Најчесто е висока температура до 40 во рок од 24ч, после уште еден ден темп до 38. Ама, еве син ми е сега е заразен, го проаѓа со многу гаден пролив и болка во меше, темп до 37.5 што сама паѓа и многу мрсули.
Јас и мм со симптоми, малата никаков симптом не даде. Дадов виранто кога искочи мојот тест позитивен. Верувам дека го примила вирусот, не се дистанциравме од детето, моравме да го чуваме. Не ја мачев по лекари и нејзе, само крвна слика мирна. Веќе сме излезени од изолација, пројдоа 2 недели. Уште колку да ја чувам дома? Сака у градинка, на мисла сум дали на 7ми или на 14ти да тргне.
Имаше страшни промени по кожата, прво почна како осип со брумчиња и потоа смени се направи дифузно страшни беше за гледање.. За среќа беше само на крвните садови на кожа и не дојде до некротични промени, внатрешни органи се остана ок.
Јас и маж се заразивме кога бебе беше нецел месец. Го тестиравме, негативен е. Нема никакви симптоми. Сакам кс да му направиме, маж вели нема потреба. Веќе и ние сме негативни. Не се изолиравме од него. Значи не фаќаат сите бебиња/деца, а?
@Bubce38 ако сте го тестирале со брз може да покаже нег. И синко два пати во болница со брз го тестираа и негативен беше, на пср беше поз. Дали им давате нешто за имунитет после прележан Ковид? Синко не оди во градинка. Сакам да му земам некое сирупче малце да го подигнам.
Обавезно. Јас киндеримуно покрај молерс и вит Д. Матичната ме советуваше така, им паѓал мн. имунитетот после ковид и веднаш после закачи грип
Последно го земав 990 големо со мало гратис. Најверојатно толку е големото, не сум сигурна баш овие денови ќе купувам. Сега засега сум задоволна зошто како што ми посочи матичната му отвора и апетит
До сега само Дефендил сум користела, ама по тоа што прочитав составот на Киндеримун поише ми се свиѓа па да пробам, во моментов се болни, па кога ќе оздрават да почнам. А количината на големото е 65г? Така гледам на сликиве што ми ги дава на нет.
Син ми пост ковид е со главоболка, кај челото. И носот лом, стално крв му тече. Ова од претходно е проблем, бевме и на ОРЛ, ама тоа е, капилари. Еден месец сосема нормално било да очекуваме тегоби. Преглед не треба, кс не треба, оти нема температура. И сега не знам дали да седам мирна или да бидам загрижена. Совет е да пие парацетамол. Почнав да давам витамин ц, повремено давам д, иако мислам дека не треба оти сме на море. И еве оставам имунитетот сам да се избори со овошје и зеленчук. Заглави детево со короната. Претходно воопшто немаше проблем со разболување.
Ќерка ми минатиот четврток со тестовите што ги правиме за во школо ја открив позитивна, немаше никаков симптом ама еве до денес мораше да седи дома. Здравје од понеделник ќе ја пратам во школо. Малата 2 год и 4 месеци е , еден ден температура имаше ама и праврвме тест и негативна беше што да кажам , искрено уште се мислам големата дали да ја вакцинираме не сега одма, ама по 3 месеци, иако немсше симптоми страв ми е пак да не фати корона па да помине полошо.
По ова што го пишуваш треба да се проверат прво синусите да не се воспалени,тоа да се исклучи прво како причина за главоболка штом го боли челото,па после некакви пост ковид главоболки. Носи го нека го прегледаат детето. Исто кс да се провери дали е анемичен. За крварењето од нос кај мојава правеа време на коагулација. Траеше до 7 год. Ц вит.обавезно мора да даваш.