Планирам и јас да гласам, ама подоцна, зошто моето право на глас да го искористи некој друг така како што му одговара нему..
Ке гласам .не затоа што го симпатишам грујо појше од бране ,рамнодушна сум и на двајцата и на нивните смешни препукувања . Ке гласам затоа што има една разлика меѓу сегашнава опозиција и позиција ,првиве бесрамно крадеа и ништо не допринесуваа додека вториве крадат ама и градат .
Море Nefertitii ама ме насмеа со ова крадат и градат Инаку, и јас веќе гласав и си го искористив своето право.
По 2002 година, ова, денеска ми беа втори избори на кои гласав. Отидов ради конкретна личност од фамилијата (моја-не Големава ццц), што се будалее со политики. Партија крш. Ух. Еден избор... еден избор, што ти се нуди, просто, да ти се стужни и сружни живот. Се надевам не ќе ми се повтори ова..трета среќа - јооок. едит: ќе заборавев, драгиот довчерашен градоначалник на Аеродром,очигледно не се погрижил за училиштево у населба, мамата му негова. Ко школо у некое од Бога заборавено село изгледа. Грдосии. не ми е добро... па само грешавам
Толку сте биле негативни кон избориве, просто, ми доаѓа да се одречам од кандидатура за претседниче од пуста јасност дека никоја не ќе ме гласа.
Сега ќе искочам да гласам (само косата да ми се исуши ) Гласам дека ми е интересно, од кај мене дома никој друг нема да гласа. Што би рекла мајка ми, кој и да е на власт не дека за мене ќе се засекира
и јас веќе гласав .исто и мајка ми вели кој и да е на власт никој работа не ти дава,а богами и до пензија тешко да стигне . ама јас си гласав коректно зошто си знам во мојот град кој што направил
Незнам за во другите општини ама во Струга мора да се оди на гласање. Уште сега, со само еден наш претставник и тројца (мислам дека се тројца) албанци, срамота е пак да ни ја земат. Ако не победи нашиот немаме право да се лутиме кога ќе велат дека Струга е албанска..
Гласав, не утнувам избори. Сите треба да гласаме, еве како сега се борат за Кичево, па ќе видиме што ќе испадне.
Ма Какво гласање бре. чим не можам да гласам за Стојанче не гласам Да бог да, да падне Коце колективниот трујач на кучиња! брат ми сеа дојде, јас не се разбирам со гласање итн, викам Стојанче на листа го гласаше? Вика не бе, за градоначалник само имало појма немам, го нема Стојанчо !
И јас си го искористив моето право на глас и си гласав : ))) Цврсто стојам на ставот дека секој треба да оди на гласање па макар и неважечко да му биде ливчето, зошто секогаш постојат неправилности, па после некој друг да го искористи тој глас и да ги трупаат во гласачките кутии..
Гласав и јас за Аце Коцевски. Ако наместат да не победи јас се колнам дека никогаш повеќе нема за никого да гласам
Јас несакав да гласам и цврсто стоев за тоа се додека баба ми рече дека ако гласам ќе има пица за ручек + омилениот десерт и така немав избор и морав да го дадам мојот глас али на следни избори не гласам
За кој да гласаме бе луѓе си седам си клепам и си се чудам за кој?одвратини ми се и едните и другите и трети и четврти и да не редам 100 партии оформени има кога им требаат гласови нозе ќе искршат по луѓето а кога ќе завршат изборите муабет не ти прават на улица овие актуелните 100 пати ги кренаа пензиите,сбвенции,споменици итн.иднината била во младите џвакаат ахам такоџе се согласувам а никој ни А не рече да им помогнеме на студентите ни да им обезбедиме минимални приходи месечни од 1500 денари како не им е страм затоа мојот глас беше НЕ за овие мизерни ибори и не гласав.Иднината е во пензионерите така е само напред