Депресија

Дискусија во 'Психологија' започната од madzarovska, 30 ноември 2009.

1. ile pp

ile pp Нов член

Се зачлени на:
    30 август 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    • Ве замолуваме да пишувате на кирилица.
    Zdravo na sitee jas se llecam od depresija od 2011 sakam da ve prasa imam zenska 2 godini o sega odednas kako da mi se odmilii kako dane vcustvuvam nistoo. Neznam dali depresijata mi go predizvikva too .imanekoj vakvo iskustvoo pozz

2. Nedalija

Nedalija Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2016
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    53
    Може е период

3. ile pp

ile pp Нов член

Се зачлени на:
    30 август 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Пoтoчнo нaеднaш пoчнa дa ме мaч незинoтo минaтo.*кo ке имaмес секс или кo ке јa видaм oднaзaд и ми се oдмилвaa a нoрмaлнo и јaс имaм минaтo
    Незнaм ддaли пoрaди сo сум депресивен вaкa ми се нaметнувaт вaкви мисли ?

4. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.015
    А што толку те мачи нејзиното минато? Што е толку страшно тоа?или пак долго време се мачиш да го прифатиш нејзиното минато но некако неможеш ...

Последна измена: 5 септември 2017
    На Daern му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ile pp

ile pp Нов член

Се зачлени на:
    30 август 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Пa имa две недели oд кo ми кaжa декa имaлaa aнaлен секс сo некoј бивши .
    Некaкo ме мaч a и јaс имaм минaтoн и нaјтешкo миее кo ке јa видaм влице ми се гaдии и ми се oдмилвa aмa не целoo време тaкa нп еднaш денo aмa тешкo гo пoднесвaм

6. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.015
    Преиспитајси ги чуствата дали ке можеш со тоа да живееш дали ке го прифатиш или не ако не со време прекинија врската

На Daern му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ELIDavor

ELIDavor Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.788
    Според мене стом таа е не знае сто прави и така си ја пушта ногата на секој има две работи:

Или скарај и се ама без око да ти трепни истуриго целиот бес врз незе (само без физичка пресметка)

Или потиснија и убаво да ја сработиш и после пак откачија

штом таа не знае да се однесува како човек и не знае да цени тоа што има љубовна врска.

Нека си тера со кој сака во кревет.

8. ile pp

ile pp Нов член

Се зачлени на:
    30 август 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Амa не ме изневери туку дури билa сo тoј имaлa aнaлен секс

На cresa-jagoda и Daern им се допаѓа ова.
  9. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.190
    Допаѓања:
    13.623
    Јас не гледам проблем тука

На parksey, kim.k, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. najmila447

najmila447 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    80
    Депресијата е состојба во којашто самиот не се сакаш не па другите.Причината за одмилувањето не девојката која имала минато.Причината е во твојата состојба.Во таква состојба мозокот си бара било каква причина за да чувствуваме незадоволство.Пренасочи ги мислите веднаш штом почнеш да мислиш на тоа.Размислувај на вашите најубави моменти и дури и да не чувствуваш дека треба да ја гушнеш,гушни ја.Не дозвилувај да управува со тебе депресијата.Управувај ја ти,лажи го мозокот.

На ♣ Alba Viduam ♣, parksey и Viki693 им се допаѓа ова.
  11. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Zdravo imam edno prasanje ne znam dali e za. Tuka ako ne eslobodno izbrisete. Si patam od ankcioznost od 20 godini,piev i apcinja nekogas gi zgolemuvav nekogas gi namaluvav zavisi kako seso osekam. Sega sum bremena 7nedeli i, normalno nisto nena pijam, no pocinja dada me faka nekoj strav da nemi e loso da neti povtorno me fati depresija kako ke izdrzam mijarda glupavi misli. Dali nekoj imal vakvoiskustvo i, kako ste se spravile so stravot. Pisete mi, mn ke mi znaci. Fala odnapred

12. najmila447

najmila447 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    80
    Пробај да ја изгураш бременоста без апчиња.Секако анксиозноста може да се зголеми во текот на бременоста но и не мора.И секако во консултација со психијатарот твој следете ја состојбата.Ништо страшно и да се зголеми..познавам многу мами кои пиеле антидепресиви во текот на бременоста и имаат здрави и прави дечиња.

13. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Иле посети и разговарај со псих. или психолог...ова се опсесии што те мачат но со добар разгов. минливо е ...

14. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.315
    Нема потреба од психијатар,ако неможе да се помири од нејзиното минато,џабе е све.По убаво да раскине и да ја остави да си тера,него ли вака да се случува.Секој има минато,и секој грешел и ке греши човек додека е жив.

На La.loca и LUCI 99 им се допаѓа ова.
  15. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584

Nemu ne mu smetalo pred toa, a sekoj razgovor posebno so dobar psih. ili psihol. nemoze nikako da mu nashteti moze da mu pomogne..a za opsee veruvaj znam shto zboram, za zal. :(

16. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.368
    Допаѓања:
    41.802
    Ти се гади девојка ти што е покрај тебе 2 години додека си депресивен , само затоа што имала секс со бившиот дечко додека била во врска со него?!

Слободно теши се дека ти е од депресијата, оти ова нема благе везе со тоа, од авион се гледа - ова ти е веќе друг ,, психолошки ,, проблем.

Јас само ќе речам дека не ја заслужуваш.

На Rose96, kim.k, theowndemon и 5 други им се допаѓа ова.
  17. anafree

anafree Нов член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Tvoj izbor za tetovazata i ne e kraj na svet..olabavi ja bi si istetovirala cel rakav :D da mozev
    a drugoto so dechkoto mozam da kazam deka u ista situacija sum i znam kolku e zaebano :/ ako sakash pishi ke zborime :*

18. ShawtyGIRL

ShawtyGIRL Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    53
    Сметам дека се повеќе млади денес страдаат од депресија, и јас спаѓам тука. Не знам која е причината, но нема ден да немам црни мисли или да не добијам mental breakdown, и навистина не знам што да правам. Лудило

На Purelove92, Hellobeautiful, SexyGirl2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. girl_156

girl_156 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Zdravo,vekje dve nedeli sum vo depresija...Posle neuspesna ljubovna vrska uspeav da stoam na nozi, da si davam podraska, deka nesto ako bilo ubavo ke nemalo da bide minato tuku idnina,pocnav so fizicka aktivnosyt, prijatelite, domasnite site mi dadoa podrasaka, ostanav silna... no eve veke dve nedeli nekako seto toa sto go nabrojav odide vo sprotivna nasoka, nemozam da spijam,se gusam, sekoja vecer zaspivam so solzi, se osekam kako nekoj vnatresen glas da bie taga vo mene,se custvuvam bezpomosna... Ve molam nekoj sovet ako nekoj se ima steknato so vakvo dozivuvanje
    Blagodaram odnapred Pozdrav :)

20. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.109
    Девојки ајде хелп.
    Имав една страшна депре епизода пред неколку години која некако ја одминав со џогирање.
    Овој пат се врати во пострашен облик. Се запишав во теретана, се сменив комплетно и физички, но остана она овертинкинг, анализирање до степен да полудам и страшни несоници.

Се мислам дали е возможно да се надмине некако без лекарства? Има ли чаре некое?

На theowndemon и ShawtyGIRL им се допаѓа ова.