И дали пример може да се меша јадење за доручек пример ѓеврек и чоколатче некое и + овошје пр портокал ?
Zdravo Decki sakav da ve prasam ako 1 mesec se pridrzuvam na ovaa dieta bez fizicka aktivnost kolko kg moze da oslabnam?
Еве јас ќе ти кажам. Сум ја држела пред 2 - 3 години и кај мене имаше резултати, но со оглед на тоа што немав многу, да кажеме ич физичка активност, а и правев грешки резултати не беа големи. Од утре пак почнувам, но сега сериозно. За појадок можеш и геврек, од дома да си носиш сендвич и слично само без кашкавал, салама. За појадок можеш да си правиш овесна каша, заситува многу. Јас додавам лажица мед, цимет и малку вода и ми е супер. Можеш да додадеш банана, суво овошје, ленено семе, само без млеко. Спојлер: Еве тема за овесна кажа, па можеш да видиш некој рецепт. https://forum.femina.mk/threads/Овесна-каша.18293/ Кришка леб може, јас би ти препорачала ретко да го користиш. Вечера салата со парче сирење, или чаша млеко. Риба, месо и салата. Чаша млеко и варено јајце. Разгледај низ темата има многу идеи за јадење. Да можеш да мешаш јадења за појадок.
Ја почнав диетата уште на 1ви па имав 70 кг а денес баш се мерев имам 67 пиши ми во приватен може да се консултираме и онака запоставена е темата.
Има и тоа многу. Направив разговор со тебе па може да пишуваме што јадиме за доручек, ручек и вечера. Се разбира ако сакаш.
@Sweet girll @Pipee Бравос. Може да напишете што јадете, можеби и некоја идеја ќе дадете и дали имате физичка активност?
На сабајле за доручек јадам во 9 часот. Едно витанова од јаготка(мене најубави ми се тие) и банана. За ручек јадам дома што има. Денес јадев малку ориз со пилешко месо. А додека вчера јадев 1 кришка намачкано со ајварче. А за вечера денес вечерав салата со зелка и 1 јајце варено + 1 чаша јогурт. Обично тоа мие за ручек. Имам физичка активност секој ден. Трчам + возам велосипед 1 час. Мислам помогнав
Nautro obicno jadam dvopek i ovosje a za ruceek zavisi sto ima grasok leka oriz pecenn a za vecera jajce vareno i salata nekogas i ne veceram ako rucam pokasno
[QUTE="dimkovksa, post: 3279386, member: 65468"]Moze li na kratko da mi pisete stk kako se drzi dietava mene mnogu me e tesko so dietive[/QUOTE] На првата страна пишува се за диетава. Речено - сторено. Ден 1. Појадок: Bake Rolls, знам ептен здраво ... (немав многу избор ) Ужина: 2 портокала Ручек: ориз со печурки и салата. Доцна ми беше ручекот, а и не бев гладна и не вечерав.
Јас: - Доручек: 1 витанова од кајсија + 1 портокал - Ручек : 1 кришка со ајварче намачкана - Вечера: салата од зелка + месо пилешко малку
Mene uste ne mi e jasen rucekot..ona sto imate doma..znaci ako e taka,se mesaat proteini,jaglehidrati,itn..moze imam oriz i kopani,moze kompir so meso..znaci doma za rucek nikogas ne e samo eden protein ili samo skrob..obicno se mesa..
Обично кај мене дома не прават многу манџи ама за вечери прават пр компири и пилешко месо печено. Компирот не смее да се меша со месо и така да си јадам само пилешко месо тогаш. За доручек имаш многу избор. Можеш пример ѓеврек+ портокал на пример. Можеш кифла ама празна со+ портокал. Можеш благо. Мене доручекот мие најомилен во текот на денот ☺ За вечера некогаш вечерам и салата од зелка, шопска салата со сирење. Некогаш јајце со салата од зелка. Денес сакам да јадам 1 јајце и 1 чаша млеко(од кога се токмам значи) Мислам помогнав.
Сакам да ве прашам на сабајле за доручек може да се јади 7 days кроасан со чоколадо? И дали може исто така на сабајле за доручек да се јади Bake Rolls ? Препечен двопек е тоа.. Искуства?