Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дерматолог

Дискусија во 'Лице' започната од narcis2011, 22 септември 2011.

1. JovanovskaS

JovanovskaS Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво, пред неколку дена отворив нова тема, конкретно за дермапен каде што поставив некои прашања. Ќе ми значи доколку си приклучиш :) https://forum.femina.mk/threads/Дермапен-или-rf-microneedling.28623/

2. nikyshka66666

nikyshka66666 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    26
    Здраво , гледам поделени мислења .
    сакав да прашам дали некој имал искуство со др. Искра од Дебар мало ?
    и дали може некој да ми појасни повеќе за дијамантска дермоабразија кој веќе ја има направено .
    Фала

3. kikica99

kikica99 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    15
    Najdobar Dermatolog spored mene DR.Starova - Mavrovka.

Inaku jas mojot problem so aknite go resiv so apcinja ACNETRENT.
    Sega go cuvam liceto , pijam 2l voda dnevno i ne konzumiram mlecni prozvodi,gricki,cipsovi,gazirani sokovi ...

4. nikyshka66666

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    26
    освен апчиња , правеше некој третмани ?

На kikica99 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kikica99

kikica99 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    15
    Ne nisto .. stiskanje nikako ne preporacuvam.

6. nikyshka66666

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    26
    moze da mi dades kontakt od Dr.Starova i dali gi naplakja konsultaciite ??

7. kikica99

kikica99 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    15
    Dr.Starova- Dermapraxis -070398836 - Pregled e 1000 den (terapija zaisi sto ke ti prepise) a kontrolite na mesec ili dva zavisi kako ke ti rece okolu 600den

8. whitepearl

whitepearl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    38
    Дали дерматологот е конкретно само за лице или како, не сум имала потреба да знам па и не сум се заинтересирала

9. Despinaa

Despinaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    19

За секакви проблеми со кожата.

10. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Ke mi daj brojce of aneta? I dali raboti so fondot?

11. most54

most54 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Дали некој има искуство со дерма естетик? И дали хемиските пилинзи имаат резултат?

12. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Јас имам правено хемиски пилинзи на друго место. Има резултат, нормално ако направиш повеќе. Јас само длабоки имам правено.

13. cacikr

cacikr Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    243
    Препорачајте ми добар дерматолог во Битола освен др. Литовски во Пелагонка 2.

14. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    2.077
    Нема, сите сум ги поминала, барај во Скопје. :)

15. SStasia

SStasia Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2017
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    1.276
    Сум немала многу маки со лицето, па сега од ко ми се појавија мозолчина незнам што да правам :D, Ми препорачаја крем Здраве и ми поможи малку на почетокот, но сега се вратија и ништо не помага. Дали некој може да ми даде совет или да ми препорача дерматолог во Битола и ако знае отприлика цена?

16. plavata212

plavata212 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    566
    д-р Анета Тасевска, погоре ја спомнаа. Јас лично сум била кај неа и многу сум задоволна.

17. Fatrix

Fatrix Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Колку време после хемиски пилинг е воспалено лицето? Дали утредента може да се функционира нормално?

18. sparklie

sparklie Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    255
    Зависи каков хемиски пилинг, има површински, среден и длабок. Јас имам правено среден и ми беше воспалено лицето само првиот ден колку што паметам. Ми требаа 2-3 дена да почне да се лупи кожата и околу една недела додека да се излупи целосно. Првите ден, два додека се лупи не се забележува толку бидејќи почнува како со ситни лушпи околу устата и носот, но потоа се проширува лупењето и лушпите се поголеми и позабележливи.

19. Forbidden

Forbidden Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    178
    Ајде и јас да пишам некој коментар на оваа тема.

Имав многу комедони на лицето, и поради сите препораки за Николина - Нина (Аеродром) се одлучив да одам кај неа. И покрај тоа што ми даде Далацин како и на сите - не знам зошто антибиотик кога немав воспаление само требаше да се отстранат комедоните, плус ми даде и Биодерма - нормално како на сите.

Лицето ми го упропасти од стискањето (претходно немав ниту една флека), со лузни кои што не можев да ги средам повеќе од 6 месеци ! ( да не коментирам за пари, потрошив еден тон за лузните и сеуште ми се останати малку). Не се ни потруди да стиска понормално туку толку грубо и со сила, кога си дојдов дома цело лице ми беше со крв. А јас будала па си викам така треба нормално е - зошо не сум била кај друг дерматолог / козметичар за механичко отстранување на комедони.

Еве и слики да видите за што зборувам. Првата слика е еден ден после третманот. Втората слика е после месец ипол, такво ми беше лицето уште 6 месеци, само да не постирам милион слики. А да ова на сликата е само едната страна од лицето :) , на другата има малце помала површина ама исто така упропастена.

Сега одам во Дерма Плус, но не на преглед кај Коста туку само на третман, и можам да ги пофалам дека кога ќе излезам од таму лицето ми е многу малце (а црвено воопшто), и ми се смирува до утре. Третман правам на месец ипол 2, зошто ми е скапо по 1500 ден да давам, ама барем ми е проверено и знам дека ова од сликиве нема да ме снајде повторно

30233106_1774633129249725_1556610164_o.jpg 30546214_1774633455916359_358421266_o.jpg

20. Sonja4janevska

Sonja4janevska Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2018
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    47
    Драга @Forbidden, Др. Коста е одличен дерматолог. Биди само упорна и не се сомневам дека за кратко време ќе постигнеш одлични резултати.

На Forbidden му/ѝ се допаѓа ова.