31 јули 2017
  Пораки:
  60
  Допаѓања:
  336
  Пол:
  Женски
  Мари им кажа дека во кујната немала оставено млеко и ги замоли да пребараат насекаде.
   
 7. A.M.M

  A.M.M Активен член

  Се зачлени на:
  17 август 2017
  Пораки:
  28
  Допаѓања:
  122
  Пол:
  Женски
  Тие земаа отисоци од шишето,но не пронајдоа ништо,немаше никакви отисоци.
   
 8. _minnie

  _minnie Активен член

  Се зачлени на:
  31 јули 2017
  Пораки:
  60
  Допаѓања:
  336
  Пол:
  Женски
  Се посомневаа дека во млекото може да има отров и дека сторителот се направил со ракавици без да остави отисоци, па ја прашаа Мари дали има непријатели .
   
 9. A.M.M

  A.M.M Активен член

  Се зачлени на:
  17 август 2017
  Пораки:
  28
  Допаѓања:
  122
  Пол:
  Женски
  Таа рече дека се сомнева во братот на еден нејзин клиент,бидејќи таа била адвокатка на Марк ( братот на тој во кој таа се сомнева ) и тие двајца пред 2 години биле на суд.
   
 10. _minnie

  _minnie Активен член

  Се зачлени на:
  31 јули 2017
  Пораки:
  60
  Допаѓања:
  336
  Пол:
  Женски
  Полицијата реши да го испита случајот и остави екипа да ја обезбедува Мари.
   
 11. A.M.M

  A.M.M Активен член

  Се зачлени на:
  17 август 2017
  Пораки:
  28
  Допаѓања:
  122
  Пол:
  Женски
  Мари занеше дека братот на Марк,Ерик треба да е излезен од затвор,а занеше и дека тој е љубоморен на Марк,зашто таа го сака него(Марк).
   
 12. _minnie

  _minnie Активен член

  Се зачлени на:
  31 јули 2017
  Пораки:
  60
  Допаѓања:
  336
  Пол:
  Женски
  Ерик уште од детството ја сакал Мари , но таа го одбрала Марк и затоа сега таа стравува дека можеби Ерик сака да им се одмазди.
   
 13. A.M.M

  A.M.M Активен член

  Се зачлени на:
  17 август 2017
  Пораки:
  28
  Допаѓања:
  122
  Пол:
  Женски
  Таа го познаваше Ерик како еден љубоморен 25 годишен дечко/маж.
   
 14. _minnie

  _minnie Активен член

  Се зачлени на:
  31 јули 2017
  Пораки:
  60
  Допаѓања:
  336
  Пол:
  Женски
  Немаше друг избор , па затоа реши да го побара Марк и да му ја раскаже ситуацијата.
   
 15. A.M.M

  A.M.M Активен член

  Се зачлени на:
  17 август 2017
  Пораки:
  28
  Допаѓања:
  122
  Пол:
  Женски
  Марк рече дека тој е во Мајами и ќе се врати за 3 дена,па ќе разговараат
   
 16. _minnie

  _minnie Активен член

  Се зачлени на:
  31 јули 2017
  Пораки:
  60
  Допаѓања:
  336
  Пол:
  Женски
  Мари виде дека нема што да прави па реши да не оди на работа 3 дена и да оди на гости кај една нејзина многу добра другарка по име Лана.
   
 17. A.M.M

  A.M.M Активен член

  Се зачлени на:
  17 август 2017
  Пораки:
  28
  Допаѓања:
  122
  Пол:
  Женски
  Лана имаше зелени очи и руса коса,спротивно од Мари кој имаше кадрва коса со боја на темно чоколадно и исто така темо кафеави очи.
   
 18. _minnie

  _minnie Активен член

  Се зачлени на:
  31 јули 2017
  Пораки:
  60
  Допаѓања:
  336
  Пол:
  Женски
  Иако тие две беа сосема различни, многу добро се разбираа и си помагаа меѓусебно.
   
 19. A.M.M

  A.M.M Активен член

  Се зачлени на:
  17 август 2017
  Пораки:
  28
  Допаѓања:
  122
  Пол:
  Женски
  Беа најдобри другарки,просто не се разделуваа.
   
 20. _minnie

  _minnie Активен член

  Се зачлени на:
  31 јули 2017
  Пораки:
  60
  Допаѓања:
  336
  Пол:
  Женски
  Мари испаничено ја побара Лана и и рече дека оди накај неа.