Вчера Д: овес со слива Р: оризова каша со брокула Денес Д: просо, јаболко, слива Р: амарант, спанаќ, морков
Д: мултигреин со јаболко, цреши и боровинки Р: киноа, пилешко, морков и тиквичка В : инстант пченка со ад и дуња Попатно 1-2 костени додека ние си мезиме. По малку и давам, така да овие 1-2 преку цел ден се
Д: киноа, јаболко, цвекло, авокадо, боровинки, аронија Р: палента, жочка, банана, мандарина В: овесни снегулки и кисело млеко Вчера за вечера дадов гриз, ад и какао и ми јадеше за чудо мака мачам со вечера.
10м (денес) Д: јаболко, круша, овес, мелени бадеми Р: телешко, компир, морков, брокула, тиквичка В: неколку лажички Хип ГудНајт (Со вечерата мака мачиме)
Ние за една недела ќе правиме 10м колку му ставаш мелени ореви немам почнато со јатки а сакам да и дадам.
Непечени или печени солени што се давате? Или пак дома да и испечам без ништо? Планирав јас јатки преку путери да воведам, немам воопшто дадено досега.
Непечени, несолени. Бадемот може и да се остави малку во вода па да се излупи...ама јас ги дадов нелупени во блендер
Омилена вечера и беше на големата со малку банана и мелени ореви плус. Ми бараше да и правам до 5-6 години Да не сум оф топик. 7+++ месеци Д: гриз, јаболко, круша. Воведуваме амарант, пола лажичка за проба. Р ќе има: ориз, блитва, кромид, пиперче и малку морковче. Вечера, почнавме по 50 гр да го учиме мешето со лесна храна: домашно потквасено кисело млеко со малку овес.
6+++, официјално стартувавме со доручек од понеделникот и ќе ве дружиме. Омилени ми се ваквите теми. Понеделник Д: овес, круша, слива и банана Вчера Д: овес, банана и праска Денес Д: овес, авокадо и банана Се надевам ќе имаме мал гурман како мајка му и татко му.
Д: спелтини снегулки, авокадо, дуња, банана, гоџи Р: белвица, ориз, блитва, морков, карфиол, маслиново масло В: тарана со кисело млеко
Д: палента со круша и јаболка Р: телешко со сладок компир, тиквица, грашок и карфиол Навечер си каснува малку леб со кисело млеко