Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација на нозе

Дискусија во 'Тело' започната од simona.7, 29 април 2013.

1. Emilija93

Emilija93 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2019
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    19

Како ја чистите ова топилка? Дали го користите истиот восок. Јас планирам да земам уште една и со цедалка да го прецедувам

2. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    5.201
    Го користам истиот восок два пати бидејќи доста често се депилирам, па нема ваш влакна. А за чистење ја загревам и потоа проаѓам со лените за депилација.

3. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    980
    Dobro, kako se spravuvate so depilacijata preku leto?
    Imam tvrdi vlakna crni, gusti, a bela koza, potkozni... Zamislete kolku e uzasno. So godini koristev delilator sega veke 11 meseci samo depilacija. Mi omeknaa, gi lecam aknite i flekite, ama letoto nemozam da se spravam. Mi podnikuvat nozete za 2nedeli i deka sum bela se se poznava. Kako go resavate ova?
    Se rasprasuvav za trajna, no nekako sum skeptik, ima zadovolni, ima nezadovolni, nekako mi nema garancija, i me plasi zracenjeto....
    Ima nekoj slicen problem?

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Emilija93

Emilija93 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2019
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    19
    I jas go imam istiot problem i naracav epilator od na aliexpres i nema nikakov efekt pocnav i doma so depilacija so vosok i mnogu potkozni mi se pojavuvat i akni. Sega poracav piling za potkozni ama nisto ne pomaga moram so igla da gi vadam ili so tvrd kamen. Najmnogu akni mi se pravat izmegu noze. Ako ima nekoj resenie i mene me interesira.

На Cecko85 и Bellaa1234 им се допаѓа ова.
  5. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.402
    Допаѓања:
    12.083
    Исто и јас мака мачам со поткожни само на еден дел од нозете под колено. Користам пилинзи ама сепак не ми помагаат нешто многу. Секој совет е добредојден

На Bellaa1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Emilija93

Emilija93 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2019
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    19
    Dali nekoja ja ima probano ova pasta za potkozni?

Прикачени фајлови:

7. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    980
    Ne pomaga.. Samo reklama

8. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    587
    Истиот проблем го имав. Секое лето повеќе во долги него во кратки. Моја препорака и моето решение е шеќерна депилација. После година дена немам поткожни а и многу се изретчија и омекнаа.

9. UkiyoSama

UkiyoSama Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Девојки каде во Скопје можам да најдам од топилките за рол-он за патрони? (Не ми се чека да нарачувам од интернет.)
    Исто и препорака за рол-он? Планирам од депилација со депилатор да преминам на депилација со рол-он така што секоја препорака и совет се добредојдени

10. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.905
    Допаѓања:
    6.669
    Топилка имаше во Џамбо и во Космо Тинекс, не знам дали се уште имаат, во Џамбо 500 денари беше, а Космо 900-1000.
    Си пишала не од интернет но на contigo mk ти е 399 со гратис патрон. Најефтина опција ти е.
    За патрони имам повеќе пробано од сите сум задоволна немаше разлика.

На UkiyoSama му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Со Philips Lumea можете да го решите тој проблем. Баш на светла кожа со темни влакна би требало да има најмногу ефект. Можете да почнете со употреба на апаратот на есен. Во лето не се препорачува да се употребува бидејќи ја зголемува чувствителноста на кожата. Ова можеби е најдолготрајно решение. Прочитајте повеќе во темата за Lumea.
    Летово можете да пробате депилација со шеќерна паста, па можеби ќе ви се подобри состојбата.
    Инаку, не верувам дека ќе ви помогне било кој крем, лосион или паста што го рекламираат како чудотворен производ наменет за ослободување од поткожни влакна.

На Janicka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    980
    Da, no rizik mi e. Zracenje e sepak sto mozebi nema da ima efekt. A posle laserska epilacija ne preporacyvaat depilacija tuku samo bric. I sto ako ete se sluci mi se pojavat vlakna..
    I plus so philips lumea treba prvo so bric, a kako da stavam bric koga vednas ke vcrvenam i ke nemozam ni so lumeata da se pominam

13. Мравојад

Мравојад Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    3.108
    Јас лумеата ја користам со депилација, не се бричам зашто и мојава кожа не трпи брич, ме чеша и ме боли. Не сум искрено многу редовна со лумеата, ама има подобрување, поготово во долниот дел на нозете, многу поспоро ми растат и доста се изретчија.

На Janicka21 и Aztec им се допаѓа ова.
  14. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Можеш да ги отстрануваш влакната и со депилација за да си направиш третман со Lumea. Еве @Мравојад го практикува тоа и има позитивни резултати.

15. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.402
    Допаѓања:
    12.083
  16. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.905
    Допаѓања:
    6.669
  17. Daisy.x.

Daisy.x. Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Od kade ja zema topilkava?

18. tel-ef

tel-ef Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.121
    Дали во аптеките има восок за депилација? И како може да се стопи восокот за депилација во домашни услови?

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.905
    Допаѓања:
    6.669
    Во аптеки не сум сигурна, ама дм, космо, џамбо имаат, во домашни услови или топилка ќе си земеш или пак во нешто ќе си ги топиш на шпорет/микро.

На tel-ef му/ѝ се допаѓа ова.
  20. savageu

savageu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    144
    Девојки дали знаете што се овие точки и како да ги отстранам? Многу вакви црни точки имам по нозете, како остаток од влакно се ама немаат ни корен ниту растат. Кога ке ги стиснам само излегува точка и толку. Дали пилинг би помогнало?

Прикачени фајлови: