Понекогаш ги бричам,понекогаш ги депилирам со ленти.Тие што ја имате пробанo weet кремата,после депилација растат ли брзо влакната,да речеме по два три дена,прочитав некаде низ форумор дека тоа било исто како со брич,или?? @Bitter-Sweet Филипс депилаторот е убав,ако ја користиш машинката почесто да не чекаш долго време,ќе отрпниш и нема да те боли Кај козметичар е убаво дека нема вака да се замараш
Odlicna nega,vlaknata se proretcija i mnogu slabo rastat. Preporaka za onie koi otstranuvaat vlakna so bricenje Moj broj 1
Да ми препорача некој нешто пред и после депилација, значи нозете ми се ужас..се депилирам со депилатор, кожата ми е уништена. Навистина не знам што да ставам, дали крема за хидратација, дали бебешка пудра(после кожата ми станува никаква), дали термална вода, или некој лосион за акните? Ќе полудам веќе...
Прво нешто јас би ти препорачала е да престанеш да го користиш депилаторот а за после депп најубаво е беби пудер, од лосиони такви работи ништо не користи оти ги затвараат порите, особено после депилација се отворени и може затоа ти се воспалуваат, патем дали имаш пробано шеќерна депилација??
Затворена е темата...па ајде си викам да пробам овде. Сакам да го купам Филипс Лумеата депилатопрот, но гледам во Нептун 30000 и кусур во Сетек 25000. Јас колку што гледам двата се безжични...но можеби некој знае зоштои е толкава разлика
Па нели имаше два, едниот беше со повеќе додатоци, така нешто. Можеби е затоа разликата во цена А ако и двата се скроз исти, тогаш ваљда е политика на продажните места.
да точно е.. и јас го имам истиот проблем но кај мене почнаа веќе да се разредуват само со редовна депилација.. БРИЧ и креми во никој случај немој, затоа што жените како нас со погусти влакна, што растаат почесто лекот е само депилација и ласерско отстранување(кое не гарантира со сигурност дека пак нема да излезат) затоа само со восок и без бриге.. позз
Ааа @КикиМаус јас сум и за пиење и за дечко... и за пиење со дечко Спремна сум...види колку ми се мазни бутчињава... ок малку мрсни ама ќе поминат кај непребирливите А за темава да не бидам офтопик.. После Лумеата ништо не е како порано да не може човек раат да се искуби
Помош! Пред некое време депилирав цели нозе со брич (а се покјав, не требаше цели да ги депилирам, само од колена па надоле, али бидна работа) и над коленото нагоре кожата ми е унаказена, катастрофа. Имам многу „пуфки“, акни, црвенило, иритации, користам сè и сешто, се надевам нешто ќе ми помогне да ми се подобри состојбата на кожата или ќе полудам заради тоа што го направив. Ако имате совет, препорака како да ја подобрам кожата и што да користам, пишете.
Ќе помине тоа за кратко време. Нежна кожа имаш. Од сега или депилирај се или со нрич како што ти кажаа погоре почни.