1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Па ова е малце полесно, зашто не ти требаат ленти, само треба малце да се испраксираш. Мене ми се допаѓа зашто скоро 2 месеца рацете ми беа без влакна, значи стварно мн држи, а и бидејќи осетлива ми е кожата на некои места и од депилација ми се прави црвенило и мозолчиња, ова баш нема таква несакана реакција

2. chipmunk

chipmunk Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Девојки , за прват ќе ја депилирам интимната зона. Е сега ме интересира некој ако не го мрзи да ми напише точно колку треба да ставам и како оди целата постапка(само за интимна зона) зошто не сум мн информирана за ова. :?: ви благодарам многу :) :)

3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.124
    Допаѓања:
    20.279
    Баш убаво, дојди да ми покажеш :P Не, стварно, треба некогаш некој да видам како прави или да ми покаже, оти знам дека е поубава таа депилација. Јас сама ја испустив работата :) Треба да видам некоја поискусна во ова :)

4. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.124
    Допаѓања:
    20.279
    Зависи со што ќе се депилираш. Ако е со шеќерна паста, нека ти објаснат тие што повеќе се разбираат. А со восок од Силк јас правам вака: Ќе ги скратиш влакната со ножичка, да ти бидат 1-1,5 цм. Го подгреваш восокот во микробранова на 20 секунди (може и во тенџерче со вода, ставено на рингла, само треба повеќе време). Се мачкаш во насока на растењето на влакната, и влечеш отсечно во спротивна насока. Кога влечеш внимавај да не влечеш на горе, оти можеш да се повредиш, т.е. кожа да си откорнеш. Значи влечи баш во спротивна насока од растењето на влакната.

5. chipmunk

chipmunk Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1

Ти благодарам, дали ова е тој восок http://www.galafarm.com.mk/proizvod.asp?id=11 , ако е тој колку пари е ? мислам дека го имам видено по маркетиве поззз

6. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.124
    Допаѓања:
    20.279
    Не тој, тој е топол восок, и со него не се користат ленти, туку самиот тој се трга. Мене ми е потешко со него. Овој купи го http://www.galafarm.com.mk/proizvod.asp?id=10. Околу 150 денари е.

7. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    овој ви ги вади влакната? мене ич, како мед е :^) имам многу јак корен, не ми излегуваат ниту кај козметичар со депилација со топол квалитетен восок...ми се кинат половина од влакната :tmi:

8. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Феминки една другарка бара рецепт за шеќерна паста, дома да си jа направиш??? :?:

9. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Една шоља од чај шеќер
    лимонтус помалку од пола
    вода само да го прелие(да не плива во вода колку да е мокар шеќерот)
    се врие додека да добие златно/медова боја
    Имаш поназад милион постови со рецепти :)
    И имаш на зелен пазар готова што треба само да ја измесиш и да се депилираш.50 ден е и одлична е јас имам.Се продава во розево кутивче.

На Wild-GirL, INSIDIOUS, Cence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.124
    Допаѓања:
    20.279
    Јас сум навикната со овој, супер ми е :D Кај секој е индивидуално :)

11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Јас веќе ептен се усовршив со правењето, и си ја пакувам во кутивче од павловичева и кога сакам си се депилирам, ама сакам да ве прашам нешто- колку време ви треба за средување на интимната област, и имате ли некаква тактика за пределот од клиторисот надолу?
    Јас мака мачам со тој дел, го оптегнувам за да не ме боли толку и пак боли, па некако се топи смесата, па морам да се мијам со топла вода и пак на ново да ставам од пастата и мислам дека за тој дел губам цела вечност.
    Ако имате некаква тактика ве молам кажете ја, ќе ме спасите од болки во грбот и нервози :talk:

12. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132

A дали можи откако ќе го потрошиш восокот во ова, да го искористиш само паковањето (тоа пластичниот рол он ли е што ли е :lol: ) и во него да си претуриш друг восок ? :?:

13. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Зошто да не можи? Само убаво измиј го со топла вода,за да се отстрани останатиот восок и тури си нов.

На Chivas му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073

Сесилија и јас мака мачам со тоа, па користам крпче за тој дел, така ги отстранувам целосно влакната, немам голема болка, само моментална и на брзина се прави. :)

15. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    леле блазесити, јас уште мака мачам да ја погодам :( а да ми испратеше мене една доза ? :lol: ;)

16. love.summer

love.summer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    24
    Може ли некој да ми објасне како се прави шеќерната паста пробав еднаш но изгледа не ја погодив :(

17. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Ве мрзи да побарате,ама еве ај,една од рецептите :)
    mislenje639671.html#p639671

18. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Се средив прееска на интимната област и сега сум пуфче :sun:
    Пробав нешто што ми се врткаше во главата веќе некое време- напрскав бебешка пудра во прав претходно, па смесата стануваше посува и така не се лепеше многу, ниту се кинеше. Исто како кога месите тесто, па ставате брашно за да не ви лепи, така и овде и плус не лепнував право на цела област туку почнав од надворешниот крај, по малку, по малку и веќе немаше толку влакненца таму каде што најтешко се тегнат, па лесно излегоа.

Пресреќна сум, и плус уште имам од пастата :emo:

На sanjalica и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  19. G.G

G.G Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    340
    Може има поназад одговор за ова прашање ама мн. страни се ме мрзи да барам...
    Може да ми кажете во Скопје во кој салони депилираат со шеќерна паста и отприлика колку пари е??
    Фала :)

20. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    ај кажете ми кај има депилација со шеќерна паста во битола сакам да се издепилира фала ви,а напрајв една грешка ама то е планирав да се депилирам ама си ја избричив и сега незнам колкави треба да ми пораснат влакната зш прв пат ќе се депилирам па кажете ми ваши мислења,или кажете ми некој козметичар каде убаво депилираат и евтино со ладен или топол восок,па помогнете ми ако знајте