Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Денешната младина...

Дискусија во 'Психологија' започната од Offspring, 4 септември 2010.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Јас имам сестра 14 години, во Фебруари ќе полни 15.
    Моите ја пуштаат до 12ч. Многу ретко еднаш во месецот ако се случи до 01ч.
    Но пак пред 6 години кога јас бев на нејзина возраст,сосема друг беше ставот на моите до 10 преку сила.

На AlanisM му/ѝ се допаѓа ова.
  2. milenna.torres

milenna.torres Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    120
    Аха,чекај а кај се муабетиве за ДЕЦАТА од по 12-13 години за нова година пијани се шлапкаа со 20 годишни ? Е, ги нема и сега слушај,читај што сакаш...3 другарки се и нели нај популарни во градот..Се запознав со неа по прво,а во трето ми кажа кој и бил првиот со кој се мувала..грозно да.И во градчето наше,кое не е баш мало,ама не е и големо и секој за секого знае,тие трите се познати како уште од мали расипани.Е,да излагаш надвор на полноќ на нова година и ги гледаш пијани,се шлапкаат со 5 години поголеми од нив,со едната рака го зграпчила таму каде што не треба, а во другата што друго ако не-ЦИГАРА.И,да утре дента видеа на аск со прашанја : беше пијана ? - Ма нееее никако! пушеше ? -За каква ме сметаш ти бе мене ? Се имаш мувано ? -Ау не скраја да е! Да,да скраја да е ..а тоа што секое машко збори за тоа како се смувал..абе не сигурно лаже,оти нели сите се криви само она е правата во овој случај...Не сум ногу голема за да попувам овде .али ја кога бев 12 ми беше срам да побарам повеке од 9 часот надвор..Уште повеке да одам секоја сабота и недела на родендени од 10 до 12 ч. Ама не се само децата криви,криви се и родителите.Таа се ку*** низ град до 12 ч. а после 12 дома е невино мамино мазе кое не гледа ништо друго освен примерност..Чекај,чекај на што личи ЖЕНСКО девојче од 12 години да пишува статуси од тоа како не се секава што праел таа вечер,па чека да и кажат другарките кои исто така таа вечер биле ЛЕТВА.Прво дете е од 12 години ,а второ женско е бе..Гледаме филмови сега историски,ако не историски гледаме народни прикаски уште малце и срамно било маж да се опие а не жена ..А сега се пијанчат на велико и мака си немаат -.-

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    И јас имам сестра помала од мене 12 години има, уште не излегува ама ете за нова година си беше со друштво. А јас нова година со друштво видов во средно, предходно во комшии,2-3 другарки. А оваа сега е лудило. Но гледам ги поврзувате миничите со младинава, мое мислење е дека секој на кого му дозволува телото си носи кратко, и јас носам, цело лето сум во кратко или фустанче или сукња. И не сметам дека сум вулгарно облечена, знам да се облечам пристојно а да не сум во ролка и панталони. Едно се открива или нозе или деколте. Во зима не се излегува во летно фустанче ни па во лето не се носат само панталони. Сметам дека ќе е многу невкусно ако девојче од 15 години излезе во град во сукња до колена.

4. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    - :!: Епа знаеш ние за темава можеме до сабајле да збориме .. исто ко на дрво да збориш, проблемот е во тоа што кај сакаш да им помогнеш и да им укажеш дека тоа што го прават е погрешно, на крај ти ќе испаднеш крив..Така да јас порано се замарав, зборев до 101..као сфатив дека никој не ме рецка и не го интересира..се откажав, па на крај краева она има етикета на ефтина не јас. :P

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TralalaScorpio

TralalaScorpio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    51
    Денешната младина... испустена.

6. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    Денешнава младина е за жалење..Си фаќаат дечковци на 9 , невиноста ја губат на 12 ..Се шетаат пијани по улици , се маат , се трезнат , прават глупости.Во наше време да видеш девојче од 12 години на штикли беше најголемата брука.Сега како да се гордеат со тоа.Многу е променето.Игравме надвор и лето и зима а сега од компјутерите не се одвојуваат.

7. Sar4etooBe

Sar4etooBe Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    Јас сум дел од денешната младина имам 13 години од оваа година почнав да излавам инаку претходно само нова година и први мај од 5 оделение што славев со другарки и не важи тоа за сите девојчиња дека на 12 имале дечковци дека се мувале со сите нема врска можеби има некоја која што го прави тоа но немора тоа да значи за сите.

8. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Во „наше време“ и денешново време не е исто.Неможеш да ги споредуваш,сега каде каде е се понапредно,почнувајќи од технологијата итн итн.
    Порано било брука да видеш на 12 години девојче со штикли,имало и такви,па што?
    Реалноста е што порано многу помалку се замаравте за животот на другите.Порано си имавте повеќе обврски,немало секој ден на кафе и оговарање,немало тоа што сега го има.Затоа и тогаш не сте се замарале за животот не другите.А сега,преувеличувате некои работи,и толку се замарате што не сте свесни.Денес зборувате секако за тие што биле на штикли на 11 години,за тие што се измувале на тие години итн,а не сте свесни дека кога ќе имате дете може детето ваше да биде и полошо од тоа дете што сега го исмејувате. Јас не велам дека треба секое девојче да носи штикли на 11 години и да се мува.
    Денешната младина е таа,и ниту ти ниту некој друг може нешто да смени.

9. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Да никој нема да ги смени .За денешнава младина дека е доведена на ова ниво криви се како прво интернетот ,на него гледаат се и сешто читаат што треба и што не треба,како второ родителите што несакаат ни малце да ги искараат ,него од мали сакам ова сакам она дотерани ова она ,а порано беше многу поразлично ,игравме со топка ,игравме разни игри на улица ,сега децава не знаат да играат ништо ,уствари и не знаат такви игри него само овие на комјутер,друго и не знаат освен да се сликаат за на фб и да збираат лајкови,некако повејке се во визуелниот свет отколку во реалниот ,како и да гледаш од која страна да гледаш пак излегва комјутерите се криви за све ,сега нормално со некој дечко дека можеш да си пишиш на фб ,а порано кај ке го најдеш да пишиш? Исто така да не речам уште на 12 години со штикли на што личи? Сосила се прават старолики ,се такмичат која е поубаво облечена и колку високи штикли носат,и кој прв ке фати дечко значи катастрофа .

10. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Донекаде,и интернетов е корисен.Т.е интернетот е многу корисен за тој што за што и како да го користи.
    Јас сум запрепастена од оваа младина,еднинствена сум што делам од другарките.Тие ми се чудат што читам книги,што по цел ден гуглам на интернет,се информирам,а додека јас им се чудам како може по цел ден со дечковци да се гледат,и да гледат да си купат што е можно покусо за да му се свиѓа на дечкото.
    Ало :fubar: .

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Може не си во тек :DDD Не знам колку години имаш, ама тоа да си запрепастена од тоа што другарките имаат дечковци а ти не, неможам да ти го разберам... Во врска со купувањето миничи тоа си е по вкусот на твоите другарки, се гледа дека немате ист вкус. Феминката горе добро го кажа тоа со '' ..Си фаќаат дечковци на 9 , невиноста ја губат на 12 .. '' Тоа е реалноста

На owl-ribbon му/ѝ се допаѓа ова.
  12. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Каков вкус бе !! се опседнале со некој вкус на гардероба ,наместо за друго нешто да се интересираат како на пример спорт,некои други натпревари и активности како порано, тие уште не родени се фатиле за штиклите,ке му дојде време за се , е па затоа е таква младината денес да речам на некој начин изпустена.Па имало голем број на абортуси во последниве години особено кај малолетнички ,ке има кога сакаат во све паметни да се прават и демек зрели за тоа што го прават .

13. marta.99

marta.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    134
    забегаа скорз.. и ние бевме деца бре ама си имавме детство ние овие денешниве тешко дека го проживеаа своето детство,одма се фатија на штиклите на миничите која покурвесто да изгледа која по кусо да носи абе ужас и после цацко и е крив што останала трудна и тоа на 12 години човече -.- , гледаат која попрво ќе измува што е можно поголем број на машки или која повеќе дечковци имала хаха трагикомедии. има време за се се со ред ќе си дојде полека ама они сакаат све на брзина да го иживеат животот а незнаат газот да си го избришат( простете на вулгарноста :D ) а машкиве па од компјутер не се симнати цело време и така кантер па кантер епа дојдии.. ете тоа ти е младината ќе плачат после ама касно ќе им биде, за кратко време све ќе им стане досадно па ќе видиме што ќе измислат после тоа

14. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Вака,не сум запрепастена што јас немам дечко а тие имаат,запрепастена сум од нивната возраст на која фатиле дечко.
    Личи на 12 години со дечко да се шеташ? :fubar:
    А за различни вкусови,не е вкус да носи од кусо покусо.

На sweet-star и elisabeta им се допаѓа ова.
  15. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    Епа пак доаѓаш на моето.Тоа што го напишав горе нешто не ти одговараше а глеаш дека е така ? :)
    сигурно и ти имаш 12 ??

16. SandraRA

SandraRA Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Добро е што на повеќето ви се темни од денешната младина! Можеби тоа ќе ве мотивира да бидете добри родители (emphasis on РОДИТЕЛИ), а не другари на своите деца. Дека ќе ги научите што е правилно и што е неопходно за да се напредува во светов, а не да бидат педерчиња и курвички. Pardon my French! Мислам дека неколку генерации наназад децата се максимално занемарени и со своето секојдневие се справуваат како знаат и умеат (а не умеат баш најдобро). За тоа не се тие виновни, туку родителите. Нешто помалце од нив, наставниците. Ви текнува на онаа сликата кај што ученикот се „кака“ во гаќи, а родителите и наставникот го караат? А на таа другата (од нешто поново време), кајшто се кака наставникот? Сѐ додека е така, додека се воспитуваат деца на препич и децата такви ќе бидат.

На smiley-94 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MissFortune

MissFortune Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    78
    Извини... Како тоа дали ќе бидат "педерчиња" или не зависи од воспитувањето?

18. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Се согласувам со СандраРА повозрасните се за никаде а само мрморат децата вакви децата онакви

19. Little-Mk

Little-Mk Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    328
    Иако имам само 14 години и припаѓам во "денешнава младина" сум многу зачудена.Да почнам со децата уште од 4-5 годинки седат на компјутер ,имаат телефони,ајпод итн.Јас моето детство го поминав надвор;врнело грмело јас бев надвор значи на улица.Немав појма што е компјутер мобилен имаше само таткоми еден како цигла и домашниот.Кога имаше сонце се играше фудбал кога врнеше ,игравме со кал,а денес не знаат кога е ден а кога ноќ затоа што по цели денови се на компјутер или телевизор.Сега за телевизијата .Пред десет години имаше толку интересни приказни и емисии за деца што можат да те научат толку многу работи на пример:кога сонцето заоѓа,нааше маало,јаготка и многу други ,а што гледа мојата 7 годишна комшивка,Турски серии многу нормално.
    За младината не ни пишувам затоа што се страмам што припаѓам во неа :x
    Настан во школо: 8 одделенец се "фатил" прво со 7 одделенка од едниот клас па после 2 недели со од другиот клас. :puke: Се бацуваат во ходници и каде ќе стигнат.Уште од 15 години(значи само пола година постари од мене) се облекуваат ко некој курветини(извинете на зборот)кога ги гледаш се прашуваш да не излегле од некоја јавна куќа :fubar:
    Не знам до каде вака али лошо...
    п.с извинете ако ги мешам темите ама неможам ни сама да верувам што се случува. :doh:

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ma-Ri

Ma-Ri Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Хммм денешната омладина со еден збор би ја опишала ,,КАтастрофа,,

Само незнам на што моето дете ке личи ?

Машките деца единствено што знаат е да се пред компјутер , да посегнуваат по разни недозволни супстанци , а не дека женските не а од озгора на тоа го напуштија моралот и достоинственоста на дамата , без никакво срам се однесуваат како што се однесуваат , катастрофа .
    Мене само не ми е јасно што нивните родители мислат ? Имаат ли родители ? Жално ....

А сето тоа е одраз на начинот на живот кој што го живееме , помалку време на родителите за разговарање со децата и обрнување на нивното понашање , разгалноста ,технолигијата , општеството .