Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денешната младина...

Дискусија во 'Психологија' започната од Offspring, 4 септември 2010.

1. Bela.a

Bela.a Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    31
    Не само денешната младина туку и денешните родители..... :x
    Сега сум на гости кај роднини и во комшии отидов на гости кај едно девојче кое е неколку месеци (3-4),се друзев со неа како мала.И што да видам.Прво е несредена,не личи на девојче,а имаше машко таму.После пушеа цигари и во рок од половина час исспушеа 1 кутија и тоа пред родителите и баба и :x .Исто така збореа за др девојчиња,дека некоја била скината незнам што.... :x :x И јас фино лепо си станав и отидов.Немам мн другарки и другари,ама па јас немозам така.Узас е денешната младина,не сите,туку повекето,и не планирам со такви да се друзам.Подобро сама отколку лошо друштво..

2. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Колку само ми е смешно, а воедно и жално, кога ќе прочитам статус на фејсбук од некое девојче на мои години или уште помало од ваков тип :

- Сакам да сум само мало девојче кое незнае да сака и нема никаков проблем освен како да ја облечи омилената кукла .

или пак :

- ххх went from being "in a relationship" to "single" .

И одма на ова следуваат коментари од нејзини врснички:
    - Omggg kretennn : @
    - Srceeee ne sekiraj se ke si najdis ti poubav ovoj ne te zasluzuva!!!
    - Omggggg macheee ne sekiraj se, ke mu vratis za ova !

|(

И не само статуси на фб, ми се гади кога ќе видам некое девојче на мои години каде што носи штикли 15ка, мини сукњи и за малку да си ги искрши нозете по пат.
    Подобро кажано, се чувствувам како изрод !
    Јас луда ли сум, или пореметена, што кога ќе зајде сонцето излегувам со друштво да играме кошарка, облечена во шорцеви, маичка и старки и се враќам дома најкасно во 9?
    Дали нешто не е во ред со мене што јас со моите скоро 13 години никогаш не сум излегла во кафич или во дискотека, никогаш не сум пробала алкохол или цигара, никогаш не сум била излезена покасно од 9h, и никогаш не сум облекла штикла, па макар и од 5 цм?
    :x :hai:

На M.a.r.i.l.y.n, Sara123 и ice.woman им се допаѓа ова.
  3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Денешнава младина поточно поглемиот дел се страшно површни во се. Има исклучоци сигурно, но таквите за жал од претходниве не можат да излезат на површина. Впрочем како што е ова хаотично и несредено општество таква е и младинава. А феминката погоре што спомна за тоа се заслужни голем дел од (не)родители, не знаат што е воспитување во вистинска смисла на зборот.

На d.i.n.a и Stoimenovska им се допаѓа ова.
  4. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    а бе сите се такви 14-15 год...носат штикли негде до 15 цм ...оо боже знам дека е убаво ама за мали до 14-15 немам видено олку да се носело ..ај се носит до 16 или 17 год до натака .. аман веќе.

5. Super-Girl

Super-Girl Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    [СДК] Сакам да кажам...

Epa vaka dragi moi (i ne tolku dragi)
    Sakam da kazam... zal mi e za denesnive generacii :/ tolku se bedni i mizerni, beskorisni i ocajni, zavisni i robori na samoto postoenje, drva nedodelkani, nesposobni i bescelni.. Bez nikakva smisla za zivot, ustvari ziveat vo iluzija i farsa i sekoj na sekogo se zali i glumi zrtva najgolema i samo se zali i ne prevzema nikakva inicijativa i ceka da mu padne od nebo zosto taka e polesno neli? Toa e taa mizerija na 21 vek. Oglupavea decava na facebook, ziveat za lajkovi, vodat klise muabeti, stavaat sliki so 0,19 g alista na niv.. Dvanaeset godisni patat od ljubovta, a uste gazot neznaat da si go izbrisat :/ Se prasuvam kakvi vreminja dojdoa, na sto se dolzi celava beda? Moze li da se vrati vremeto koga decata bea deca i skokaa na lastik a ne na k*r? Zalno.. Neznaejki ja vrednosta na svoeto postoenje tie talkaat od edno na drugo, Nevozmozni se. Posle ja sum bila hejter. Iskeno zal mi e za niv :worried:
    [mod-kirilica:1y8x9ooj][/mod-kirilica:1y8x9ooj]

6. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    [СДК] Сакам да кажам...

А тука си и ти, со твоите 16 години, толку возрасна и зрела..

7. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    [СДК] Сакам да кажам...

Твојот пост ми го привлече вниманието. Делуваш како да си разочарана од нас, новите генерации. А си се запрашала ли дали и во вашите генерации имаше вакви деца?Многу битно е тоа што денешните генерации не се создадоја сами, огромно влијание врз нив имаат мас медиумите, средината и најбитното родителите. Секој родител го воспитува детето на најдобар начин, сметам дека не постои родител кој му мисли лошо на сопственото дете. А детето како враќа, е сосем друг муабет.
    Ти мила, како индивидуа немаш никакво право да осудуваш друга индивидуа бидејки секој го прави најдоброто за себе. Велиш неспособни деца има, има секакви но и во ваше време ги имаше. Татко ми има еден куп познаници што до ден денес не прават ништо за нив, и сега и нив ќе ги ставиме во нашата генерација? Секогаш постоеле деца кои место на ластик скокале на нешто друго, само вешто се криеле. А за откривање на вредноста на своето постоење, ќе ти го кажам само ова. На 16 години да се осознаеш самиот себе, треба да си легенда. Во периодот на адолесценција е најтешко да се спознае доброто и лошото, да се направи разлика меѓу правилното и погрешното, а уште потешко е да се даде статус на една личност дали е добра или лоша. Подоцна по 18 година, е многу поинаку. Личноста веќе почнува на поинаков начин да го гледа светот.
    Незнаам зошто ги хејташ другите. Престани да мразиш и сврти се на убавите страни на животот. Ако толку ти сметаат новите генерации игнорирај ги, дружи се со старите. А ако се грижиш за тоа, како ќе биде кога ќе имаш деца, лично сум убедена дека ќе ги востпиташ поинаку од нас генерациите кои водиме клише муабети и се сликаме голи за фб

8. Super-Girl

Super-Girl Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    ako sum 16 ne znaci deka se odnesuvam kako niv ;/[mod-kirilica:2k67jpb0][/mod-kirilica:2k67jpb0]

9. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    Пошто ако почнам,ќе напишам есеј за ова,мислам дека би било доволно ова.
    85 проценти од децата од новите генерации се ужас. Очајни сте.
    Секоја генерација си има своја фалинка,оваа новава има YOLO и SWAG. Буквално не може да биде полошо. И не,не знаете што е добро за вас,пошто да знаевте и да мислевте на време немаше да цмиздрите по Фејсбук и да ги спремате роднините да ве гледаат на 16 and Pregnant.

На julie77, Miss.Ricci, antonina и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    На ice.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    :puke: Ова е ужасно, како 15 годишна се срамам што оваа ми е врсничка! УЖАС! :puke:

12. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Како продолжение на видеото со магарицата се огласува и некој поранешен другар на девојчето што плачело како магарица. (да имаше тема ќе го сместев видеово во трагикомични видеа)
    Еј со што се занимава денешнава младина бре :o
    Погледнете:
    http://www.tvpaket.com.mk/zabava/1065-2 ... 5-09-55-10

13. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    цццццц што е со децава, ова не е младина, туку ова се деца! Ама не се криви они, криви се родителите! КОга би имале доволно обврски, не би имале време за вакви глупости на памет да им доаѓаат! Курсеви, спорт, училиште, танцување, уште што нема за да се исполни времето на детето, за кога ќе си дојде навечер дома да неможе да мрдне од умор, а не пушти ги по улица и после чуди се!
    Ова се само неправилно насочени деца.

14. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Ова го имаше и во "наше" време, само немавме сите камери и мобилни да документираме се и свашта, секакви перверзии и глупи муабети, а дека имаше секс на 15 год - имаше...Не било можеби толку често а и кој да знае, се' се сведуваше на шушкања, било-не било, фалење пред другари само ретко кој од нив ќе ти поверува ради љубомора нормално :D Не дека треба да се прифаќа како нешто нормално, ама пак не треба и да се создава толкава фама, како да првпат гледаме и слушаме...Глупи деца имало и ќе има, само да не оди на пораст па епидемија да се створи...
    Освен ако веќе не е стварно нормална работа секс на 14-15 и скоро секој е како девојката и дечкото на видеото, тогаш се извинувам, се' нека оди по ѓаволите...

На vlubena му/ѝ се допаѓа ова.
  15. meow22

meow22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    80
    Да, се догласувам дека родителите се највиновни за (не)воспитувањето на своите деца, но има деца што пред родителите се божји бубалки, а инаку се чудат што глупост да направат, исто така има родители кои не употребуваат компјутери и не можат да видат што прават нивните деца по фејс... според мене во овакви случаи не се родителите криви, туку влијанието на опкружувањето, општеството.

16. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Дали верувате дека вчера цел час си потрошив залудно гледајки ги видеата на тоа фамозното ,,популарно'' детиште Мони? ... Простете на израз меѓутоа јас веќе незнам како да ја наречам.
    Знаете, а и претходно се имам изјаснето дека сум слободоумна и речиси никогаш не им судам на луѓето.
    Но, луѓе ова е НЕВОЗМОЖНО да остане непрокоментирано од моја страна. |( Башка од нејзините видеа и одговори на ask.fm. останав буквално вака. :o Пазете. јас останав вака, а може само да претпоставам каква ќе биде реакцијата на нејзините родители доколку дознаат за она што го сторила. Впрочем, ако веќе и не дознале :!:
    Замислете си, таа го раскажува цел настан без усул! :fubar: Во кратки црти, има видеа во кој раскажува кој бил оној кој имал односи со неа, начинот на кој дошло до сексуалниот чин, местото каде го сториле тоа и ред други работи...
    Па еден период така читајки си реков во себе...Во ред е Валерин. Има секакви. :| Мора да се најде по некој изрод...Но, она што мене буквално ме фрапира е самиот факт дека илјадници други нејзини врснички ја подржуваат! Еве, отворете и сами и уверете се! Замислете, тие ја фалат, преку коментари ја опсипуваат со љубов и поддршка. И се восхитуваат на храброста, што успеала јавно да се прослави со некој си каприц.
    Додека има уште една група. Втора категорија кои ја ,,тролаат'' поставувајки и некои двосмислени прашања за кои таа кутрата не сфаќа дека се наменети за да ја стават во стапица. Поточно да излезе на виделина дека не ја кажува вистината. На пример имаше едно прашање каде
    Ја прашуваат дали дувала џоинт? На што оваа претходно одговара негативно. Но, подоцна на истово прашање кое е поставено од некој друг, а притоа има срциња, смајли и срдечни поздрави после него, одговорот е потврден.
    Дури имаше и едно видео во кое ги поздравува професорите при средното угостителско училиште ,,Лазар Танев'' во кое се изјаснува дека не е добар ученик и дека нема да учи. :D
    Не е за смеење луѓе, ама не е ни за плачење, сама си го бараше. Требала да мисли на време...
    Одвратно. Засрамувачки... А она што најмногу иритира е дека неа и е гајле што кажала, неа само и е битно да биде уште по популарна и да привлече внимание. Па ви се молам, ако не е така зошто би одговарала на сите прашања? А и згора на тоа прави видеа, до нејзините квази - троли фанови :D на кои им се заблагодарува на поддршката.
    На крај само ќе додадам, браво Мони, браво младино. :clap: Алал нека ви е бидејки успеавте да ме убедите дека не бива ништо од вас. -.-
    Па, тешко на тие деца на кои ќе им бидете родители за едно 7-8 години максимум, недај боже и двојно порано. Зошто како тргнала работава, не ќе да е на арно. |(

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  17. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Имам 16 години и можам да кажам дека до сега никогаш се немам напиено.. Кога ќе искочам со друштво ретко да пијам алкохол,ама ете се случувало 2-3 пати по една чашка мартини да испијам и тоа е све.Не пушам , одвратно ми е цигарето..Не се дрогирам.Примерна ученичка сум.Се гордеам со себе.Имав само еден дечко,т.е сеуште го имам.. Имав објавено дека раскинавме ваму таму..Ама се средија работите фала богу уште малце ќе бидат 9 месеци како сме заедно.Среќна сум...И моите родители се многу горди на мене.Се враќам накај 1 часот кога искачам и мислам дека е сосема доволно:) .. Криво ми е кога гледам деца на 12-13 години како ги менуваат дечковците секој ден различен,некои имаат и односи.. ја на мои 12 години не знаев што значи тој збор.. Со цигари во раце се курчат мислат дека тоа е нешто убаво.Но тоа е,кога сите би биле исти ,не би било интересно и ако во оваа ситуација ова е жално . :)

18. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Денешната младина... ОДИ ВО ПРОПАСТ :x :x :x

19. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Денешната младина е во голем напредок благодарение на западњаците.
    Сакавте да бидете напредни и современи како нив, е па сега сте чак и понапред.
    Да живее Америка!

На julie77, Sara123, meow22 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Neodlucna-devojka

Neodlucna-devojka Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    И јас спаѓам во оваа денешна младинна и си признавам дека и јас сум понапредна како и голем број,ама не пушам,не пијам,не се шминкам,не излагам касно,туку го правам тоа што ме прави среќна.
    А тоа е љубовта и не гледам ништо лошо,дури и невиноста ако ја изгубиш на 15,важно е да бидеш спремна и да го направиш тоа со некој што се сакате. :)