Bi izlazala ako bi rekla deka ne sum dvolicna.Vsusnost site sme...nekoj poveke,nekoj pomalce.Ponekogas mora da premolcam,da podgoltnam nekoi zborovi,da izreagiram kontra mojata priroda,se' so cel da ne bidam pogresno sfatena.Licemerna sum koga kazuvam beli lagi,za da ne gi povredam bliskite i lugeto sto mi znacat...
Мразам дволичност. Еве и еден пример: Со дечкото што раскинав и станавме непријатели, многу го мразев, а негова вина беше. Почна да ме вреѓа зашто јас му раскинав а он уште ме сакал. Недораснат. Другаркиве сите беа протов него. Ако нешто ми "мрчи" (извинете за изразов), одма му се фрлаа, и овој не смееше да писне. После некое време другаркиве почнаа да се дружат со него, да зборат на тел, да си коментираат на слики.. А другаркиве уште со мене се дружат, ама не како порано. Рекле дека јас не сум го ценела тоа што они го направиле за мене, а нема врска, тоа многу ми значеше, и сум им се заблагодарила за тоа 63628 пати. Не знам со што заслужив вака да ми направат, можеби со тоа што се однесував добро со нив? Ама не се единствени на светов, најдобрите 2 другарки си останаа од моја страна, а и јас имам со кој да се дружам.
За жал секој од нас еднаш во животов макар бил дволичен на некој начиин... Меѓутоа има луѓе што тоа им е како да кажам начин на живот гледам да стојам подалеку од таквите зрачат со премногу негативна енергија... Знам дури дека одредени особи кога ке ме видат и нели она као им е многу мило што ме виделе ама као и она ке земат да те изгушкаат а знам и тоа како знам дека во тој момент преврќаат очи ...
Секој е дволичен на свој начин. Кога ќе се каже дволичност првата асоцијација е на некој што се прави добар, а всушност е лош. Ќе наведам неколку примери дволичност *Личност што се прави добра, а зад грб ти мисли зло *Личност што се прави лоша, а зад грб не ти мисли лошо, дури прави и добро *Личност што во јавност изгледа среќна, а всушност не е *Личност што со одредели личности е фина, а со други е саркастична *Личност што во јавност е многу мрачна, а всушност е голем оптимист и светла личност И вакви примери можам да набројам уште многу. Поентата ми е - Размислете пред да осудите некој дека е дволичен. Не знаете за каква дволичност се работи и која е причината за тоа. Затоа што сите имаат и добри и лоши страни.
дволични сме сите на некој начин...ама ги мразам оние кои се преправаат дека ме сакаат а позади грб одма дрн дрн јариња а у денешницава сите се такви.е ја тоа не го можам ако некшто ми сметаш или не те сакам ке ти кажам во лице па светов три пати нека се сврти ако сака
Имам проблем со ова. Не знам, како некој вид на дволичност да е... Значи во моменти сум супер, расположена, но несвесно станувам агресивна. Вака е секогаш. Како да имам лоша, темна страна која што содржи сарказам, антисоцијалност, тогаш кога таа страна ќе се покаже, секој ме нервира и ми се случува да се издерам на некој без причина (според него). Не се трпам ваква, не можам да живеам со тоа што ги гледам сите како се психички малтретирани од моја страна... Моја лоша страна. Сум се обидела да зборувам за ова со поблиските, но не ме разбрираат. А не знам ни дали некој од тука ќе ме разбере...
Тоа не е дволичност, дволичните се свесни за нивното лицемерие и тоа се однесува на меѓусебните односи со околината а кај тебе се работи за твоето лично расположение кое се рефлектира кон другите. Кај биполарното растројство се среќаваат такви симптоми на нагло менување на расположението но не верувам дека ти е тоа сепак тоа е покомплексно нарушување, и јас на твои години бев многу чудна и брзо менував расположение, периоди се во прашање... Инаку не сум дволична чак што више во некои случаи и губам поради мојот искрен пристап затоа што не знам да глумам и директна сум и не бирам со кого и како, едноставно не знам да правам лице и тоа го сметам за доблест иако и не е баш мудро али ретко е а се што е ретко е бесценето.
Вака сега.Дволичност не можам да поднесам кај луѓето.Има некои шо се дволични.Како парата се бре.Во каква смисла?Кон тебе секогаш и секаде да се однесуваат како со некој партал како да си никој,како да си обично ’рѓосано парче железо,како да си нешто безвредно....е и кога ќе им треба помош кажи ми симонче како е ова,дали го има ова во книгата,ај објасни ми за ова,симонче ај стани раскажи,симонче ај поможи,не го викај професорот(демек сега се добри и фаците ги прават како кученцата од анимал планет емисијата So Cute шо е)...немам коментар.Да си тука само кога им требаш.Да те бараат само кога имаат потреба.Е такви луѓе ме нервираат.Некогаш не ме нервираат.Некогаш копчето Ignore го мавам.За такви нема место во мојот живот,ниту пак за другари?Ау..ноу едно ќе згрмам за да имам другарство со дволични.Мислам јас таков поглед имам кон тоа.И не е убаво некој да е дволичен.Зошто да се расипани луѓето?А и зошто(ама што да правам така сум воспитана) да имам љубезност кон сите?Е не можам кон сите.Некои и не заслужуваат бре.Не заслужуваат.
Nikogas ne sum mozela da ja razberam ovaa osobina.Lugjeto so mene si se sekogas na cisto.Tocno se primetuva cie drustvo ne mi godi, a kogo sakam iskreno od srce.Ednostavno toa e sto e, nit pravam lice nit sakam da mi pravat.Alergicna sum na lazni nasmevki, prejaki pregratki neiskreni komplimenti.Jazikot moze da kaze se sto sakate da slusnete, no od liceto mnogu poveke se cita.
Дволичноста е една од најмизерните особини што еден човек може да ги поседува. Сум познавала и познавам многу такви и ги избегнувам. Затоа имам помалку другар(к)и но на место. А јас не можам да бидам таква. Јас сум секогаш искрена и реална и таква од чии реакции се може да се прочита. Ништо не кријам, секоја емоција ми се гледа на лицето затоа што тоа ми е едно и вистинско, без никакви маски.
Не ме научија да бидам дволична и понекогаш сама си барам да научам. Некои луѓе го заслужуваат тоа, но кога ќе размислам подобро мило ми е што се истакнувам од другите и што ја немам таа карактеристика. Среќна сум што можам на луѓето да им го кажам тоа што го мислам. Според мене жалосно е што постојат такви личности.
Не сум дволична, а и таквите луѓе не ги сакам. За жал секојдневно сум опкружена со такви лица и им се чудам како можат дволични да бидат.
Дволичноста гуши. Колку и да не си дволичен, постојано си опколен со такви луѓе. За жал, нема мир од такви луѓе