Како ја чистите ова топилка? Дали го користите истиот восок. Јас планирам да земам уште една и со цедалка да го прецедувам
Го користам истиот восок два пати бидејќи доста често се депилирам, па нема ваш влакна. А за чистење ја загревам и потоа проаѓам со лените за депилација.
Dobro, kako se spravuvate so depilacijata preku leto? Imam tvrdi vlakna crni, gusti, a bela koza, potkozni... Zamislete kolku e uzasno. So godini koristev delilator sega veke 11 meseci samo depilacija. Mi omeknaa, gi lecam aknite i flekite, ama letoto nemozam da se spravam. Mi podnikuvat nozete za 2nedeli i deka sum bela se se poznava. Kako go resavate ova? Se rasprasuvav za trajna, no nekako sum skeptik, ima zadovolni, ima nezadovolni, nekako mi nema garancija, i me plasi zracenjeto.... Ima nekoj slicen problem?
I jas go imam istiot problem i naracav epilator od na aliexpres i nema nikakov efekt pocnav i doma so depilacija so vosok i mnogu potkozni mi se pojavuvat i akni. Sega poracav piling za potkozni ama nisto ne pomaga moram so igla da gi vadam ili so tvrd kamen. Najmnogu akni mi se pravat izmegu noze. Ako ima nekoj resenie i mene me interesira.
Исто и јас мака мачам со поткожни само на еден дел од нозете под колено. Користам пилинзи ама сепак не ми помагаат нешто многу. Секој совет е добредојден
Истиот проблем го имав. Секое лето повеќе во долги него во кратки. Моја препорака и моето решение е шеќерна депилација. После година дена немам поткожни а и многу се изретчија и омекнаа.
Девојки каде во Скопје можам да најдам од топилките за рол-он за патрони? (Не ми се чека да нарачувам од интернет.) Исто и препорака за рол-он? Планирам од депилација со депилатор да преминам на депилација со рол-он така што секоја препорака и совет се добредојдени
Топилка имаше во Џамбо и во Космо Тинекс, не знам дали се уште имаат, во Џамбо 500 денари беше, а Космо 900-1000. Си пишала не од интернет но на contigo mk ти е 399 со гратис патрон. Најефтина опција ти е. За патрони имам повеќе пробано од сите сум задоволна немаше разлика.
Со Philips Lumea можете да го решите тој проблем. Баш на светла кожа со темни влакна би требало да има најмногу ефект. Можете да почнете со употреба на апаратот на есен. Во лето не се препорачува да се употребува бидејќи ја зголемува чувствителноста на кожата. Ова можеби е најдолготрајно решение. Прочитајте повеќе во темата за Lumea. Летово можете да пробате депилација со шеќерна паста, па можеби ќе ви се подобри состојбата. Инаку, не верувам дека ќе ви помогне било кој крем, лосион или паста што го рекламираат како чудотворен производ наменет за ослободување од поткожни влакна.
Da, no rizik mi e. Zracenje e sepak sto mozebi nema da ima efekt. A posle laserska epilacija ne preporacyvaat depilacija tuku samo bric. I sto ako ete se sluci mi se pojavat vlakna.. I plus so philips lumea treba prvo so bric, a kako da stavam bric koga vednas ke vcrvenam i ke nemozam ni so lumeata da se pominam
Јас лумеата ја користам со депилација, не се бричам зашто и мојава кожа не трпи брич, ме чеша и ме боли. Не сум искрено многу редовна со лумеата, ама има подобрување, поготово во долниот дел на нозете, многу поспоро ми растат и доста се изретчија.
Можеш да ги отстрануваш влакната и со депилација за да си направиш третман со Lumea. Еве @Мравојад го практикува тоа и има позитивни резултати.
https://dokishop.mk/product/star-si...AYoYKGixZTNX-P4nWzNZYHjYYbNuzrDlzTNG9SrasJ3ak Некој искуство да сподели?
Првите мислења на странава се за ова https://forum.femina.mk/threads/Депилатор.4846/page-42#post-5561241
Дали во аптеките има восок за депилација? И како може да се стопи восокот за депилација во домашни услови?
Во аптеки не сум сигурна, ама дм, космо, џамбо имаат, во домашни услови или топилка ќе си земеш или пак во нешто ќе си ги топиш на шпорет/микро.
Девојки дали знаете што се овие точки и како да ги отстранам? Многу вакви црни точки имам по нозете, како остаток од влакно се ама немаат ни корен ниту растат. Кога ке ги стиснам само излегува точка и толку. Дали пилинг би помогнало?