Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Две различни вери

Дискусија во 'Врски' започната од NoriS1, 7 јуни 2021.

1. fbaby

fbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.233
    Допаѓања:
    11.497
    Па фактот дека те уценува ако не смениш вера ќе стави крај со тебе, тоа е ретардираност.

2. Serap

Serap Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Toj do denes napravil se za mene se sprotivstavil na site pred site izlegol i kazal deka me saka i deka nisto zivo ne moze da ne razdeli no kako sto naglasiv problemot e vo cickomu koj vsusnost toj e retarda. Dedomu e bolen i ne saka da izleze vnukmu od kujka bideki kujkata toj ke e nasledi po smrta na dedomu a deckovo e spremen i da izleze od kujka i sve da napravi da sme zaedno no tatkomu i majkamu i babamu i dedomu ne sakat bideki e sposoben i za se se grizi od edna strana tie od druga jas poradi ta pricina saka da smenam vera misli deka nesto ke se promeni kaj cickomu dokolku stanam muslimanka

3. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    5.304
    Epa stani i uzivaj u zivotot.
    Ako si vistinska licnost mala si, i mislis kraj na svet e ako go otkacisa ne e, ako te saka nema da postavuva ultumatumi veri i cuda.
    Ako si trol sedni uci .

4. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    2.496
    Без разлика дали е вистинска или не приказнава на @Serap, јас имав другарка што од нејзини тинејџерски години имаше долгогодишна врска со муслиман, ме потсети на неа.
    Живот со криење, сите нервозни од двете фамилии, лажење дека прекинале, скришно гледање, се измачи девојчето. Уште тогаш гледавме ние другарките црвени знаменца во таа врска (не дека е муслиман, и бранеше некои работи што според него биле многу либерални и триста глупости што ги имав слушнато) и искрен став мене ми беше да се прекине таа врска, а некои и ја поддржуваа и охрабруваа.
    Премлада беше таа за такво нешто и тие жртви и проблеми што ги трпеше, а тој неколку години постар. Фрли најубави години на тоа, со такви маки и притисок од секаде, на крајот се разделија, не знам зошто, со тек на време животот не однесе во други правци и контактот ни беше намален кога веќе видов преку социјални мрежи дека е со друг дечко.
    Long story short сега е со македонец веќе неколку години, скоро се верија, девојчето пресреќно, врската јавна и без проблеми и забрани, процветала откако си го смени животот. Од заеднички познаници слушнав дека никогаш не била посреќна, а така и изгледа на слики, сјае некако поинаку, ја нема веќе таа тага во очи што беше забележлива во тој период.

Јас не би менувала вера за никого, зошто да се жртвувам толку, тој да бара од мене такво нешто?
    За возрасни луѓе што се свесни во што се впуштаат во вакви врски, некако и ми е разбирливо и ги поддржувам еве. Но, девојки тинејџерки што биле до вчера мислам дека треба добро да си размислат за ова, не е крај на свет и ништо не завршило ако го прекинат тоа. Животот е пред нив, можеби следната врска ќе им биде посреќна и без толкави проблеми.
    Премлади се тие години за толкаво жртвување и промени на животот да се прави за маж...

На Billy Idol, st-el, FridaodaMk и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Serap

Serap Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Ovaj tekst me rasplaka kako uspea taa da go prebolit kolku vreme i trebase ?

6. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.319
    Допаѓања:
    21.894
    Ако не се заостанати, зошто тогаш бараат да смениш вера? Знаеш колку парови знам кај шо секој својата вера си ја задржил и децата ги учат и на двете религии? А во твојот случај не е така.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Serap

Serap Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Poradi cickomuu sto e mnogu bezobrazenn

8. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.319
    Допаѓања:
    21.894
    Се ебала со друг и го преболила. Нели гледаш.

На see.emily.play му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Serap

Serap Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Ili mozebi poradi strav od razdelba

10. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.940
    :D
    Дечкото не се труди ни добра лага да ти продаде.
    Заради чичко му (facepalm)

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Serap

Serap Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Ne e laga vo vrska toa so cickomu no ima i druga vistina toj mozebi se plasi dane dojde edna den do razdelba poradi kavgi i slicno i saka da se osigura deka ke nema kade da odam poveke od koga ke e promenam verata da se osigura deka sum veke vo celost negova i toj da ima pogolema sloboda

12. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.940
    Ти си океј со тоа да се најдеш во безизлезна ситуација?
    Оди зирни во темите за брак низ што се' поминуваат жени кои немаат каде...

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Е добро де
    Знаеш колку народ има државава, ехееее
    Може сто боље прилики си испуштила досеа

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  14. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    3.823
    Мој совет ти е да си заминете вие двајца сами на место каде што не е битно што нациналност си, вера и сл. Само таму ќе имате мир.
    Тука во ова општство и да смениш вера џабе ти е, стално нема да си прифатена или он.
    Љубовта не познава ни вера ни националност ни ништо затоа најубаво така.

Последна измена: 23 јануари 2024
  15. Nivea80

Nivea80 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    176
    Ако си вистинска личност, а не некој што си игра дрндупки тука, само едно ќе ти кажам:
    Подобро ужасен крај, него ли ужас без крај.

16. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    138

Девојко ти го прочитав сите коментари и не ми се верува. 20 години премлада за брак. Сфаќам дека го сакаш, се имаш навикнато на него, можеби е некој богат те издржува. Велиш современи се ама ако се современи дали чичкото ќе се меша во врската на внукот и наредби да дава вера да смениш? Во современа фамилија не се мешаат татко и мајка не пак чичкото да се меша или дедо му. Велиш кога ќе се земете роб сака да му бидеш па и дека ќе те изневерува. Е сега ако мислиш дека ќе е така и дека ќе си несреќна која е поентата да се мажиш па и вера да сменеш? Мене оваа не ми личи дека те сака па и дека се современи. Ако те сака нема да те тера на сила вера да смениш па и да се заканува дека ќе е крај. Ајде малку подобро размисли

На Serap му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.319
    Допаѓања:
    21.894
    Не се оптеретувај толку, таа не тролаше сите тука.

На Hrita му/ѝ се допаѓа ова.
  18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.496
    Допаѓања:
    165.950
    Видов дека ти имаш 20, тој колку има?

Но, ако тебе нешто не ти е комотно, а тој ти вели без то нешто е крај - пресечи ти. Тој постави негова граница на цена да ти е тебе некомотно. Постави и ти граница до каде ти е комотно. Млада си. Ќе имаш уште многу.

И после некое време не боли воопшто и ќе боли за друг.

19. Serap

Serap Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Проблемот е во мене што неможам да разјаснам некој работи во целост во мојата глава, некогаш се чувствувам толку многу добро што сум спремна на сее а некогаш иде до таа точка каде сум премногу опсесивна и размислувам на премногу лоши работи кои можеби несакам да се случат.Најголем проблем кај мене е што немам самоконтрола ни кога сум среќна ни кога сум тажна, нервозна. Во еден период знам што сакам после одреден период не знам и се плашам од тоа што всушност го сакам.
    Приказната за чичкому во целост е точна ете пред некој ден му се јави јас бев до него а тој го праша дали конечно сме снемале контакт или уште требало да чекат на што тој му одговори дур да умриш чекај немат да дочекаш да ме остајш со неа и му исклучи телефон. Но немие проблем чичкому немие проблем никој од фамилијата негова . Проблемот е во мене и во моите одлуки.

Никого не сум тролала само покушував да најдам решение за моите прашања да споделам мислење и слично бев многу емотивно опадната што во моментот чувствував безизлезност.

Последна измена од модератор: 27 јануари 2024
  20. Lilkaa

Lilkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2023
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    620
    @Serap промени ја верата ако го сакаш и онака во еден Господ веруваме.смени ја за на папир а ти верувај си во што сакаш никој нема да те види тајно дали се крстиш или дали клањаш :)

На s.a.m.a му/ѝ се допаѓа ова.