Депилација на нозе

Discussion in 'Тело' started by simona.7, Apr 29, 2013.

1. Emilija93

Emilija93 Истакнат член

Како ја чистите ова топилка? Дали го користите истиот восок. Јас планирам да земам уште една и со цедалка да го прецедувам

2. Elence93

Elence93 Форумски идол

Го користам истиот восок два пати бидејќи доста често се депилирам, па нема ваш влакна. А за чистење ја загревам и потоа проаѓам со лените за депилација.

3. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Dobro, kako se spravuvate so depilacijata preku leto?
    Imam tvrdi vlakna crni, gusti, a bela koza, potkozni... Zamislete kolku e uzasno. So godini koristev delilator sega veke 11 meseci samo depilacija. Mi omeknaa, gi lecam aknite i flekite, ama letoto nemozam da se spravam. Mi podnikuvat nozete za 2nedeli i deka sum bela se se poznava. Kako go resavate ova?
    Se rasprasuvav za trajna, no nekako sum skeptik, ima zadovolni, ima nezadovolni, nekako mi nema garancija, i me plasi zracenjeto....
    Ima nekoj slicen problem?

Cecko85 likes this.
  4. Emilija93

Emilija93 Истакнат член

I jas go imam istiot problem i naracav epilator od na aliexpres i nema nikakov efekt pocnav i doma so depilacija so vosok i mnogu potkozni mi se pojavuvat i akni. Sega poracav piling za potkozni ama nisto ne pomaga moram so igla da gi vadam ili so tvrd kamen. Najmnogu akni mi se pravat izmegu noze. Ako ima nekoj resenie i mene me interesira.

Cecko85 and Bellaa1234 like this.
  5. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Исто и јас мака мачам со поткожни само на еден дел од нозете под колено. Користам пилинзи ама сепак не ми помагаат нешто многу. Секој совет е добредојден

Bellaa1234 likes this.
  6. Emilija93

Emilija93 Истакнат член

Dali nekoja ja ima probano ova pasta za potkozni?

Attached Files:

7. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Ne pomaga.. Samo reklama

8. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Истиот проблем го имав. Секое лето повеќе во долги него во кратки. Моја препорака и моето решение е шеќерна депилација. После година дена немам поткожни а и многу се изретчија и омекнаа.

9. UkiyoSama

UkiyoSama Активен член

Девојки каде во Скопје можам да најдам од топилките за рол-он за патрони? (Не ми се чека да нарачувам од интернет.)
    Исто и препорака за рол-он? Планирам од депилација со депилатор да преминам на депилација со рол-он така што секоја препорака и совет се добредојдени

10. Glowy

Glowy Популарен член

Топилка имаше во Џамбо и во Космо Тинекс, не знам дали се уште имаат, во Џамбо 500 денари беше, а Космо 900-1000.
    Си пишала не од интернет но на contigo mk ти е 399 со гратис патрон. Најефтина опција ти е.
    За патрони имам повеќе пробано од сите сум задоволна немаше разлика.

UkiyoSama likes this.
  11. Aztec

Aztec Истакнат член

Со Philips Lumea можете да го решите тој проблем. Баш на светла кожа со темни влакна би требало да има најмногу ефект. Можете да почнете со употреба на апаратот на есен. Во лето не се препорачува да се употребува бидејќи ја зголемува чувствителноста на кожата. Ова можеби е најдолготрајно решение. Прочитајте повеќе во темата за Lumea.
    Летово можете да пробате депилација со шеќерна паста, па можеби ќе ви се подобри состојбата.
    Инаку, не верувам дека ќе ви помогне било кој крем, лосион или паста што го рекламираат како чудотворен производ наменет за ослободување од поткожни влакна.

Janicka21 likes this.
  12. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Da, no rizik mi e. Zracenje e sepak sto mozebi nema da ima efekt. A posle laserska epilacija ne preporacyvaat depilacija tuku samo bric. I sto ako ete se sluci mi se pojavat vlakna..
    I plus so philips lumea treba prvo so bric, a kako da stavam bric koga vednas ke vcrvenam i ke nemozam ni so lumeata da se pominam

13. Мравојад

Мравојад Популарен член

Јас лумеата ја користам со депилација, не се бричам зашто и мојава кожа не трпи брич, ме чеша и ме боли. Не сум искрено многу редовна со лумеата, ама има подобрување, поготово во долниот дел на нозете, многу поспоро ми растат и доста се изретчија.

Janicka21 and Aztec like this.
  14. Aztec

Aztec Истакнат член

Можеш да ги отстрануваш влакната и со депилација за да си направиш третман со Lumea. Еве @Мравојад го практикува тоа и има позитивни резултати.

15. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

16. Glowy

Glowy Популарен член

17. Daisy.x.

Daisy.x. Истакнат член

Od kade ja zema topilkava?

18. tel-ef

tel-ef Истакнат член

Дали во аптеките има восок за депилација? И како може да се стопи восокот за депилација во домашни услови?

Cecko85 likes this.
  19. Glowy

Glowy Популарен член

Во аптеки не сум сигурна, ама дм, космо, џамбо имаат, во домашни услови или топилка ќе си земеш или пак во нешто ќе си ги топиш на шпорет/микро.

tel-ef likes this.
  20. savageu

savageu Истакнат член

Девојки дали знаете што се овие точки и како да ги отстранам? Многу вакви црни точки имам по нозете, како остаток од влакно се ама немаат ни корен ниту растат. Кога ке ги стиснам само излегува точка и толку. Дали пилинг би помогнало?

Attached Files: