Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Се што е без заштитен фактпр не може да штити од директно изложување на сонце. А нешто што е мрсно уште побрзо може да направи опекотини

На TheSecret и MissDior им се допаѓа ова.
  2. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Кокосовото масло не е за заштита од сонце. Убаво е за комзумирање, за кожата на бебиња и возрасни ( јас и синко користиме) , за пеленска регија ( интима) , за коса, лице итн. Имаш на гугле на странски сајтови за кокосовото органско и на јутуб имаш све околу неговата употреба. Но, за заштита од сонце не е напротив некој за сончање го користат за поубава боја да се добие.

На stevemila, FarmaGirl и MissDior им се допаѓа ова.
  3. FarmaGirl

FarmaGirl Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2016
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    171
    Kokosovoto maslo mozes da go koristis kako hidratacija za bebeskata koza no NIKAKO kako zastita od sonce, posedno ne periodot koga kozata e najranliva. Ne e dokazano deka kokosovoto maslo ima udel vo zastita I prevencija od soncevite UV zraci bidejki nekoviot SPF e okolu 4.

На stevemila, MissDior и sofi2107 им се допаѓа ова.
  4. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Јас да се надоврзам на овие корисни совети околу изборот на заштитен фактор и броевите и да кажам, бирајте само органска козметика со исклучиво физички филтри. Немојте хемиски особено за бебчиња. Имам напишано цела статија за физичките наспроти хемиските филтри. Доколку не сте ја прочитале ви советувам само да ја прочитате, па потоа сами одлучете што и како ќе користите. . Поздрав.
    Драга никако само масло за сончање. Обавезно заштитен фактор. Поздрав.

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  5. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.684
    Допаѓања:
    35.580
    @Biodevojka ќе можеш ли да ми кажеш дали кремава за сончање е соодветна за тригодишно дете?
    Благодарам

IMG_20170516_223719.jpg

6. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    46.146
    Да се надоврзам на постот на Ана.
    @Biodevojka може ли да ни кажеш која крема за сончање ја препорачуваш за деца над 3 години. Цена не е битна.
    Благодарам многу

7. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга кремава е базирана на претежно хемиски филтри со титаниум диоксид како физички. Има и други некои состојки кои јас би ги избегнала како на пример акрилатите. Е сега дали е за 3 годишно дете не можам да ти кажам (не се занимавам со формулација на хемиски филрти), може само да ти кажам дека кога би бирала за свое дете јас не би ја земала. Поздрав.

Драга Еко Козметикс и Лавера ти се навистина многу добри. Од Еко Козметикс имаш огромен избор со еазличен фактор за возрасни и за деца. Поздрав.

На MissDior, An-na и Rabbit им се допаѓа ова.
  8. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Мамички, би сакала само да ве известам дека открив нова козметика за бебиња и дечиња која е италијанска и за среќа ја донеле и во МК. Станува збор за Naturaverde Bio Disney Baby за која што обајвив и статија на мојот блог (линкот ќе го постирам во соодветната тема за блогови за козметика). Производите се повеќе од одлични, со нежни формули, органски и нежни за детската кожа. Поздрав

natura.jpg

На Kaetana, TutiFuti, azelea и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.871
    @Biodevojka твое мислење за декларацијата? IMG_20170527_151958.jpg

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Каде поточно можеме да ја најдеме? :)

11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Убав е!!! Станува збор за некој производ на измивање. Ми се допаѓа комбинацијата на сурфактантите има одличен баланс и воопшто не е агресивно. Според мене има многу екстракти (можеле помалку да стават сепак е за деца) ама сепак е ок како производ. За кој производ станува збор? Поздрав
    Здраво драга ја има во Веро/Џамбо, во Космо и во аптеките на Бети во сите градови. Поздрав.

На azelea, victoria, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.871
    @Biodevojka се работи за оваа купка на Лансинох. Се мислам да земам за децава некоја поприродна, па оваа или колекцијата на НатураВерде што ја предложи. Ама уште се двоумам со малово поради дерматитот, Логона му одговара, да не направам белја ако сменам.
    Ми се допаѓа тоа што на Натураверде содржи овес, тој помага кај дечиња со атопична кожа.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    За Натураверде ти гарантирам јас. Парфемите кои ги содржи немаат алергени, а овде има (најдоле на листата лимонен и ланаоол). Иако и ова е одлична сепак како што напоменав има многу екстракти. Ајде следна оваа ќе ја земам за рецензија па ќе ти кажам мислење од тестирањето. Онаа на Натураверде сестра ми ја користи за двете деца, едното е 18 месеци а другата е 5 години. Одлично се покажаа и кај двете.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    @Biodevojka е секогаш љубезна за да ни помогне во дилемите каква козметика да одбереме:clap: лани купив од биокосмос, ама оваа година му е скапо бидејќи краток период ќе бидеме на море, ако може мислење за алверде детска крема 30
    IMG_7898.JPG

15. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга оваа крема јас лично си ја користев затоа што одлично ме штитиеше (иако е бабу). Исклучиво со физички филтри е нема хемиски што е супер, има убави масла и има убава густа структура. За деца е идеална. Малку остава бела трага ама ако убаво ја размачкаш не се познава. јас за себе и одозгора ставав минерална пудра ана алверде лани за да ја зголемам заштитата (во минералните пудри има цинк оксид и титаниум диоксид) а и да добијам малку потемна боја. Поздрав.

На PUPICA, joy1 и MissDior им се допаѓа ова.
  16. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драги мајки и сите оние кои ме прашаа за средство за заштита од комарци со убави состојки. Го открив спрејот за заштита од комарци Mapez за кој напишав и детална рецензија која ја објавив во соодветната тема на форумов за блогови за козметика https://forum.femina.mk/threads/Блогови-за-козметика.3280/page-13. Се надевам дека ќе ви биде од корист. Голем поздрав.

На snegulkata, ^angel^, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. emma25

emma25 Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    @Biodevojka извини ако веќе имаш коментирано, но дали сметаш дека оригиналната павловичева маст на др. Павловиќ е добра за секојдневно користење при секое менување на пелена и дали воопшто има потреба од масти при секое менување? Инаку користам се од Логона освен за пеленска регија и оригиналните памперс, парите не се проблем. Проблем се куповите информации и различни совети од секаде. Фала однапред

18. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга ќе те замолам да постираш декларација од кремот затоа што не ги паметам на памет сите состојки, а не би сакала да згрешам или да се помешам со некој друг крем. Постирај ја декларацијата па ќе ти кажам што мислам за кремот. Поздрав.

19. emma25

emma25 Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3

Прикачени фајлови:

• IMG_1972.JPG
      IMG_1972.JPG
      Големина на фајлот:
      333,6 KB
      Прегледи:
      27
  20. emma25

emma25 Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Да напомнам, има еден куп сертификати по ИСО и задоволува стандарди на СЗО според декларацијата и што читав по нет. Благодарам @Biodevojka

Последна измена: 11 јули 2017