нели може некако да ја излажете да отиде на лекар со изговор дека ќе и даде апчиња за да спие подобро за да не ве слуша кога се "карате". А докторката да и даде упат со изговор за рутинска контрола проверка на крвна слика. Немора се пред нејзе да зборува. Доволно е само да ја прегледа за да процени дали е тоа во што се вие сомневате.
здраво , дајте предлог за државен невролог за деменција? ми го зборат дерменџиев ама тој е во систина. И бидејќи нели нема лек, а сите викаат порано да се почне со терапија, каква терапија даваат?
Др Петар ( не ми текнува презиме ) во 8 ми срптември Ме погоди темава деменција Мислам дека можам да ви дадам совети за темава Јас поминав 1 година со татко ми секоја фаза од мозочни удари до васкуларна деменција до алцхајмер последен стадиум до агресија до доктори невролози психолози домови психијатриска болница Бардовци полиција брза помош на крај и до пелени и за жал ништо повеќе не можев да направам . Сега сум без него претешко е но се измачи и тој и јас и мајка ми … Премногу тешка ситуација и за болниот и за тие околу него