Депресија

Дискусија во 'Психологија' започната од madzarovska, 30 ноември 2009.

1. ТрагачПоНадеж

ТрагачПоНадеж Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.118
    Ако си од град во внатрешноста можеби во Скопје не ми давале со молење

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Fancy_Nency 22

Fancy_Nency 22 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    177
    Не знаев дека диазепамот прави толкава зависност.И јас ако не ги испијам диазепамите се тресам целата како наркоманка.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    6.687
    so antidepresiv piess?

4. Fancy_Nency 22

Fancy_Nency 22 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    177
    Pa nz bash azolar i ushte edno na d pochnuvashe ne diazepam.Mojte mi gi davaat oti znat deka sama nema da gi ispijam.

5. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Јас пијам антидепресив и хелекс и понекогаш пијам алкохол, ми се има случувано и да се опијанам ептен, аама откако ги пијам лековите некако не можам количински да испијам како порано сега некако послабо го поднесувам алкохолот.

На Hope 28 и hellocity им се допаѓа ова.
  6. Rioers

Rioers Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    2.730
    Мешањето лек со алкохол не е добра идеја и јас сум виновен:drunk:, подобро е да стекнеме навики со кои ќе си помогнеме себеси. Пазете и со чаевите пиев неколку дена кантарион со 30мг дулсевија :fubar: голема грешка.

На GirlLove и SnowWhite8 им се допаѓа ова.
  7. Albertaj

Albertaj Нов член

Се зачлени на:
    11 мај 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Zdravo, me interesira dali ima nekoj drug od vas vakvo iskustvo kako ova vo vrska so depresijata. Eden moj blizok clen veke 15 godini strada od depresija, lekovi pie isto taka 15 godini, no bidejkj zivee sam ponekogas i zaborava da gi pie no toa se slucuva retko. No episodite na depresija mu sa vrakaat ednas na godina ili dve. Znaci edna godina ke e dobro posle odma vleguva vo mn losa depresija recisi eden mesec, pa potoa mu stanuva podobro. Eve vaka skoro 15-16 godini. Dali ima nekoj drug vakvo iskustvo bi ve zamolila da spodelite.

8. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Да, депресивните епизоди се враќаат од време на време, и јас заборавам понекогаш да ги пијам лековите. Ништо страшно уште се држам. Знам дека нема никогаш да бидам старата јас пред депресијата и тоа е, се враќаат тие епизоди, ама не се многу страшни кај мене.

На eliesaab, Albertaj и Fancy_Nency 22 им се допаѓа ова.
  9. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Јас со депресија прв пат се соочив во 2016 год. Поим немав дека е депресија. Мислев дека сум само тажна и вознемирена поради ситуациите кои ме снајдоа, мислев период е. Во 2017 веќе сериозно западнав, суицидните мисли ми беа знак дека треба да посетам стручно лице и да побарам помош. Среќа имав луѓе кои ме поддржаа целосно и ми помогнаа. Мислев готово, надминав, не пиев лекарства некое време, се чувствував како порано, но во 2020 повторно си го добив .. Сфатив дека нема да бидам никогаш како порано, колку и да сум добро, колку долго и да трае секогаш има некој trigger и пак почнува. Пак се вратив на лекарства лани, но брзо ги прекинав. Не сум се напила веќе 5 месеци. А имав моменти кога се борев сама со себе во мислите дали да пијам.. Но секогаш се присетувам на зборовите на психологот кој ме излечи првиот пат, и секогаш наоѓам начин без лекови да се стабилизирам, бидејќи откако ќе испијам лек се обвинувам сама себе како пак дојдов до овде, затоа некогаш свесно се залажувам дека не ми е ништо, само сум уморна и нерасположена и работам на себе, па издржувам и без лекови.
    Не сум против лековите, само не сакам да се чувствувам како зависна од нив. Додека бев суицидна и свесна дека ми се потребни пиев огромни дози, нормално такви ми беа препишани. Но кога можам да контролирам самостојно избегнувам да посегнам по лекови.

На Ametist68, eliesaab, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Minhen987

Minhen987 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Може ли препорака за психолог и психијатар

11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.533
    Допаѓања:
    13.865
    Добро, а како се чувствувате вие што имате депресија? Јас некој период ми се јавувале црни мисли, сум се борела со нив, но тоа не знам дали е депресија, веројатно не е. Таблети или нешто такво никогаш не сум користела.

12. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Се што ме правеше среќна одеднаш ми здосади, немав волја да излезам, немав волја за ништо. Ослабев многу по смртта на чичко ми. Се затворив во себе не излегував и само учев. Црни мисли исто и за мајка ми што ако и се случи нејзе истото, одма ја натерав на проверка на доктор.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.533
    Допаѓања:
    13.865
    Но, тоа е констатирано од психијатар дека е депресија така? Дека често се споменува терминот, ама никогаш не сум прашала како е да се биде во депресија.

14. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Да од психијатар.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Jasmin30_j

Jasmin30_j Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Нова сум во форумот. Некој да сподели искуство со лекот Кветиапин?

16. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.402
    Како да распознаам што ми вика срцето, а што умот? Кое од нив треба да го слушам? Дали да сум на страната од љубовта или од животот? Што ако ја пронајдов смислата на животот во љубовта? Како да ги одвојам овие две работи? Сама со саканиот или со многу луѓе кои не ми значат ништо? Како да сфатам дали машко ми се додворува или само е пријателски настроен? Кога е време да се повлечам?

Многу прашања без одговори... Работава е земја или небо. :rain::sun:;(:punch:

Имам многу ако во животот: ако си заминев, ако го кажев тоа, ако го кажев она, ако испеев песна, ако изиграв оро...

И сега што да правам јас? Да земам да скокам од седми спрат или вени да си сечам? Или па можеби да се иструјам со апчиња или детергенти? Е*ате животот... Ми се плачи ужасно многу, а ни една проклета солза не протекува. :@(hollest)

На Fancy_Nency 22 и Suhan им се допаѓа ова.
  17. Stojance Lazov

Stojance Lazov Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    5
    Zdravo gledam ovaa tema ne e nekako aktivna mnogu loso se custvuvam od pred 2 nedeli zapadnav vo teska depresija so nemanje zelba za nisto nemoznost za spienje vecerno vreme.... se sto e proprateno so depresija imam ne pijam apcinja nisto probav vaka ama gledam deka ne biva samo vaka da propagam....Dali nekoj ima izlezeno od ova izleceno zakazav kaj psihijatar utre imeno 5 godini imam glavobolka koja nikako da najdam od kade poteknuva.Nogu tezok period sum nz dali kje mozam da isplivam povtorno.
    Pozdrav

18. Dreamsdocometrue

Dreamsdocometrue Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    257
    Za spienje apcinja nevecer na prirodna baza se, ne ti ni treba lekarski recept zemi gi od bilo koja apteka, cinat okolu 220 denari Lunerba plus.. Pij gi sekoja vecer pred spienje po edno, samo dq napomenam posle nekolku dena ke pocnes da gi osekak rezultatite, ne gi prekinuvaj…
    Sekoe dobro i sto pobrzo da nadmines. Ne znam iskreno dali vo denesno vreme nekoj moze da se cuvstvuva dobro…

19. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.052
    Да појдиш манастир во Сабота е празник св Богородица и свештеник да ти испее молитва , можеби подобро ќе ти дојде но немој никакви апчиња да пиеш, со помин.

Сега и ја сум во депресија и нервоза, болки во градите , проблеми сум во куќата значи хаос но еве ќе постам до Сабота и ќе се причествам и се надевам на подобро ќе ми дојди инч не пијам никакви апчиња

20. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.476
    Не се решава депресија со молитва, девојче.

На Mencia, black-angel, Srckata28 и 9 други им се допаѓа ова.