Зошто денешните женски паѓаат толку ниско?! Неможам да ја сватам денешнава младина,чупинава особено... Што глумат бе,што се занесуваат!? Фраерка си ако си пијанаа,ако секоја вечер муваш друг,ако заедно со твоите другарки ги тепате оние кои ве нервираат или си пишуваат со вашиот симпатија или пак се боцкаат на фб и случно...се се врти околу фб! Па нема веќе искрени пријателства,нема машки...глупав си ако учиш,фаца си ако си на полагање со можност да останеш ако не ти поправат некој кец на совет!! Незнам веќе што да кажам,СЕ ЗГРОЗУВАМ СЕКОЈ ДЕН СЕ ПОВЕЌЕ,СТРАМ МИ Е ШТО И ЈАС СУМ ДЕ ОД ОВАА ГЕНЕРАЦИЈА! Но, стварно не ми е јасно ЗОШТО СЕТО ОВА,НЕМАМЕ ЛИ РОДИТЕЛИ ДА НЕ ПОДЗАПРАТ или...!?
Зошто денешните женски паѓаат толку ниско?! Aмериканските филмови им удриле во глава само тоа можам да кажам
Како прво не можам да и се начудам на глупостите кои ги пишуваат на фејсбук и оние статуси бев дрво пијана,се начукав вчера мислам хелоуууу се фалат што биле пијани како да направила којзнае што.Исто така во денешно време девојчињава се бетер од машките,се муваат со кој стигнат секако чест на исклучоците.А како што гледам и напредни станале уште од петто оделение ако не и порано си фаќаат дечковци мислам што знае дете од 11 години за врска и љубов .Исто така на фејсбук си пишуваат интимни детали од животот како да пишуваат во дневник а притоа со тие нивни исповеди и цмиздрења ги замараат другите.Се сликаат разголени во провокативни пози за еден беден лајк,притоа се тагнуваат 50 пати а не сфаќаат колку изгледа тоа бедно.Се на се како што сме тргнале далеку ќе стасаме со нашата прекрасна младина.
Има една поговорка што ја кажал Тито со ваква омладина нема потреба да се грижиме за будучноста со ваква младина нема будучност !!!! Не ми се допача начинот на кој се однесува денешнава младина прво нема искрено пријателство ,сите се лицемерни гледаат само ти зезнат работа,не знаеш кој со кого оди -денес тешко да најдеш некој верен дечко/девојка.се пијанчаат.се дрогирааат и се ку*ваат дури загрижувачки е затоа што не знаеш на какви пријатели или партнер ке налеташ затоа што има некои си ставаат маска на лице и се прават светици /светци иако кога тогаш маските паѓаат само да не биде предоцна
катастрофа со еден збор,пијани секоја втора вечер со друг,секој месец е питање:леле ке ми дојде ли? Сликање на гаки за профилна на фб абе катастрофа катастрофа
Мене денешнава младина ми е Ама може и тоа да се искорени, да сака државата; нека се отворат поправни домови - правиш проблеми у школо, се облакаш ко во бордел да работиш ? Марш во поправен таму ни интернет, ни телевизија, ни мобилен телефон ништо нека ги изолираат и челична дисциплина. Ем оние што ја претерале работата ќе си ја најдат казната, ем останатите ќе фатат поука, ќе се исплашат и решен е проблемот не е тоа нешто тешко да се изведе само треба да се сака. Ама не, им дозволиле што сакаат да прават и сега се наку*чиле им се можело демек, а кој од кој понеписмен и поглуп (не викам дека нема исклучоци ). И веќе ми е преку глава од американизираниве ку*вичиња (шлиц до пиц, деколте до пупак) и педерчиња (кои бтв по примерот на нивните врснички почнаа да се шминкаат дури, пудра и сјај за усни им е обавеза) а колку и да е иронично моделот со поправните домови успешно функционира токму во некои американски сојузни држави
е пааа, да девојчињата на 13 години носат штикли 15ка, со цицките надвор, минич до пич, се муваат секоја вечер со различен, и мислат дека ја вртат шемата у скопјево...а машките, како и секогаш се недораснати, минимум 4 години поназад од девојчињата, и се понашаат ко деца младината, е на фејсбук секако тоа сакаат да се возрасни, а всушност во паметот се однесуваат ко 5 годишни дечиња...И да, фаца си ако си начукан, надуван, со цигарата надвор, во 4 саат сабајле
Тоа што доста добар процент од денешната младина е тргната по лош пат е факт. Околу причината за тоа не коментирам, се искажав неколку страни назад, но најсмешно од се` ми е кога некој 2-3 години поголем од мене ќе ми рече: „Ееее, ние кога бевме мали живот имавме, да видиш како живеевме...“ Да де дедо. Ораше секое утро, м ? Истиот пример вчера со брат ми. Како да не го гледав јас кога беше на мои години. Има разлика, да, сега е полошо и оди на полошо и полошо, но да не се лажеме, младината уште неколку генерации назад е почната да оди во обратна насока, а со тек на време само се зголемува процентот на такви деца. Чаре е да не се пробува да се промени околината, туку секој да се промени себеси. Освестување. Повеќе од сигурна сум дека половина од тие што тука глумат лудило како се добри дечиња и се фини на мајка прават барем 70% од глупостиве. Значи прво сменете се себеси, гледајте реално на проблемов, а потоа капка по капка ќе се освестуваат останатите.
Јас незнам како може еден родител да го пушта детето да се "журка" до 3-4 сабајле у седмо одделение !?!?! Се зачудив кога од дискотеката си заминав во 3 и 45, а комшиката моја која е иначе сега ќе биде 8 одд уште се маваше на подиумот како некоја невидена. После друг ден гледам девојчиња 12-13 години, летва пијани се качиле на клупа на парк и пеат, се смеат на глас, идат едни машки покрај нив и овие женскиве први нив ги задеваат... Абе страшно е тоа, нека си ги приберат децава после кога нешто лошо ќе им се случи во другите ја бараат вината
Значи за се се криви родителите...леле кога ќе ми текне ние што убаво детство си имавме...жмурка, брканица ехеее ...а овие денешниве деца за нигде се бре секоја вечер пиани, кажуваат се мувале со 2-3ца вечерта ии тоа уште го сметаат за некој си УСПЕХ, уф ми се гадиии...АБРЕ ИМАТЕ ЛИ ВИЕ РОДИТЕЛИИ??????
ах родители (иронично) некогаш мислев дека моите се престроги,па дури и кај баба ми и дедо ми као бев на гости беа строги,го немаше ова,се знае иди прошетај ама до толку и толку дома,сум трчала до дома! ако сум задоцнела коа ќе ми опнеле казна одма другиот викенд нема излегување (зборувам за викенд) не за секој ден ехеее тоа во никој случај,ако сум застанела со машко ми било страв некој да не ме види,ќе каже на моите,срам ми било бе,да застанам а не пак да се мувам, нее тоа немало никаква шанса.. ех кога ќе споредам како јас се однесував на нивна возраст,и како тие се однесуваат сега,просто незнам што да кажам,а има многу,неможам да ги дефинирам овие работи,не не неможам. секогаш кога ќе видам некое распуштено девојче на мали години знам да си кажам,ах јас кога ќе имам ќерка..
ех.. на времето игравме жмурка, граница, се бркавме идевме на љуљашки тоа беше време.. многу им благодарам на моите што ме израснале нормално, сум имала све и за ништо не ми бранеле ама све у нормала! мое прво искачање беше кога се запишав во средно и додека сите мои другарки седеле до 1-2-3 јас имав дозвола до 12 само и не дај боже да закаснам? не ме тепале ама друг пат нема искачање... и секогаш сум била отворена со мајка ми ит атко ми никогаш не сум имала потреба да лажам или кријам и секогаш се наоѓало компроис! само тој што бил строго одраснат на ист начин ке ги воспитува своите деца.. и нормално не се децата криви за ваква младина туку родителите! се мора да дојде од некоја последица затоа немаат ни почит кон постари луѓе ни основно понашање ниту култура. кај сум смеела јас бе да идам да кршам или да вриштам или да скокам кога сум била на гости? со поглед сум ја разбирала мајка ми кога ке ме погледнела така со очи демек седи мирна! и толку
Влекувам во диско, и што да видам јас најстара Абе денешната младина е да ја ставиш во вреќа и сите до еден со една палка да не гледаш каде маваш. Па да видам дали ке им текне уште на 12 години да мислат на секс, на 15 години на дрога, и на 17 години да бидат мајки. Гуски бе.