Во мојата општина знам дека ќе гласам и за кого ќе гласам, но ќе треба да гласам и за татко на Скопје да гласам, и засега воопшто немам идеја, затоа што актуелниот, иако дава впечаток на работлив сепак има некои крш идеи, како бродот на Вардар па журки ќе направиме, од кои морници ме фаќаат.Добро има време, па можеби кога ќе ги видам програмите ќе се одлучам. П.С. Доколку сакате Вашиот глас да не биде злоупотребен, тогаш немојте да фрлате празни ливчиња, тие најлесно се злоупотребуваат. Затоа можете да гласате за повеќе личности, и така вашиот глас станува неважачки...
Апсолутно да. Ако не гласам за чив инает тоа го правам? Уште сега знам за кого ќе го дадам својот глас. п.с. секој што вели незнам, сепак знае за кого би гласал
Треба да се излезе на гласање ако ништо друго чисто ради твојот глас да не биде злоупотребен, и совет до оние кои незнаат, дека ако на ливчето наокружат повеќе, допишат или слично, во тој случај ливчето не е неважечко, туку гласот оди на салдото на оние кои се на Власт.
И јас бев вои дилема, ама ќе гласам секако за некого од нашите кандидати бидејќи имамше и шиптари , па ако ние Македонците гласаме секој различно, тие може и да не надгласаат. АКо СДСМ не излезе а ги имаат 5000 члена во градот, и ако нашите гласаат за останатите 3 канидатаи, а Албанците за 1 нивни од ДУИ, готови сме. Нема да пуштам неважечко, туку ќе гласам.
Ако се заокружат повеќе кандидати ливчето е неважечко и неможе да се злоупотреби. Опасност постои ако ливчето се предаде празно, тогаш некој може да заокружи еден кандидат-партија и тие да си добијат глас повеќе.
Ќе отидам да гласам, но моето ливче ќе го направам неважечко, бидејќи кај нас има само 1 кандидат, на кого јас не би му дала ни овци да пасе а не пак глас да му дадам. Жалосно е што нема против кандидат жалосно.
Јас нема да гласам, не дека сум гласала порано, но сепак си стојам на своето, кога незнаат да си ја водат државата како што треба, зошто пак би гласала, кога нема никакво фајде.
Ќе гласам. Мое право е. Нема да ја одредам судбината со еден глас, а можеби и ќе ја одредам. Не се знае. Важно моето право ќе си го остварам.
И 10 да има ништо не вредат Инаку, да и јас ке гласам, за кој било само не за овој до сега што беше, пак се има кандидирано а нема мрднато со малото прсте од левата рака.
^еее баш ти фала Јас сум можеби во твои очи сум такво македонче-како што ти кажуваш. Ама ти изгледа не си ни тоа а?
За сите оние кои не сакаат да гласаат, не е точно дека ќе им се злоуптребат гласовите, туку само на тој начин ќе учествуваат во бојкотот на изборите. Значи, ако нема доволна излезеност, ќе го нема потребниот цензус (односну доколку нема излезено повеќе од половина од гласачкото тело, не ме држете за збор, но мислам дека треба да бидат излезени најмалку 50% од гласачите, без разлика за кого ќе гласаат и дали ќе имаат неважечки ливчиња) во тој случај изборите нема да бидат важечки. Па така нема важечки избори, нема победници, односно ќе мора да се распишат нови избори. Ете толку од мене, се надевам дека ќе помогнам некому да ја реши својата дилема - ДАЛИ ДА СЕ ГЛАСА, ИЛИ ВООПШТО ДА НЕ СЕ ОДИ НА ИЗБОРИ