Сега имаме билошка војна корона, од аспект на наука ако гледаме така. Мене искрено повеќе ми се свиѓа со копје па нека победи подобриот. Ниту верата ниту науката се лоши, лоши се оние кои ги користат и прават војни само заради свои цели- МОЌ.
Како и да е, секој мирот си го наоѓа на свој начин, не значи дека сите луѓе на планетава ко ќе им е тешко се осврнват на религијата, секој си имат свој начин за да си се справи со проблемите, а според мене во денешно време на религијата и не и се придават толку многу значење како некогаш.
^^ Не е ич комплицирано. 10 свеќи ќе запалам, и два дена ќе се молам. Ама тоа само од себе не помага. На човек му треба волја и помош. Не можеш изгледа да разбереш. Ти ако тонеш во депресија не ти помага сето тоа. Ќе ти помогне психолог, ќе ти каже и психологот, ако си религиозен мисли на ова она, моли се. Ама сепак тоа се две различни работи, не можеш да споредуваш терапија со религија. И религијата може да ја користиш како помош во терапијата, но не и целосно да се потпреш на религија.
Ако ова се однаса до мене јас се извинувам шо те вознемирив, немав таква намера. Се надевам еден ден ке најдеш одговори на сите прашања.
Ако споредеме Азија(верници) со Америка (атеисти) и дадениот проблем пресметан со статистички податоци, мислам дека е повеќе од јасно...броиките не лажат.
Идам на доктор, зошто некој научник пронашол некој начин за решавање на мојот проблем, и јас сум му благодарен за тоа. Но тоа не значи дека не пости Бог.
Одговарам за ова мислење. Однесувањето на дечко ти е... Проблематично. Бара од тебе да се откажиш од СЕСТРА ТИ ради сопствени предрасуди. Уште попроблематично е шо ја размислуваш опцијата. Денес ова ќе го бара од тебе, во иднина нешто друго. Него се ќе му смета, ти само ќе се менваш.
Од моја гледна точка во МКД НИКАКО!!!! Ако сте еден за друг пакујте куферите и дим од државава, негде каде што се живее без предрасуди, најпрва кочницата од својте дома, а потоа и од околината...
Pa ljubov e ako te prifati so tvojte i se sto e tvoe, ako ne toa e avantura, teska glumaza, stavanje pod svoe za da se cuatuvas nemokna utre da nemas od kogo pomos da pobaras i na kraj se znae zatvaranje u 4zida i sluzenje svekrza i zolvi, izvini ama toj e nekoe tesko kopito sto podaleku od nego...
Тешко би успеала таква врска во нашата земја и нашето општество.Кај нас сеуште е шок за некој кога ќе се слушне дека се доста голема разлика во години,а не за врска со различна вера.Јас не сум против таквите врски.Можеби ќе има голема и силна љубов за која што вреди да се бориш.Сепак не знаеме што ни носи животот.