Сега е до последната година од факултет, но одеднаш не е заинтересиран за факултетот туку за работа, па не се знае дали ќе го заврши, што е сосема небитно за мене. Сеедно, пак ќе работи, а тоа е најважно.
Никогаш не ми било битно дечковците да имаат факултет. Маж ми нема факултет, па е успешен. Факултетот не е мерило за успешност. Познавам мажи кои завршија факултет и не постигнаа ништо отпосле.
Па, сакам интелигентни и образовани луѓе. Мислам дека ми е битно ова. Поготово за партнер со кој би била сериозно заедно. Факултетот е едно големо животно искуство, би сакала да има партнерот поминато низ се тоа. Дечко ми за година дена ќе дипломира, при крај е и сметам дека тоа му е плус, многу ми се допаѓа и шо факс има избрано, уште кога го запознав, ми се допадна што избрал и кај е насочен у животот ама и да бирам па партнер, веројатно критериум ќе ми е да е студент или веќе дипломиран да е.
Не ми е важно, немаат сите желба да одат на факултет. Ако некој нема диплома тоа не го прави помалку важен во мојот избор на партнер. Не би го оставила за ваква глупава причина. Образованието не ми е мерило за тоа колку е некој паметен или интелигентен. Не сум воспитана да ги делам луѓето според тоа дали имаат диплома или не, бедно ми е што се уште има родители кои им наметнуваат на децата да бидат во врска со "образовани" луѓе кои тапкаат во место. И јас повеќе сум за амбициозен човек кој знае што сака и се труди да успее во животот, секако со тоа што го прави среќен.
Ако е снаодлив и без факултет ќе успее. Познавам девојки кои сакаа(т) дечковци со факултет. Демек...поинтелигентни биле.
Битно е да има пари де. Дали ќе има или нема диплома не е толку битно. Најбогатите луѓе во свет немаат факултет, па ете
Никогаш не гледам дали некој има факултет и кој факултет. Луѓето не ги бирам по тоа, посебно дечко. Мене дечко ми ме привлече како личност, со став, карактер, почит и однос кон жена, а за неговата професија најмалку ми беше важно.Тоа не го дефинира како човек. И сега секој завршува факс така да.
Џабе и да ги има сите дипломи на светот ако не е човек!!! Не ми е битно ни основно дали има завршено ни дали завршил факултет. Битно е да има култура,почитување,да не е мрза.... Тоа ливче хартија не вреди ништо!
Факултетот е доста субјективен избор, и не мора да биде пресуден за ништо во животот. Многу е поважно што со него и/или после него. Факт е дека има многу успешни луѓе без факултетска диплома, или со диплома од сосема друга сфера, затоа што амбициознота и желбата за нешто повеќе е секогаш поважна од било каков лист хартија. Но сепак во некои гранки, особено во научните дејности, и те како ти е потребно знаење од областа, па тука високото образование некогаш се наложува како задолжително.
Битно девојките ќе се фалат дека дечковците нивни се со диплома. А не е битно да го разбираат тоа што го учеле. Не дека нема интелигентни со факултет, ама тоа е ретка појава.
И три факултети да има завршено, ако тапка во место, нема никаква амбиција во него, не знае збор да сврзе и да не е едуциран пошироко од факултетот, џабе.
Ќе се фалат со дечковците дека имаат диплома,а тие мажињата на 30 год чекаат пари од мама и тато бидејќи се како в г*з правени не работат за ниска плата. Битно диплима има! Едит:диплома!
Па би рекла дека е важно за мене. Не е пресудно али ако ги поминал студентските денови или пак сега е студент ќе има повеќе разбирање за мене и тоа дека немам време за него кога е испитна сесија, дека морам да учам дека кога имам предавања имам и таму треба да сум а не со него и така натаму. Битно ми е ама не ми е пресудно. До сега не сум имала дечко што е студент или пак завршил факултет али имам искочено со таков. Дефинитивно овие со факултет се подобри, знаат да комуницираат.. Али кога сега од оваа перспектива кога гледам дефинитивно со факултет или да е образован. Многу ми смета кога некој прави грешки при пишување. Кога не знае да се изразува ми е уште поодвратно. Ако нема факултет би ми било важно колку е едуциран и писмен и доколку има факултет е важно тоа ама доколку нема особено. Никогаш не би била со некој што не знае да се изразува и така кажано пцуе бидејќи не знае што да каже. Академските граѓани се на едно повисоко ниво и тоа не го прават.
Е па, дипломата е најбитна. @нина122 има и академски граѓани кои се безобразни. А таа нивна диплома да не кажувам кај можат да си ја стават.
Стварно ми е сеедно. Дали ќе е со факултет или со средно. Само да е писмен и да не е изгубен. Побитно ми е да има познавање од по некоја област отколку да има некое јако образование. Сакам да има познавања од она што се дешава по светот, да е еманципиран да се каже. Секако, јас си одлучувам за мене, тој за него. Ако смета дека може да успее без факултет, океј. Не ми мене нешто многу во изборот. Ниту ми е плус што има факултет, ниту ми е минус ако нема.