Zdravo na sitee jas se llecam od depresija od 2011 sakam da ve prasa imam zenska 2 godini o sega odednas kako da mi se odmilii kako dane vcustvuvam nistoo. Neznam dali depresijata mi go predizvikva too .imanekoj vakvo iskustvoo pozz
Пoтoчнo нaеднaш пoчнa дa ме мaч незинoтo минaтo.*кo ке имaмес секс или кo ке јa видaм oднaзaд и ми се oдмилвaa a нoрмaлнo и јaс имaм минaтo Незнaм ддaли пoрaди сo сум депресивен вaкa ми се нaметнувaт вaкви мисли ?
А што толку те мачи нејзиното минато? Што е толку страшно тоа?или пак долго време се мачиш да го прифатиш нејзиното минато но некако неможеш ...
Пa имa две недели oд кo ми кaжa декa имaлaa aнaлен секс сo некoј бивши . Некaкo ме мaч a и јaс имaм минaтoн и нaјтешкo миее кo ке јa видaм влице ми се гaдии и ми се oдмилвa aмa не целoo време тaкa нп еднaш денo aмa тешкo гo пoднесвaм
Преиспитајси ги чуствата дали ке можеш со тоа да живееш дали ке го прифатиш или не ако не со време прекинија врската
Според мене стом таа е не знае сто прави и така си ја пушта ногата на секој има две работи: Или скарај и се ама без око да ти трепни истуриго целиот бес врз незе (само без физичка пресметка) Или потиснија и убаво да ја сработиш и после пак откачија штом таа не знае да се однесува како човек и не знае да цени тоа што има љубовна врска. Нека си тера со кој сака во кревет.
Депресијата е состојба во којашто самиот не се сакаш не па другите.Причината за одмилувањето не девојката која имала минато.Причината е во твојата состојба.Во таква состојба мозокот си бара било каква причина за да чувствуваме незадоволство.Пренасочи ги мислите веднаш штом почнеш да мислиш на тоа.Размислувај на вашите најубави моменти и дури и да не чувствуваш дека треба да ја гушнеш,гушни ја.Не дозвилувај да управува со тебе депресијата.Управувај ја ти,лажи го мозокот.
Zdravo imam edno prasanje ne znam dali e za. Tuka ako ne eslobodno izbrisete. Si patam od ankcioznost od 20 godini,piev i apcinja nekogas gi zgolemuvav nekogas gi namaluvav zavisi kako seso osekam. Sega sum bremena 7nedeli i, normalno nisto nena pijam, no pocinja dada me faka nekoj strav da nemi e loso da neti povtorno me fati depresija kako ke izdrzam mijarda glupavi misli. Dali nekoj imal vakvoiskustvo i, kako ste se spravile so stravot. Pisete mi, mn ke mi znaci. Fala odnapred
Пробај да ја изгураш бременоста без апчиња.Секако анксиозноста може да се зголеми во текот на бременоста но и не мора.И секако во консултација со психијатарот твој следете ја состојбата.Ништо страшно и да се зголеми..познавам многу мами кои пиеле антидепресиви во текот на бременоста и имаат здрави и прави дечиња.
Иле посети и разговарај со псих. или психолог...ова се опсесии што те мачат но со добар разгов. минливо е ...
Нема потреба од психијатар,ако неможе да се помири од нејзиното минато,џабе е све.По убаво да раскине и да ја остави да си тера,него ли вака да се случува.Секој има минато,и секој грешел и ке греши човек додека е жив.
Nemu ne mu smetalo pred toa, a sekoj razgovor posebno so dobar psih. ili psihol. nemoze nikako da mu nashteti moze da mu pomogne..a za opsee veruvaj znam shto zboram, za zal.
Ти се гади девојка ти што е покрај тебе 2 години додека си депресивен , само затоа што имала секс со бившиот дечко додека била во врска со него?! Слободно теши се дека ти е од депресијата, оти ова нема благе везе со тоа, од авион се гледа - ова ти е веќе друг ,, психолошки ,, проблем. Јас само ќе речам дека не ја заслужуваш.
Tvoj izbor za tetovazata i ne e kraj na svet..olabavi ja bi si istetovirala cel rakav da mozev a drugoto so dechkoto mozam da kazam deka u ista situacija sum i znam kolku e zaebano :/ ako sakash pishi ke zborime
Сметам дека се повеќе млади денес страдаат од депресија, и јас спаѓам тука. Не знам која е причината, но нема ден да немам црни мисли или да не добијам mental breakdown, и навистина не знам што да правам. Лудило
Zdravo,vekje dve nedeli sum vo depresija...Posle neuspesna ljubovna vrska uspeav da stoam na nozi, da si davam podraska, deka nesto ako bilo ubavo ke nemalo da bide minato tuku idnina,pocnav so fizicka aktivnosyt, prijatelite, domasnite site mi dadoa podrasaka, ostanav silna... no eve veke dve nedeli nekako seto toa sto go nabrojav odide vo sprotivna nasoka, nemozam da spijam,se gusam, sekoja vecer zaspivam so solzi, se osekam kako nekoj vnatresen glas da bie taga vo mene,se custvuvam bezpomosna... Ve molam nekoj sovet ako nekoj se ima steknato so vakvo dozivuvanje Blagodaram odnapred Pozdrav
Девојки ајде хелп. Имав една страшна депре епизода пред неколку години која некако ја одминав со џогирање. Овој пат се врати во пострашен облик. Се запишав во теретана, се сменив комплетно и физички, но остана она овертинкинг, анализирање до степен да полудам и страшни несоници. Се мислам дали е возможно да се надмине некако без лекарства? Има ли чаре некое?